Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8: vlaggenschip met voorkantvullend scherm

De Samsung Galaxy S8 is een Android-smartphone met voorkantvullend scherm, een hoogwaardige camera en een strak design. Deze smartphone tilt de kwaliteit van de Samsung Galaxy S7 naar een hoger niveau, voornamelijk door het zogeheten ‘infinity display’. Dat neemt vrijwel de hele voorkant in, waardoor Samsung een groot scherm in een relatief compacte behuizing kan proppen. Heb je liever een nog groter scherm, dan kun je ook de Galaxy S8 Plus kiezen.

Zoals je van Samsung zou verwachten, beschikt de Galaxy S8 over de beste hardware van het moment. De smartphone beschikt over een vlotte octacore-processor, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Aan de achterkant zit een 12 megapixel-camera, aan de voorkant een 8 megapixel-frontcamera. Uit de doos draait de Galaxy S8 op Android 7.0 (Nougat).

Voordeel Voornemens: tijdelijk €168,- korting bij de Galaxy S8!

De Galaxy S8 bij Telfort:
✔ 10 GB data (supersnel 4G)
✔ 150 min en onbeperkt sms’en
Nu super voordelig bij Telfort
✔ Combivoordeel: €5 korting p/m + dubbele data

Meer informatie   Naar aanbieding

De Samsung Galaxy S8 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy S8 is in alles een echt vlaggenschip. De hardware van het toestel kan alles aan, dankzij een vlotte chipset en software die daar optimaal gebruik van maakt. De belangrijkste features van de smartphone vind je hieronder.

  • Groot 5,8 inch-scherm met super-amoled-technologie
  • Haarscherpe resolutie van 2960 bij 1440 pixels maakt de Galaxy S8 geschikt voor vr
  • Krachtige Exynos 8895-chip van Samsung zorgt voor uitstekende prestaties
  • Verbeterde camera: dual pixel-camera aan de achterkant, scherpere selfiecamera

Meer over de Samsung Galaxy S8

Samsung bracht de laatste jaren steeds meerdere varianten van zijn vlaggenschip uit. Naast een gewone, platte variant kregen we ook een model met een gebogen scherm. Zo zagen we vorig jaar naast de Galaxy S7 ook een Galaxy S7 Edge, waarbij het scherm doorloopt in de randen. Dit jaar maakt Samsung het makkelijk: het scherm is bij elke variant gebogen en loopt door in de rand.

Het scherm is dan ook echt dé aandachttrekker van de Galaxy S8. Het vult nagenoeg de hele voorkant en loopt door in de zijkanten. Slechts aan de boven- en onderkant is een kleine zwarte balk te vinden. Het display van de Galaxy S8 behoort tot de grootste schermen voor een Android-smartphone, terwijl het toestel zelf nauwelijks groter is dan de Galaxy S7. Prima met één hand te bedienen dus.

Het scherm produceert haarscherp beeld. De schermresolutie bedraagt 2960 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 570 ppi. Dat is een stuk scherper dan Samsungs grootste concurrent, de iPhone 7. Afzonderlijke beeldpuntjes zijn hierdoor onmogelijk met het blote oog te zien.

Dat scherm is bovendien in de lengte wat langer dan wat je gebruikelijk op een smartphone ziet. De beeldverhouding hiervan bedraagt dan ook geen 16 bij 9, maar 18,5 bij 9. Dit komt doordat Samsung de fysieke knoppen onder het scherm vervangen heeft door menuknoppen óp het scherm.

Focus op veiligheid

De homeknop is al jarenlang een bekend verschijnsel op de Galaxy S-serie van Samsung. Voor de Galaxy S8 heeft Samsung deze knop geschrapt, zodat er meer ruimte is voor het scherm. De vingerafdrukscanner blijft een belangrijke feature van de Galaxy S8, maar zit ditmaal aan de achterkant, naast de camera.

De Galaxy S8 heeft ook een irisscanner aan boord. Deze scanner kan met behulp van infrarood licht je iris uitlezen en zo bepalen of jij degene bent die het toestel probeert te vergrendelen. Je gegevens zijn dus niet alleen beveiligd met je vingerafdruk, maar ook met je ogen.

Verbeterde audio

Door de overname van het audiobedrijf Harmon door Samsung wordt de audio van de Galaxy S8 een stuk beter dan zijn voorgangers. Zo worden de meegeleverde oordopjes gemaakt door AKG, een gerenommeerd dochterbedrijf van Harmon.

galaxy s8 reboot

Ook de speakers van de Galaxy S8 worden door dat bedrijf gemaakt, waardoor het geluid van dat toestel een grote verbetering wordt tegenover eerdere Galaxy S-smartphones. Het toestel biedt ondersteuning voor 32-bit-audio, wat dieper en rijker moet klinken.

Slimme assistent Bixby

De Galaxy S8 heeft kunstmatige intelligentie aan boord, die een stuk slimmer is dan wat we tot nu toe gezien hebben van Google Assistant en Siri. Zo luistert Bixby niet alleen naar je vraag of verzoek, maar kijkt de assistent ook naar de context van je vraag. Daardoor kun je op een natuurlijke wijze een gesprek houden met Bixby.

Samsung Galaxy S8 stevigheid

Bixby is ook op te roepen met de knop aan de zijkant van het toestel. De assistent is bovendien ook via het touchscreen aan te sturen; handig wanneer je niet in staat bent om hardop te praten.

Bixby is in eerste instantie alleen beperkt tot Samsung-apps, maar wordt in de toekomst ook bruikbaar in applicaties van derden. Later dit jaar brengt Samsung een sdk uit waarmee app-ontwikkelaars Bixby in hun eigen apps kunnen verwerken. Of dat ook betekent dat Bixby naar andere smartphones gebracht wordt, is nog onduidelijk. In de toekomst worden vrijwel alle Samsung-smartphones en andere ‘slimme’ apparaten uitgerust met de stemgestuurde assistent.

Conclusie Samsung Galaxy S8 review

De Samsung Galaxy S8 steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Het voorkantvullende scherm, de ongekend goede camera en de vlotte hardware vormen een ijzersterke combinatie. Samsung heeft met succes het recept van vorig jaar verder verbeterd, op een wijze dat alle andere smartphones verouderd ogen en voelen.

Desalniettemin laat Samsung enkele kleine steken vallen. De vingerafdrukscanner werkt niet prettig, Bixby is te beperkt om relevant te zijn en de speaker is matig. Het zijn kleine gebreken die niet of nauwelijks afdoen aan het geheel, maar bij een toestel als dit dat verder de perfectie haast benadert valt het des te meer op. Goedkoop is de Galaxy S8 absoluut niet, maar een beter, mooier en vollediger vlaggenschip is er op dit moment niet te vinden.

Lees meer in de uitgebreide Samsung Galaxy S8 review

Samsung Galaxy S8 bestellen

De Galaxy S8 is in de Benelux verkrijgbaar voor 799 euro. De Galaxy S8 Plus is iets duurder en wordt voor 899 euro verkocht. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, zilver en grijs. Mogelijk brengt Samsung later nog andere kleurvarianten van het toestel uit. Bekijk de aanbiedingen voor een losse Galaxy S8 of een Galaxy S8 met abonnement in onze prijsvergelijker.

Bespaar met een sim only abonnement

Koop je de Samsung Galaxy S8 los, overweeg dan ook eens een nieuw sim only abonnement. Op zustersite OnlySim.nl vind je de scherpste deals voor een nieuw abonnement en bespaar je tot wel enkele tientjes per maand op je telefoonkosten.

Pluspunten Galaxy S8

  • Voorkantvullend, helder scherm
  • Ongekend krachtige hardware
  • 12 megapixel-camera maakt uitstekende foto's

Minpunten Galaxy S8

  • Vrij prijzig
  • Bixby voegt weinig toe

Samsung Galaxy S8 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy S8 aanbiedingen van dit moment.

Samsung Galaxy S8 video

Bekijk alle Samsung Galaxy S8 video's

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Thomas Haenen
18 jan 2019januari 2019
13:44 uur
3 min
Nieuws
Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week onder andere heel veel updates van Samsung
‘Galaxy Note 8 ontvangt Android Pie-update eerder dan Galaxy S8’

‘Galaxy Note 8 ontvangt Android Pie-update eerder dan Galaxy S8’

Michel van 't Klaphek
2 jan 2019januari 2019
19:11 uur
2 min
Nieuws
Nieuws Tegen de verwachtingen in wordt de Galaxy Note 8 eerder naar Android Pie bijgewerkt dan de Galaxy S8 en S8 Plus. De Samsung-phablet wordt in februari bijgewerkt, terwijl de S-toestellen een maand later aan de beurt zijn.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 51

Thomas Haenen
21 dec 2018december 2018
13:37 uur
4 min
Nieuws
Nieuws Het jaar zit er alweer bijna op, maar fabrikanten blijven nieuwe updates uitbrengen. Daarom zetten we wekelijks alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Deze week: Samsung, Huawei, Nokia en meer!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Thomas Haenen
23 nov 2018november 2018
14:55 uur
2 min
Nieuws
Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
KPN activeert bellen via wifi: dit moet je erover weten

KPN activeert bellen via wifi: dit moet je erover weten

Thomas Haenen
30 okt 2018oktober 2018
12:07 uur
4 min
Nieuws
Nieuws Ook KPN ondersteunt nu bellen via wifi op verschillende (Samsung-)smartphones. Dit is wat je aan de nieuwe functie hebt.

Download onze app

Download onze app