LG G6

Scherm
5.5 inch
Camera
megapixel

LG G6: nieuwe kans voor LG

De LG G6 is het aankomende vlaggenschip van LG en wordt naar verwachting één van de krachtigste Android-smartphones ooit. Het toestel krijgt onder de motorkap de krachtigste hardware van het moment, een hoogwaardige behuizing van metaal en glas en een irisscanner voor verbeterde beveiliging.

Veel van de details rondom de LG G6 zijn nog onbekend. LG’s vlaggenschepen werden voorgaande jaren altijd voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona onthuld. Inmiddels is bekend dat LG de G6 op 26 februari aankondigt, tijdens een evenement op het MWC. De verwachting is dat de G6 – in tegenstelling tot zijn voorganger – geen modulair design heeft, maar een meer traditioneel vlaggenschip wordt.

Nu al het laatste nieuws over de LG G6 ontvangen?

Meld je aan en je bent als eerste op de hoogte van alles over de nieuwe LG G6!

Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

De LG G6 in vogelvlucht

De LG G6 wordt het toptoestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor 2017, met uitstekende specificaties en een fraai design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Groot 5,7 inch-ips-lcd-scherm met resolutie van 2880 bij 1440 pixels
  • Krachtige hardware met Snapdragon 835-processor
  • Waterdichte behuizing, met hoogwaardig glas en metaal
  • Irisscanner aan de voorkant voor biometrische beveiliging
  • LG G6 releasedatum is waarschijnlijk het voorjaar van 2017

Meer over de LG G6

De LG G5 werd uitgebracht met een modulair systeem dat Friends genoemd werd. Hiermee kon je het toestel uitbreiden met modules, waaronder een module voor een grotere accu en een cameramodule voor meer controle over de camera. Voor de LG G6 zou het Koreaanse bedrijf ervoor kiezen dit systeem te schrappen. In plaats daarvan wordt de accu niet verwijderbaar, maar krijgt het toestel wel een waterdichte behuizing. Bovendien kiest LG er voor het eerst voor zowel metaal als glas aan de buitenkant te gebruiken, wat voor een luxe design zorgt.

LG G6 foto

LG kiest voor de G6 weer voor de krachtigste hardware van het moment. Onder de motorkap zit hoogstwaarschijnlijk de Snapdragon 835-processor, aangezien LG doorgaans voor de krachtigste chip uit Qualcomms assortiment kiest. Ook komt er een irisscanner in de LG G6, die geïntegreerd zit in de camera aan de voorkant van het toestel. Bovendien zul je het toestel draadloos kunnen opladen. Vooral dat laatste is handig, omdat je dan niet meer hoeft te klungelen met kabels. Hoogstwaarschijnlijk zit er ook gewoon een usb-c-poort aan de onderkant, waarmee de telefoon ook met draad snel oplaadt.

Koptelefoonaansluiting

In tegenstelling tot een aantal andere fabrikanten zou LG de G6 nog altijd voorzien van een aansluiting voor koptelefoons. Apple liet deze al weg bij de iPhone 7, terwijl Samsung het voor de Galaxy S8 ook in de planning zou hebben. LG gaat niet mee in deze trend en voorziet de G6 gewoon van een 3,5mm-aansluiting.

De LG V20 is voorzien van een speciale audiochip die 32-bit-audio kan afspelen. Volgens bronnen zou LG deze chip ook in de G6 willen verwerken om het toestel aantrekkelijker te maken voor echte audioliefhebbers. Een Quad DAC-chip van dit kaliber is dan ook in staat om studiokoptelefoons met hoge weerstand aan te drijven. In plaats van de 3,5mm-aansluiting weg te halen lijkt LG er juist extra sterk op in te zetten.

Volgens geruchten lanceert de LG G6 met de Google Assistant, de slimme assistent van Google die met de Pixel en Pixel XL geïntroduceerd werd. Hiermee worden er allerlei handige functies aan de smartphone toegevoegd. Zo kan de assistent bijvoorbeeld antwoord geven op allerlei vragen, helpen met het versturen van berichten of je entertainment aansturen. Vooral tof is dat de Google Assistent echte gesprekken met je kan voeren, omdat je bijvoorbeeld kunt doorvragen op een antwoord die de assistent op een vraag geeft.

Interessanter is dat de LG G6 mogelijk een 5,7 inch-scherm krijgt met een beeldverhouding van 18 bij 9. De meeste smartphones hebben een beeldverhouding van 16 bij 9, maar het bredere scherm zou ervoor zorgen dat multitasken iets aangenamer wordt. Apps hebben net wat meer ruimte als je er twee tegelijkertijd in beeld wil tonen. Ook wordt er gesproken over een dubbele camera aan de achterkant.

LG G6 release en prijs

LG heeft aangekondigd dat de G6 op 26 februari, een dag voordat het Mobile World Congress begint, officieel wordt onthuld. De releasedatum van de smartphone is nog onbekend, maar we verwachten dat ‘ie in maart of april in de winkels ligt. Ook de adviesprijs is onduidelijk, al werd de LG G5 bij verschijning voor 699 euro verkocht. Mogelijk geldt dezelfde adviesprijs voor de G6.

LG G6 video

Bekijk alle LG G6 video's

Laatste berichten