LG G6

Expertscore
Scherm
5.7 inch
Camera
13 megapixel
Prijs

LG G6: nieuwe kans voor LG

De LG G6 is het nieuwe vlaggenschip van LG en tevens één van de krachtigste Android-smartphones ooit. Het toestel heeft onder de motorkap de krachtigste hardware van het moment, een hoogwaardige behuizing van metaal en glas en een irisscanner voor verbeterde beveiliging.

De LG G6 onderscheidt zich voornamelijk door het grote 5,7 inch-scherm, dan volgens de fabrikant wel prima in één hand past. Het toestel werd op zondag 26 februari aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het modulaire design van de LG G5 is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een traditioneler ontwerp. Opvallend is de beeldverhouding van 18:9, in plaats van de 16:9-schermen van vrijwel alle andere smartphones.

De LG G6 in vogelvlucht

De LG G6 is het toptoestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor 2017, met uitstekende specificaties en een fraai design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Groot 5,7 inch-ips-lcd-scherm met resolutie van 2880 bij 1440 pixels
  • Krachtige hardware met Snapdragon 821-processor
  • Waterdichte behuizing, met hoogwaardig glas en metaal
  • LG G6 releasedatum is waarschijnlijk het voorjaar van 2017

Meer over de LG G6

De LG G5 werd uitgebracht met een modulair systeem dat Friends genoemd werd. Hiermee kon je het toestel uitbreiden met modules, waaronder een module voor een grotere accu en een cameramodule voor meer controle over de camera. Voor de LG G6 kiest het Koreaanse bedrijf ervoor kiezen dit systeem te schrappen. In plaats daarvan is de accu niet verwijderbaar, maar krijgt het toestel wel een waterdichte behuizing. Bovendien kiest LG er voor het eerst voor zowel metaal als glas aan de buitenkant te gebruiken, wat voor een luxe design zorgt.

lg g6 officieel

LG kiest voor de G6 weer voor de krachtigste hardware van het moment. Onder de motorkap zit de Snapdragon 821-processor, aangezien LG doorgaans voor de krachtigste chip uit Qualcomms assortiment kiest. Aan de achterkant zit een vingerafdrukscanner, die – zoals we van LG gewend zijn – lekker snel werkt. Bovendien kun je het toestel door de usb-c-poort lekker snel opladen. Handig, want zo kun je het toestel nog even snel aan het stroom hangen voordat je bijvoorbeeld de deur uit gaat.

Koptelefoonaansluiting

In tegenstelling tot een aantal andere fabrikanten is LG de G6 nog altijd voorzien van een aansluiting voor koptelefoons. Apple liet deze al weg bij de iPhone 7, terwijl Samsung het voor de Galaxy S8 ook in de planning zou hebben. LG gaat niet mee in deze trend en voorziet de G6 gewoon van een 3,5mm-aansluiting.

De LG V20 is voorzien van een speciale audiochip die 32-bit-audio kan afspelen. LG verwerkt deze chip ook in de G6 om het toestel aantrekkelijker te maken voor echte audioliefhebbers. Een Quad DAC-chip van dit kaliber is dan ook in staat om studiokoptelefoons met hoge weerstand aan te drijven. In plaats van de 3,5mm-aansluiting weg te halen lijkt LG er juist extra sterk op in te zetten.

LG G6 officieel

 

De LG G6 lanceert met de Google Assistant, de slimme assistent van Google die met de Pixel en Pixel XL geïntroduceerd werd. Hiermee worden er allerlei handige functies aan de smartphone toegevoegd. Zo kan de assistent bijvoorbeeld antwoord geven op allerlei vragen, helpen met het versturen van berichten of je entertainment aansturen. Vooral tof is dat de Google Assistent echte gesprekken met je kan voeren, omdat je bijvoorbeeld kunt doorvragen op een antwoord die de assistent op een vraag geeft.

Interessanter is dat de LG G6 een 5,7 inch-scherm heeft met een beeldverhouding van 18 bij 9. De meeste smartphones hebben een beeldverhouding van 16 bij 9, maar het bredere scherm zou ervoor zorgen dat multitasken iets aangenamer wordt. Apps hebben net wat meer ruimte als je er twee tegelijkertijd in beeld wil tonen. De schermresolutie bedraagt 2880 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 564 ppi. Hierdoor zijn afzonderlijke pixels onmogelijk van elkaar te onderscheiden.

LG G6 release en prijs

Het is nog onduidelijk wanneer de LG G6 in de Benelux verschijnt en wat de adviesprijs is. Zodra hier meer over bekend is, dan wordt deze pagina uitgebreid met nieuwe informatie.

Pluspunten G6

  • Lekker groot scherm
  • Voorzien van de beste hardware

Minpunten G6

  • Relatief duur
  • Verwijderbare accu is verdwenen

LG G6 video

Bekijk alle LG G6 video's

Laatste berichten

Downloaden: de officiële wallpapers van de LG G6

Downloaden: de officiële wallpapers van de LG G6

0
2 min
Nieuws
De LG G6 verschijnt pas binnenkort op de markt, maar met de officiële wallpapers krijg je alvast een vleugje van het toestel op je eigen Android-smartphone. Download ze hier.
LG G6 preview: groots door klein te zijn

LG G6 preview: groots door klein te zijn

0
4 min
8.5
Reviews
Na een teleurstellend 2016 is LG dit jaar op het oorlogspad. Het bedrijf neemt revanche met de LG G6, een beeldschone smartphone met voorkantvullend scherm. In deze LG G6 preview bespreken we onze eerste ervaringen.
LG G6 officieel gepresenteerd: dit moet je weten

LG G6 officieel gepresenteerd: dit moet je weten

0
2 min
Nieuws
LG pakt op het Mobile World Congress uit met een gloednieuw vlaggenschip. De LG G6 is onder andere voorzien van een scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult.
LG G6 livestream: volg de onthulling van het vlaggenschip

LG G6 livestream: volg de onthulling van het vlaggenschip

0
2 min
Nieuws
Om 12:00 uur wordt de LG G6 officieel onthuld. Na eindeloze geruchten, teasers en uitgelekte foto's krijgen het volgende vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant eindelijk te zien. Met deze LG G6 livestream kijk jij mee.