Maak je eigen skibril-apps met nieuwe Android SDK

skibril hud recon instruments androidMisschien loop je al een tijdje rond met een eigen app-idee voor Android. Maar het moet wel iets origineels zijn, niet het zoveelste BreakOut-spelletje of een todo-lijst waarvan er al duizenden bestaan. Recon Instruments geeft je die mogelijkheid. Dit bedrijf heeft tijdens Google I/O een softwareontwikkelkit uitgebracht waarmee je Android-apps voor skibrillen kunt maken. Je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van API’s die sensoren zoals een hoogtemeter, 3-assige accelerometer en een barometer kunnen uitlezen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Recon maakt HUD’s (Heads-up Displays), wat enigszins te vergelijken is met virtual realitybrillen. Misschien is het lastig om voor te stellen hoe zo’n app er dan uit komt te zien. Geen nood, Recon Instruments heeft een voorbeeldapp gemaakt met de naam RTP LiveView. Hiermee kun je de huidige sneeuw- en weerscondities aflezen, GPS-kaarten bekijken en informatie over skiliften opvragen. Je hebt nog een paar maanden tot het volgende wintersportseizoen begint.

De SDK is te downloaden vanaf de website van Recon.