HTC-topman noemt maandelijkse smartphone-updates onrealistisch

5 oktober 2015, 8:53
2 min leestijd
HTC-topman noemt maandelijkse smartphone-updates onrealistisch

In tegenstelling tot Google, Samsung en LG is HTC niet voornemens zijn smartphones van maandelijkse updates te voorzien om zo Android-lekken als Stagefright te dichten. Topman Jason Mackenzie noemt  maandelijkse updates ‘onrealistisch’.

Lees verder na de advertentie.

‘Maandelijkse smartphone-updates onhaalbaar’

Zo laat Mackenzie weten aan een gebruiker op Twitter. Vooral bij providertoestellen is het lastig om snelle updates te pushen, aangezien die eerst  door de provider  getest moeten worden. HTC gaat wel zijn best doen om geregeld met updates te komen, maar de belofte van maandelijkse updates  is  niet realistisch. Bij Google Nexus-toestellen en simlockvrije telefoons is het een ander verhaal, aangezien er daarbij geen providers in het spel zijn, aldus Mackenzie.

Concurrent Samsung kondigde begin augustus aan dat het wel regelmatig  smartphone-updates zal uitrollen wanneer beveiligingslekken in Android worden aangetroffen. Daarvoor wordt nauw samengewerkt met providers. Ook LG gaat zijn smartphones maandelijks van veiligheidsupdates voorzien, al is het afhankelijk van providers wanneer deze ook voor toestellen met een simlock beschikbaar wordt. Vooral in de VS worden veel  branded  toestellen verkocht, al zijn dergelijke toestellen ook in Nederland en BelgiĂ« te vinden.

Het grote Stagefright-lek heeft ervoor gezorgd dat enkele fabrikanten vaker hun toestellen van updates voorzien, al zijn er nog genoeg apparaten die kwetsbaar voor dit lek in het videoframework van Android blijven. Fabrikanten van goedkopere toestellen, zoals Huawei, Archos, Acer en Alcatel, staan er niet om bekend tijdig met Android-updates te komen waardoor  klanten risico lopen.

In de tussentijd worden er meer en meer kwetsbaarheden in Android aangetroffen, waaronder Stagefright 2.0, dat kwaadwillenden in staat stelt om op een telefoon in te breken wanneer een website met een malafide mp3- of mp4-bestand wordt geopend. Het bestand activeert een code die het toestel vervolgens infecteert. Dit kan zelfs bij een voorbeeldweergave van het mp3- of mp4-bestand.  Google zou al op de hoogte van het lek zijn en werken aan een oplossing.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu