LG G6

8

LG G6: nieuwe kans voor LG

De LG G6 is het vlaggenschip van LG van 2017 en tevens één van de krachtigste Android-smartphones van dit moment. Het toestel heeft onder de motorkap krachtige hardware, maar ook een behuizing van metaal en glas en een irisscanner voor verbeterde beveiliging.

De LG G6 onderscheidt zich voornamelijk door het grote 5,7 inch-scherm, dat volgens de fabrikant wel prima in één hand past. LG speelt hiermee in op een trend die ook Samsung met de Galaxy S8 volgt. Die smartphone heeft ook een scherm dat zo veel mogelijk van de oppervlakte aan de voorkant beslaat. Bovendien is de G6 waterdicht, in tegenstelling tot zijn voorganger, de LG G5.

De LG G6 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De LG G6 is het eerste toptoestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor 2017, met uitstekende specificaties en een fraai design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Groot 5,7 inch-ips-lcd-scherm met resolutie van 2880 bij 1440 pixels
  • Dubbele 13 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat), met LG UX 6.0-skin
  • Krachtige hardware met Snapdragon 821-processor, bijgestaan door 4GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Waterdichte behuizing, met hoogwaardig glas en metaal

Meer over de LG G6

De LG G5 werd uitgebracht met een modulair systeem dat Friends genoemd werd. Hiermee kon je het toestel uitbreiden met modules, waaronder een module voor een grotere accu en een cameramodule voor meer controle over de camera. Voor de LG G6 kiest het Koreaanse bedrijf ervoor dit systeem te schrappen. In plaats daarvan is de accu niet verwijderbaar, maar krijgt het toestel wel een waterdichte behuizing. Bovendien kiest LG er voor het eerst voor zowel metaal als glas aan de buitenkant te gebruiken, wat voor een luxe design zorgt.

lg g6 officieel

Voorkantvullend scherm

De LG G6 heeft een 5,7 inch-scherm heeft met een beeldverhouding van 18 bij 9. De meeste smartphones hebben een beeldverhouding van 16 bij 9, maar het bredere scherm zou ervoor zorgen dat multitasken iets aangenamer wordt. Apps hebben net wat meer ruimte als je er twee tegelijkertijd in beeld toont. De schermresolutie bedraagt 2880 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 564 ppi. Hierdoor zijn afzonderlijke pixels onmogelijk van elkaar te onderscheiden.

LG heeft de G6 van krachtige hardware voorzien. Onder de motorkap zit de Snapdragon 821-processor, aangezien LG doorgaans voor de krachtigste chip uit Qualcomms assortiment kiest. Aan de achterkant zit een vingerafdrukscanner, die – zoals je zou verwachten – lekker snel werkt. Bovendien laadt het toestel door de aanwezige usb-c-poort snel op. Handig, want zo kun je het toestel nog even snel aan het stroom hangen voordat je de deur uit gaat.

Koptelefoonaansluiting

In tegenstelling tot een aantal andere fabrikanten is LG de G6 nog altijd voorzien van een aansluiting voor koptelefoons. Apple liet deze al weg bij de iPhone 7, terwijl ook een aantal Android-smartphones de aansluiting niet meer aan boord hadden. LG gaat niet mee in deze trend en voorziet de G6 gewoon van een 3,5mm-aansluiting.

De LG V20 is voorzien van een speciale audiochip die 32-bit-audio kan afspelen. LG verwerkt deze chip ook in de G6 om het toestel aantrekkelijker te maken voor echte audioliefhebbers. Een Quad DAC-chip van dit kaliber is dan ook in staat om studiokoptelefoons met hoge weerstand aan te drijven. In plaats van de 3,5mm-aansluiting weg te halen zet LG er juist extra sterk op in.

LG G6 officieel

De LG G6 beschikt over de Google Assistant, de slimme assistent van Google die met de Pixel en Pixel XL geïntroduceerd werd. Hiermee worden er allerlei handige functies aan de smartphone toegevoegd. Zo kan de assistent bijvoorbeeld antwoord geven op allerlei vragen, helpen met het versturen van berichten of je entertainment aansturen. Vooral tof is dat de Google Assistent echte gesprekken met je kan voeren, omdat je bijvoorbeeld kunt doorvragen op een antwoord die de assistent geeft.

Net zoals zijn voorganger heeft ook de LG G6 een dubbele camera achterop. Die tweede camera wordt niet gelijktijdig gebruikt, zoals bij sommige andere smartphones, maar biedt een extra feature voor enthousiaste fotografen. Deze sensor heeft namelijk een groothoeklens, waarmee je een breder beeld vast kunt leggen. Ideaal als je bijvoorbeeld een groepsfoto wil maken, maar niet zo ver van de groep af kan staan.

Conclusie LG G6 review

Na de pijnlijke misser van vorig jaar neemt LG uitstekend revanche met de G6. Het voorkantvullende scherm, de grote accu, en solide hardware zijn meer dan genoeg om van de G6 de beste LG-smartphone in jaren te maken. Waar andere fabrikanten tijd dit jaar verdoen met zogenaamde slimme assistenten en andere rare fratsen, focust LG op de features die er echt toe doen: het scherm, de camera en het design. Daardoor steekt de LG G6 op veel gebieden met kop en schouders boven de concurrentie uit, ondanks dat de camera en chipset het niet halen bij de Galaxy S8.

→ Lees de uitgebreide LG G6 review van Android Planet

LG G6 kopen

De LG G6 lanceerde met een adviesprijs van 749 euro, maar haal je tegenwoordig voor veel minder in huis. Los betaal je minder dan 500 euro voor de smartphone, al is ‘ie ook in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Heb je iets minder te besteden, dan is de LG Q6 het overwegen waard. Dit toestel heeft minder krachtigere specs, maar wel het kenmerkende voorkantvullende scherm.

Bespaar met een sim only abonnement

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun smartphone los te kopen in combinatie met een sim only. In onze sim only vergelijker vind je de scherpste deals voor een nieuw abonnement en bespaar je tot wel enkele tientjes per maand op je telefoonkosten.

LG G6 deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG G6

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu