De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Foto’s laten mysterieuze Nokia-smartphone met 48 megapixel-camera zien’

Michel van 't Klaphek
6 juli 2019, 14:12
2 min leestijd
‘Foto’s laten mysterieuze Nokia-smartphone met 48 megapixel-camera zien’

Er is een mysterieus Nokia-toestel met een 48 megapixel-camera op de achterkant opgedoken. Ook heeft de telefoon een inkeping aan de voorkant.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia-toestel met 48 megapixel-camera opgedoken’

Nokia was er in 2012 vroeg bij met de 808 PureView. Dit toestel had een 41 megapixel-camera. Nu, jaren later, lijkt het erop dat de Finse fabrikant wederom een smartphone met een hoge cameraresolutie gaat uitbrengen. Er zijn namelijk foto’s opgedoken van een nog onaangekondigd vlaggenschip met een camera van 48 megapixel.

De plaatjes stonden kort op Weibo, een Chinees sociaal netwerk, waarna ze zijn verwijderd. Gelukkig zijn de foto’s op tijd ontdekt door XDA Developers en opgeslagen. Het meest opvallende kenmerk is zonder meer de 48 megapixel-camera aan de achterkant.

Nokia 48 megapixel camera 2

Deze sensor wordt vermoedelijk bijgestaan door een groothoeklens, omdat je de kijkhoek in de camera-app kunt aanpassen. Het is onbekend of er daadwerkelijk een derde lens bij zit, of dat de behuizing simpelweg een prototype is. Het camerarondje op de achterkant wordt compleet gemaakt door een flitser.

Lees ook: Uitleg: hoe werkt een 48 megapixel-smartphonecamera?

Specificaties

Hieronder is ruimte voor een vingerafdrukscanner. Verder heeft het mysterieuze Nokia-vlaggenschip een glazen achterkant. Aan de bovenkant van het display zit een kleine inkeping. De schermranden aan de boven- en onderkant zijn redelijk fors in vergelijking met andere high end-smartphones.

Het nieuwe Nokia-toestel wordt aangestuurd door een Snapdragon-processor van Qualcomm. Het is niet duidelijk om welke chip het gaat. Het besturingssysteem op de foto’s is Android 9.0 (Pie) en de telefoon wordt opgeladen via usb-c. Over de accucapaciteit is niks bekend. Wel laten de foto’s een koptelefoonaansluiting zien, zodat je via een headset naar muziek kunt luisteren.

Nieuwe versie van de Nokia 9 PureView?

Eerder dit jaar bracht HMD Global al de Nokia 9 PureView uit. Dit vlaggenschip heeft maar liefst vijf camera’s (allemaal 12 megapixel) op de achterkant en een 20 megapixel-sensor aan de voorkant. Iedere lens maakt zijn eigen plaatje, waarna de beelden achteraf worden samengevoegd. De Finse smartphonefabrikant werkte hiervoor samen met ZEISS, een bekend fotografiebedrijf.

Het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu