De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei P8 krijgt een keramische behuizing en dubbele camera’

Wouter Nijsen
4 februari 2015, 19:39
2 min leestijd
‘Huawei P8 krijgt een keramische behuizing en dubbele camera’

Volgens de laatste geruchten krijgt  de Huawei P8  een behuizing die  gemaakt is van een keramisch materiaal. Daarnaast zou het toestel beschikken over een dubbele camera.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P8 behuizing

Huawei Ascend P8

Het Chinese MyDrivers meldt dat de Huawei P8 behuizing gemaakt zou zijn  van een keramisch materiaal. Dit zou een verandering zijn ten opzichte van voorgaande Huawei-toestellen. Deze hebben namelijk een behuizing die  van plastic of metaal gemaakt is. Naast de nieuwe  behuizing moet  de P8 voorzien worden  van een laagje Gorilla Glass aan zowel de voor- als achterkant van het toestel.

Naar verluidt krijgt de Huawei P8 ook een dubbele camera. Deze zou  in staat  zijn om kwalitatief betere foto`s te schieten die achteraf scherpgesteld kunnen worden.  Hierbij gaat het waarschijnlijk om een camera met 13 megapixels.

Ook wordt er gesuggereerd dat de opvolger van de Ascend P7  slechts 6 millimeter dik wordt. Hierdoor zou de P8  niet alleen het slankste Huawei-toestel zijn, maar ook één van de dunste smartphones die tot op heden zijn uitgebracht.

Wat we weten over de Huawei P8

Hoewel Huawei nog niets heeft losgelaten over de P8, lekt er de laatste weken steeds meer over het toestel uit. Zo zou de P8 aangestuurd worden door een Kirin 930 octacore-processor (64 bits), die naar verwachting wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte.

Het scherm van de P8 zou 5,2 inch meten en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels hebben. Dat laatste zou een verstandige keuze van Huawei zijn, aangezien hogere resolutie schermen tot op heden nog geen meerwaarde zijn gebleken, zeker niet op schermen kleiner dan 6 inch. Daarnaast beschikt de P8 waarschijnlijk  over een 2600 mAh-accu, vingerafdrukscanner en Android 5.0 (Lollipop).

De Huawei P8 wordt hoogstwaarschijnlijk niet in maart op het Mobile World Congress  gepresenteerd, maar zou op een speciaal evenement in april uit de doeken worden gedaan. Dit om te voorkomen dat het toestel ondergesneeuwd wordt door alle aankondigingen op het MWC. De release van het toestel vindt mogelijk in mei plaats.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: MyDrivers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu