Samsung Galaxy S8

Expertscore
Scherm
5.8 inch
Camera
12 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy S8: vlaggenschip met voorkantvullend scherm

De Samsung Galaxy S8 is een Android-smartphone met voorkantvullend haarscherp beeld, een hoogwaardige camera en een strak design. Deze smartphone tilt de kwaliteit van de Samsung Galaxy S7 naar een nog hoger niveau, onder andere met het zogenaamde ‘Infinity Display’. Dat neemt vrijwel de hele voorkant in, waardoor Samsung een groot scherm in een verrassend compacte behuizing kan proppen. Heb je liever een nog groter scherm, dan kun je ook de Galaxy S8 Plus kiezen.

Vanaf 28 april is de Samsung Galaxy S8 in Nederland te koop. Wil je de Galaxy S8 kopen of een Galaxy S8 met abonnement? Houd dan deze toestelpagina goed in de gaten voor het laatste nieuws en de beste aanbiedingen. Plaats je een Galaxy S8 pre-order, dan heb je de smartphone namelijk al op 20 april in huis!

Bestel je Galaxy S8 nu met €11,50 korting per maand op je bundel!

Galaxy S8
Pre-order de Samsung Galaxy S8 bij T-Mobile:
tmobile
✔ € 11,50 korting p/m op je bundel!
✔ 5 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen
✔ Onbeperkt SMS’en
✔ Databundel geldig binnen EU en 120 min in EU

Meer informatie Naar shop

De Samsung Galaxy S8 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy S8 is een echt vlaggenschip, en is dan ook voorzien van uitzonderlijk goede hardware. Het toestel kan eigenlijk alles aan, dankzij een chipset die door Samsung ontwikkeld is en software die daar optimaal gebruik van maakt. De belangrijkste features van de smartphone vind je hieronder.

 • Groot 5,8 inch-scherm met amoled-technologie
 • Haarscherpe resolutie van 2960 bij 1440 pixels maakt de Galaxy S8 geschikt voor vr
 • Krachtige Exynos 9 8895-chip van Samsung zorgt voor uitstekende prestaties
 • Verbeterde camera: dual pixel-camera aan de achterkant, scherpere selfiecamera aan de voorkant
 • De Samsung Galaxy S8 releasedatum is 28 april 2017
 • Verbeterde beveiliging: ingebouwde irisscanner, gezichtsherkenning én vingerafdrukscanner

Meer over de Samsung Galaxy S8

Samsung bracht de laatste jaren steeds meerdere varianten van zijn vlaggenschip uit. Naast een gewone, platte variant kregen we ook een model met een gebogen scherm. Zo zagen we vorig jaar naast de Galaxy S7 ook een Galaxy S7 Edge, waarbij het scherm doorloopt in de randen. Dit jaar maakt Samsung het makkelijk: het scherm is bij elke variant gebogen en loopt door in de rand.

Het scherm is dan ook echt dé aandachttrekker van de Galaxy S8. Het vult nagenoeg de hele voorkant en loopt door in de zijkant. Slechts aan de boven- en onderkant is een kleine zwarte balk te vinden. Het scherm van de Galaxy S8 behoort daarmee tot de grootste schermen voor een Android-smartphone, terwijl het toestel zelf nauwelijks groter is dan de Galaxy S7. Prima met één hand te bedienen.

Dat scherm wordt bovendien voorzien van haarscherp beeld. Samsung heeft de Galaxy S8 uitgerust met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels, ook wel een QHD-resolutie genoemd. Op een 5,8 inch-scherm betekent dat een pixeldichtheid van 568 pixels per inch. Dat is een stuk scherper dan Samsungs grootste concurrent, de iPhone 7.

Dat scherm is bovendien in de lengte wat langer dan wat je gebruikelijk op een smartphone ziet. De beeldverhouding hiervan bedraagt dan ook geen 16 bij 19, maar 18,5 bij 9. Dit komt doordat Samsung de fysieke knoppen onder het scherm vervangen heeft door menuknoppen óp het scherm.

Focus op veiligheid

De homeknop is al jarenlang een bekend verschijnsel op de Galaxy S-serie van Samsung. Voor de Galaxy S8 heeft Samsung deze knop geschrapt om meer ruimte over te houden voor het scherm. De vingerafdrukscanner blijft een belangrijke feature van de Galaxy S8, maar wordt nu naar de achterkant verplaatst, naast de camera. Zo blijft er meer ruimte voor het scherm over zonder dat je de vingerafdrukscanner in hoeft te leveren.

samsung galaxy s8

De Galaxy Note 7 introduceerde hem al en ook de Galaxy S8 krijgt ‘m aan boord: de irisscanner. Deze scanner kan met behulp van infrarood licht je iris uitlezen en zo bepalen of jij degene bent die het toestel probeert te vergrendelen. Je gegevens zijn dus niet alleen beveiligd met een vingerafdrukscanner, maar ook met je ogen.

Verbeterde audio

Galaxy S8 renderDoor de overname van het audiobedrijf Harmon door Samsung wordt de audio van de Galaxy S8 een stuk beter dan zijn voorgangers. Zo worden de meegeleverde oordopjes gemaakt door AKG, een gerenommeerd dochterbedrijf van Harmon.

Ook de speakers van de Galaxy S8 worden door dat bedrijf gemaakt, waardoor het geluid van dat toestel een grote verbetering wordt tegenover eerdere Galaxy S-smartphones. Het toestel biedt ondersteuning voor 32-bit-audio, wat dieper en rijker moet klinken.

Slimme assistent Bixby

De Galaxy S8 krijgt ware kunstmatige intelligentie aan boord, die een stuk slimmer is dan wat we tot nu toe gezien hebben van Google Assistant en Siri. Zo luistert Bixby niet alleen naar je vraag of verzoek, maar neemt de assistent ook de context van je vraag in achting. Daardoor kun je op een natuurlijke wijze een gesprek gaande houden met Bixby.

Met Bixby kun je allerlei acties op je smartphone met je stem besturen. Zo kun je het toestel vragen iemand te bellen, in je berichten te zoeken of gewoon informatie voor je op te zoeken. Naast opdrachten geven met je stem kun je ook op de fysieke Bixby-knop drukken die aan de zijkant van het toestel zit. De assistent is bovendien ook via het touchscreen aan te sturen, voor die gelegenheden waar je niet in staat bent om hardop te praten.

Bixby is in eerste instantie alleen beperkt tot Samsung-apps, maar wordt in de toekomst ook bruikbaar in apps van andere ontwikkelaars. Later dit jaar brengt Samsung een sdk uit waarmee app-ontwikkelaars Bixby in hun eigen apps kunnen verwerken. Of dat ook betekent dat Bixby naar andere smartphones gebracht wordt is nog onbekend. In de toekomst worden vrijwel alle Samsung-smartphones en andere ‘slimme’ apparaten van het bedrijf uitgerust met de stemgestuurde assistent.

Conclusie Samsung Galaxy S8 review

De Samsung Galaxy S8 steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Het voorkantvullende scherm, de ongekend goede camera en de vlotte hardware vormen een ijzersterke combinatie. Samsung heeft met succes het recept van vorig jaar verder verbeterd, op een wijze dat alle andere smartphones verouderd ogen en voelen.

Desalniettemin laat Samsung enkele kleine steken vallen. De vingerafdrukscanner werkt niet prettig, Bixby is te beperkt om relevant te zijn en de speaker is matig. Het zijn kleine gebreken die niet of nauwelijks afdoen aan het geheel, maar bij een toestel als dit dat verder de perfectie haast benadert valt het des te meer op. Goedkoop is de Galaxy S8 absoluut niet, maar een beter, mooier en vollediger vlaggenschip is er op dit moment niet te vinden.

Lees meer in de uitgebreide Samsung Galaxy S8 review

Galaxy S8 releasedatum en adviesprijs

De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn vanaf 28 april in Nederland verkrijgbaar. De Galaxy S8 krijgt een prijskaartje van 799 euro, terwijl de Galaxy S8 Plus 899 euro kost. Vlak na de aankondiging op 29 maart gaan de pre-orders direct van start, zodat je er van verzekerd bent dat jij het toestel als eerste in huis hebt. Vroege bestellers hebben hem ook als eerste in huis: Samsung levert de Galaxy S8 pre-order vanaf 20 april al uit!

Beide smartphones komen in drie verschillende kleuren op de markt. Je kunt bij zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8 Plus kiezen uit zwart (‘Midnight Black’), zilver (‘Arctic Silver’) en grijs (‘Orchid Grey’). Of er later nog meer kleuren bijkomen, is nog onduidelijk.

Pluspunten Galaxy S8

 • Voorkantvullend, helder scherm
 • Ongekend krachtige hardware
 • 12 megapixel-camera maakt uitstekende foto's

Minpunten Galaxy S8

 • Vrij prijzig
 • Bixby voegt weinig toe

Samsung Galaxy S8 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy S8 aanbiedingen van dit moment.

Samsung Galaxy S8 video

Bekijk alle Samsung Galaxy S8 video's

Laatste berichten

‘Galaxy S8 maakt betere foto’s dan iPhone 7 Plus’

‘Galaxy S8 maakt betere foto’s dan iPhone 7 Plus’

0
2 min
Nieuws
De Samsung Galaxy S8 maakt nét iets mooiere foto's dan de iPhone 7 Plus, ondanks dat Samsungs toestel het met slechts een enkele lens moet doen. Apple wint het wel met de selfies.
Haal alles uit de Samsung Galaxy S8 met deze 19 tips

Haal alles uit de Samsung Galaxy S8 met deze 19 tips

0
10 min
Tips
Steeds meer mensen hebben de Galaxy S8 al in huis. Om te zorgen dat je alles uit het nieuwe toptoestel haalt, hebben wij de beste Samsung Galaxy S8 tips voor je verzameld.
‘Samsung Galaxy S8 kost minder dan 300 euro om te maken’

‘Samsung Galaxy S8 kost minder dan 300 euro om te maken’

0
2 min
Nieuws
De Samsung Galaxy S8 wordt voor 800 euro verkocht, maar kost minder dan 300 euro om in elkaar te zetten, zo claimt een onderzoeksrapport. Uit een teardown blijkt wel dat de onderdelen van het toestel duurder zijn dan die van de S7.