De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung Galaxy S8

9
1/13

Pluspunten

  • Hoge resolutie en dus scherp beeld
  • Amoled-paneel voor spetterende kleuren
  • Klein en handzaam

Minpunten

  • Verouderde hardware
  • Androidversie en beveiliging niet meer up to date

Prijzen vergelijken

Let op: De Samsung Galaxy S8 is tegenwoordig gedateerd en daarom nog maar beperkt verkrijgbaar. Wie op zoek is naar een nieuwe Android-smartphone doet er waarschijnlijk verstandig aan te gaan voor een recenter model. Uitstekende alternatieven zijn de meest recente opvolgers van het toestel, de Samsung S10 uit 2019 en Samsung S20 uit 2020.

Samsung Galaxy S8 kopen: alle opties op een rij

De Samsung Galaxy S8 is alleen nog als los toestel te koop:

Samsung Galaxy S8: smartphone met voorkantvullend scherm

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy S8 is een Android-smartphone met voorkantvullend scherm, een hoogwaardige camera en een strak design. Deze smartphone tilt de kwaliteit van de Samsung Galaxy S7 naar een hoger niveau, voornamelijk door het zogeheten ‘infinity display’. Dat neemt vrijwel de hele voorkant in, waardoor Samsung een groot scherm in een relatief compacte behuizing kan proppen. Heb je liever een nog groter scherm, dan kun je ook de Galaxy S8 Plus kiezen.

Zoals je van Samsung zou verwachten, beschikt de Galaxy S8 over de beste hardware van het moment. De smartphone beschikt over een vlotte octacore-processor, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Aan de achterkant zit een 12 megapixel-camera, aan de voorkant een 8 megapixel-frontcamera. De Galaxy S8 draait inmiddels op Android 9.0 (Pie).

De Samsung Galaxy S8 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy S8 is niet meer het nieuwste vlaggenschip, maar kan anno 2019 nog prima mee. De hardware van het toestel kan alles aan, dankzij een vlotte chipset en software die daar optimaal gebruik van maakt. De belangrijkste features van de smartphone vind je hieronder. Na de S8 zijn de Samsung S9 en Samsung S10 verschenen.

  • Groot 5,8 inch-scherm met super-amoled-technologie
  • Haarscherpe resolutie van 2960 bij 1440 pixels maakt de Galaxy S8 geschikt voor vr
  • Krachtige Exynos 8895-chip van Samsung zorgt voor uitstekende prestaties
  • Verbeterde camera: dual pixel-camera aan de achterkant, scherpere selfiecamera

Meer over de Samsung Galaxy S8

Samsung bracht de laatste jaren steeds meerdere varianten van zijn vlaggenschip uit. Naast een gewone, platte variant kregen we ook een model met een gebogen scherm. Zo zagen we in 2016 naast de Galaxy S7 ook een Galaxy S7 Edge, waarbij het scherm doorloopt in de randen. In 2017 maakte Samsung het makkelijker: het scherm is bij elke variant gebogen en loopt door in de rand.

Het scherm is dan ook echt dé aandachttrekker van de Galaxy S8. Het vult nagenoeg de hele voorkant en loopt door in de zijkanten. Slechts aan de boven- en onderkant is een kleine zwarte balk te vinden. Het display van de Galaxy S8 behoort tot de grootste schermen voor een Android-smartphone, terwijl het toestel zelf nauwelijks groter is dan de Galaxy S7. Prima met één hand te bedienen dus.

Display met home scherm op Samsung Galaxy S8

Het scherm produceert haarscherp beeld. De schermresolutie bedraagt 2960 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 570 ppi. Dat is vrijwel even scherp als de schermen van de Galaxy S9 en Galaxy S10, die na de S8 zijn verschenen.

Dat scherm is bovendien in de lengte wat langer dan wat je gebruikelijk op een smartphone ziet. De beeldverhouding hiervan bedraagt dan ook geen 16 bij 9, maar 18,5 bij 9. Dit komt doordat Samsung de fysieke knoppen onder het scherm vervangen heeft door menuknoppen óp het scherm.

Focus op veiligheid

De homeknop is al jarenlang een bekend verschijnsel op de Galaxy S-serie van Samsung. Voor de Galaxy S8 heeft Samsung deze knop geschrapt, zodat er meer ruimte is voor het scherm. De vingerafdrukscanner blijft een belangrijke feature van de Galaxy S8, maar zit ditmaal aan de achterkant, naast de camera.

De Galaxy S8 heeft ook een irisscanner aan boord. Deze scanner kan met behulp van infrarood licht je iris uitlezen en zo bepalen of jij degene bent die het toestel probeert te vergrendelen. Je gegevens zijn dus niet alleen beveiligd met je vingerafdruk, maar ook met je ogen.

Verbeterde audio

Door de overname van het audiobedrijf Harmon door Samsung wordt de audio van de Galaxy S8 een stuk beter dan zijn voorgangers. Zo worden de meegeleverde oordopjes gemaakt door AKG, een gerenommeerd dochterbedrijf van Harmon.

galaxy s8 reboot

Ook de speakers van de Galaxy S8 worden door dat bedrijf gemaakt, waardoor het geluid van dat toestel een grote verbetering wordt tegenover eerdere Galaxy S-smartphones. Het toestel biedt ondersteuning voor 32-bit-audio, wat dieper en rijker klinkt.

Slimme assistent Bixby

De Galaxy S8 heeft kunstmatige intelligentie aan boord, die een stuk slimmer is dan wat we tot nu toe gezien hebben van Google Assistant en Siri. Zo luistert Bixby niet alleen naar je vraag of verzoek, maar kijkt de assistent ook naar de context van je vraag. Daardoor kun je op een natuurlijke wijze een gesprek houden met Bixby.

Samsung Galaxy S8 stevigheid

Bixby is ook op te roepen met de knop aan de zijkant van het toestel. De assistent is bovendien ook via het touchscreen aan te sturen; handig wanneer je niet in staat bent om hardop te praten.

Bixby is in eerste instantie alleen beperkt tot Samsung-apps, maar wordt in de toekomst ook bruikbaar in applicaties van derden. Later dit jaar brengt Samsung een sdk uit waarmee app-ontwikkelaars Bixby in hun eigen apps kunnen verwerken. Of dat ook betekent dat Bixby naar andere smartphones gebracht wordt, is nog onduidelijk. In de toekomst worden vrijwel alle Samsung-smartphones en andere ‘slimme’ apparaten uitgerust met de stemgestuurde assistent.

Conclusie Samsung Galaxy S8 review

De Samsung Galaxy S8 steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Het voorkantvullende scherm, de ongekend goede camera en de vlotte hardware vormen een ijzersterke combinatie. Samsung heeft met succes het recept van vorig jaar verder verbeterd, op een wijze dat alle andere smartphones verouderd ogen en voelen.

Desalniettemin laat Samsung enkele kleine steken vallen. De vingerafdrukscanner werkt niet prettig, Bixby is te beperkt om relevant te zijn en de speaker is matig. Het zijn kleine gebreken die niet of nauwelijks afdoen aan het geheel, maar bij een toestel als dit dat verder de perfectie haast benadert valt het des te meer op. Goedkoop is de Galaxy S8 absoluut niet, maar een beter, mooier en vollediger vlaggenschip is er op dit moment niet te vinden.

Lees meer in de uitgebreide Samsung Galaxy S8 review

Samsung Galaxy S8 bestellen

De Galaxy S8 heeft een adviesprijs van 799 euro, maar haal je tegenwoordig voor veel minder in huis. De Galaxy S8 Plus was bij verschijning iets duurder en werd voor 899 euro verkocht. Ook die telefoon is inmiddels stukken goedkoper. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bekijk alle versies, kleuren en de beste aanbiedingen voor een losse Galaxy S8 in onze prijsvergelijker.

Samsung Galaxy S8 met sim only abonnement

De Galaxy S8 kan je alleen nog los kopen en combineren met een sim only abonnement. Dat heeft een aantal voordelen, waaronder het niet vastzitten aan een zogenaamde BKR-registratie.

Daarnaast heb je met sim only de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je hebt lagere maandlasten en veel sim only providers (aanbieders) bieden de mogelijkheid je abonnement maandelijks aan te passen. Check alle sim only abonnementen in onze sim only vergelijker en scoor de beste deal.

Samsung Galaxy S8 deals

Los toestel Refurbished

Samsung Galaxy S8

64 GB

€ 289,00

1 dag

Bekijk bij Phonemarket.nl
Phonemarket.nl

Samsung Galaxy S8

64 GB

€ 289,00

1 dag

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Samsung Galaxy S8

64 GB

€ 319,00

1 dag

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S8

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Haal alles uit je Samsung Galaxy S8

De beste tips van de Android Planet-redactie. Bekijk alle Samsung Galaxy S8 tips.

Dit kun je allemaal met Bixby, Samsungs persoonlijke assistent
Michel van 't Klaphek

Dit kun je allemaal met Bixby, Samsungs persoonlijke assistent

Michel van 't Klaphek — 5 februari 2020
Zo koppel je de Bixby-knop op je Samsung Galaxy aan de Google Assistent
Michel van 't Klaphek

Zo koppel je de Bixby-knop op je Samsung Galaxy aan de Google Assistent

Michel van 't Klaphek — 1 maart 2019
Samsung laat je nu de Bixby-knop op je Galaxy-smartphone aanpassen
Wouter Nijsen

Samsung laat je nu de Bixby-knop op je Galaxy-smartphone aanpassen

Wouter Nijsen — 28 februari 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu