De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Netflix gaat hdr-beelden aanbieden op Android

Erwin Vogelaar
5 mei 2017, 20:51
2 min leestijd
Netflix gaat hdr-beelden aanbieden op Android

Hdr is de nieuwste stap voor mooiere beelden op smartphoneschermen. Er is nu een Netflix hdr-update op komst, zodat je daadwerkelijk iets met deze technologie kunt bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Netflix hdr

Zodra het over smartphones gaat, hebben we het vaak over de resolutie van het scherm. Dat is natuurlijk niet de enige wat belangrijk is om mooie en vooral levendige beelden te laten zien. Hdr, of high dynamic range, is de volgende stap om video’s nog meer van het scherm te laten spatten. Met hdr worden zowel donkere als lichte onderdelen namelijk op de juiste manier weergegeven. De LG G6 en de Samsung Galaxy S8 zijn de eerste smartphones op de markt die deze beeldtechnologie ondersteunen en er zullen er uiteraard alleen maar meer toestellen volgen. Maar waar is de hdr-content? Netflix gaat het goede voorbeeld geven.

netflix hdr

In een komende app-update zal Netflix hdr en Dobly Vision toevoegen zijn streams in de Android-app. Dit stelt Netflix op zijn support-pagina. Het gaat specifiek om Netflix 5.0 dat nu nog niet klaar is. Opvallend is dat de Galaxy S8 op deze pagina nog niet genoemd wordt. Het is dus niet duidelijk of dit toestel bij de release van de update wel ondersteund wordt. Wanneer de update uitgerold gaat worden is ook nog niet bekend.

Amazon bood in zijn video-app al wel content in hdr aan op de Samsung Galaxy Note 7. Op zijn supportpagina stelt Amazon dat voor hdr-video een verbindingssnelheid van 3 Mbps nodig is. Video’s met hdr kijken is dus niets voor je mobiele internetverbinding.

Zoek je nog wat om naar te kijken dit weekend? Elke maand struinen wij door het enorme aanbod van Netflix en plukken we de parels eruit. Check bijvoorbeeld onze Netflix-tips van april met een nieuw seizoen van Fargo, een heftige dramaserie, documentaires en een anime-serie. Voor ieder wat wils dus.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu