Samsung Galaxy S8

Scherm
5.2 inch
Camera
12 megapixel

Galaxy S8: Android-vlaggenschip met haarscherpe beelden

De Samsung Galaxy S8 wordt een Android-smartphone met haarscherp beeld, een hoogwaardige camera en een strak design. Deze opvolger van de Samsung Galaxy S7 wordt begin 2017 officieel onthuld. Via deze pagina houden we je op de hoogte rondom de laatste Galaxy S8 geruchten, specificaties en details.

Voorlopig zijn veel Galaxy S8 details nog in nevelen gehuld. De smartphone wordt waarschijnlijk niet zoals voorgaande jaren in februari onthuld. Geruchten spreken van een aankondiging na het Mobile World Congress, in maart. Vervolgens moet de Galaxy S8 in april in Nederland verschijnen. Ten opzichte van zijn voorganger verwachten we onder andere een hogere resolutie, een verbeterde camera en een usb-c-poort onderaan het toestel.

Nu al het laatste nieuws over de Galaxy S8 ontvangen?

Meld je aan en je bent als eerste op de hoogte van alles over de nieuwe Samsung Galaxy S8!

Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

De Samsung Galaxy S8 in vogelvlucht

Hoewel de aankondiging van de Samsung Galaxy S8 nog even op zich laat wachten, zijn verschillende details inmiddels al uitgelekt. Wat we allemaal denken te weten over Samsungs volgende vlaggenschip vind je hieronder.

  • Groot 5,2 inch-scherm met amoled-technologie
  • Haarscherpe resolutie van 3840 bij 2160 pixels maakt de Galaxy S8 geschikt voor virtual reality-headsets
  • Krachtige Exynos 8895-chip van Samsung zorgt voor uitstekende prestaties
  • Verbeterde camera: dubbele camera aan de achterkant, scherpere selfiecamera aan de voorkant
  • De Samsung Galaxy S8 releasedatum is waarschijnlijk het voorjaar van 2017
  • Verbeterde beveiliging: ingebouwde irisscanner én optische vingerafdrukscanner

Meer over de Samsung Galaxy S8

Samsung bracht de laatste jaren steeds meerdere varianten van zijn vlaggenschip uit. Naast een gewone, platte variant kregen we ook een model met een gebogen scherm. Zo zagen we vorig jaar naast de Galaxy S7 ook een Galaxy S7 Edge, waarbij het scherm doorloopt in de randen. Dit jaar zou Samsung voor slechts een enkele variant kiezen: iedereen krijgt een smartphone met een gebogen randje. De fabrikant zou het als een stokpaardje van zijn design zien. En terecht: het is opvallend én aantrekkelijk.

samsung galaxy s8

Dat scherm wordt bovendien waarschijnlijk voorzien van haarscherp beeld. Samsung zou de Galaxy S8 uitrusten met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, ook wel een 4K-resolutie genoemd. Op een 5,2 inch-scherm betekent dat een pixeldichtheid van 847 pixels per inch. Dat is ruim twee keer zo scherp als Samsungs grootste concurrent, de iPhone 7.

Waarom Samsung voor zulk scherp beeld kiest? Virtual reality. De fabrikant zou een nieuwe vr-headset willen introduceren en fors willen inzetten op de nieuwe technologie. Omdat je met een vr-bril met je neus op het scherm zit, is een hoge resolutie van groot belang. Hoe scherper het beeld, hoe beter je in de wereld zit. Samsung hoopt met de Galaxy S8 waarschijnlijk één van de meest meeslepende vr-producten af te leveren.

Grotere variant

Ondanks dat Samsung dit keer enkel voor een gebogen schermtype kiest lijken er toch twee versies van de Galaxy S8 te verschijnen. Naast de ‘gewone’ Galaxy S8 komt er ook een Plus-versie uit, die een groter scherm aan boord heeft dan zijn kleinere broertje. Mogelijk probeert Samsung hiermee fans van de Galaxy Note 7 aan te spreken, die een zo groot mogelijk scherm zoeken voor productiviteit.

Dat scherpe scherm krijgt nog iets bijzonders mee: een naadloze rand. Door zo veel mogelijk van de randen van het scherm weg te werken, kan Samsung een groter scherm verwerken in het toestel zonder de behuizing radicaal groter te maken. Dit scherm zou volgens geruchten fors groter worden dan wat we op de Galaxy S7 zagen, al is het precieze formaat nog onbekend. Zo krijgt zelfs de ‘kleine’ Galaxy S8 een groot scherm zonder dat het toestel groter wordt.

samsung galaxy s8

Focus op veiligheid

De homeknop is al jarenlang een bekend verschijnsel op de Galaxy S-serie van Samsung. Voor de Galaxy S8 zou Samsung deze knop willen schrappen om meer ruimte over te houden voor het scherm. In dat scherm gaat de firma een vingerafdrukscanner integreren die rechtstreeks vanuit het touchscreen je vingerafdruk uit kan lezen. Zo blijft er meer ruimte voor het scherm over zonder dat je de vingerafdrukscanner in hoeft te leveren.

De Galaxy Note 7 introduceerde hem al en ook de Galaxy S8 krijgt ‘m aan boord: de irisscanner. Deze scanner kan met behulp van infrarood licht je iris uitlezen en zo bepalen of jij degene bent die het toestel probeert te vergrendelen. Je gegevens zijn dus niet alleen beveiligd met een vingerafdrukscanner, maar ook met je ogen.

Géén koptelefoonaansluiting?

Eén van de meest teleurstellende en opvallende geruchten tot nu toe is dat de Galaxy S8 mogelijk geen koptelefoonaansluiting krijgt. Dit betekent dat als je muziek wil luisteren, je de usb-c-aansluiting moet gebruiken of een draadloze koptelefoon nodig hebt.

Hiermee zou Samsung het voorbeeld willen volgen van onder meer Apple. Dat bedrijf liet de aansluiting al weg bij de iPhone 7, terwijl Lenovo de aansluiting ook al weg liet bij de Moto Z. Door de koptelefoonpoort weg te laten blijft er intern meer ruimte over, bijvoorbeeld voor een grotere accu of een dunnere behuizing.

Om het gebrek aan koptelefoonaansluiting te compenseren, zou Samsung de Galaxy S8 voorzien van luidsprekers aan weerszijden van het scherm. Deze luidsprekers zouden daarnaast in samenwerking met audiobedrijf Harman-Kardon ontwikkeld worden.

Laatste berichten

Overzicht: dit kun je verwachten van MWC 2017

Overzicht: dit kun je verwachten van MWC 2017

0
6 min
Nieuws
Over een paar dagen gaat Mobile World Congress 2017 van start. Dit jaarlijkse congres brengt alle grote Android-fabrikanten samen voor tal van nieuwe smartphones, tablets en andere opvallende producten. Wat kunnen we dit jaar verwachten?