‘Gelekte foto’s tonen Android Wear-smartwatch van HTC’

Erwin Vogelaar
21 januari 2017, 18:57
2 min leestijd
‘Gelekte foto’s tonen Android Wear-smartwatch van HTC’

Er gaan al jaren geruchten over een smartwatch van HTC, maar nu gaat het er toch echt van komen. Nieuwe gelekte HTC-smartwatch foto’s tonen een horloge met Android Wear.

Lees verder na de advertentie.

HTC-smartwatch foto’s

De smartwatch van HTC met codenaam Halfbeak, werd afgelopen oktober al gelekt via het Chinese sociale netwerk Weibo. Op diezelfde plek zijn nu een serie nieuwe foto’s te vinden die het horloge wat duidelijker in beeld zetten. Het gaat om een ronde smartwatch met Android Wear. Op de foto’s draait het horloge op versie 1.3 van het besturingssysteem.

Het horloge heeft twee fysieke knoppen, die duidelijk staan aangegeven met twee pijltjes. De meeste smartwatches met Android Wear houden het op een enkele knop. Het scherm heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels. Hiermee zit de resolutie net tussen de tweede Moto 360 en de Huawei Watch in. Aan de achterkant is de hartslagsensor te zien, maar ook een aansluiting om de wearable op te laden.

Opvallend is dat er naast het logo van HTC ook een logo van Under Armor te zien is. Dit wijst op een samenwerking tussen de twee bedrijven. Het zal niet de eerste keer zijn, want het duo kwam in 2016 met de HealthBox: een collaboratie tussen een weegschaal, hartslagmonitor en fitness tracker.

Het is nog niet duidelijk wanneer HTC dit horloge onthult, maar de kans is groot dat het bedrijf het komende Mobile World Congress daarvoor gaat gebruiken. MWC 2017 vindt plaats eind februari in Barcelona. Daar zullen smartphonefabrikanten nieuwe toestellen, maar ook accessoires zoals smartwatches onthullen.

Lees ook: 3 redenen waarom we sceptisch zijn over Android Wear 2.0

Daarnaast zal Google waarschijnlijk begin februari Android Wear 2.0 presenteren, met twee nieuwe smartwatches die het bedrijf samen met LG maakt. Het is te hopen dat de smartwatch van HTC bij de release ook direct op Android Wear 2.0 draait.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu