Smart Pakker: Google Pixel 9 Pro nu voor €696!

‘Vind mijn apparaat’ heet nu ‘Vind-plek’ en krijgt extra functies

22 mei 2025, 11:02
2 min leestijd
‘Vind mijn apparaat’ heet nu ‘Vind-plek’ en krijgt extra functies

Google rolt de update van ‘Vind mijn apparaat’ naar ‘Vind-plek’ officieel uit, met daarbij nieuwe functies en een fris ontwerp. Dit kun je er nu mee.

Lees verder na de advertentie.

Google Vind-plek zet al je apparaten op een rijtje

Google staat bekend om zijn – soms te – letterlijke vertalingen. Fijn voor het vinden van een instelling op je smartphone, maar minder fijn voor de charme van Googles apps en diensten. De ‘Find my device’-app (logischerwijs vertaald ‘Vind mijn apparaat’) is nu omgedoopt tot ‘Find Hub’, wat Google vertaalt naar ‘Vind-plek’.

Ook al klinkt de naam zo nogal kneuterig, de functionaliteiten van de app zijn juist extra uitgebreid. Je vindt er nog altijd de meest recente locatie van je apparaten. Denk aan je smartphone, tablet, oordopjes of koptelefoon.

google vind plek 1
Vind-plek in Google Chrome en op smartphone

Wanneer je één van de apparaten verliest, kun je deze op afstand een geluid laten afspelen, vergrendelen en zelfs terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Handig in het geval van diefstal.

Ook voeg je gemakkelijk bluetooth-tags toe, zoals de Moto Tag. Dat zijn relatief simpele trackers die hun locatie bepalen door verbinding te maken met andere apparaten, zoals smartphones of slimme speakers. Die uploaden vervolgens de locatie naar de Vind-plek, zodat jij ze kunt vinden vanaf je telefoon op laptop.

Locatie delen in de Vind-plek

Naast spullen vind je ook je vrienden en familie via de Vind-plek. Voorheen was de functie ‘Mensen’ nog in bèta, maar nu is ‘ie volledig in bedrijf. Het is vergelijkbaar met de locatie-deelfunctie in Google Maps, apps van derden als Life360 of het Find My-netwerk van Apple.

Het instellen en delen van je locatie doe je via de Vind Plek-app. Hier kun je een nieuwe deelactie instellen, waarna je kiest hoe lang en met wie je jouw locatie wil delen. Die andere persoon krijgt jou dan te zien in de Vind-plek-app en kan zijn of haar locatie ook met jou delen.

Wat vind jij van de naam Vind-plek en ga je het zelf veel gebruiken? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina!

Meer Google-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu