Placeholder

HTC klaagt Apple aan vanwege patentovertreding iOS en MacHTC heeft Apple aangeklaagd wegens het overtreden van patenten en eist een importverbod van Apple-producten in de Verenigde Staten. Het zou niet alleen gaan om patenten in telefoons of het besturingssysteem iOS, maar ook om de Mac-computers. Het Taiwanese HTC heeft de zaak aanhandig gemaakt bij de districtenrechtbank in Delaware in de Verenigde Staten. HTC noemt drie specifieke patenten die Apple zou overtreden met de verkoop van de iPhone, iPad, Mac en andere apparaten van het technologiebedrijf uit Cupertino.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC werd in maart 2010 als eerste Android-fabrikant aangeklaagd door Apple vanwege de vermoedelijke schending van patenten. Momenteel loopt er ook een andere zaak tussen HTC en Apple, maar die wordt afgehandeld via de International Trade Commission. Bij de huidige aanklacht gaat het om de volgende drie patenten:

  • 7.765.414: Circuit and operating method for integrated interface of PDA and wireless communication system
  • 7.672.219: Multipoint-to-point communication using orthogonal frequency division multiplexing
  • 7.417.944: Method for orderwire modulation

Dat HTC nu Apple aanklaagt betekent dat de vele patentrechtszaken nog lang niet ten einde zijn. Nu Google Motorola Mobile heeft overgenomen was de verwachting dat het aantal patentrechtszaken zou gaan verminderen, maar dit weerhoudt fabrikanten er niet van om elkaar alsnog aan te klagen.

Bron: Reuters

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.