‘Nieuwe Nokia 8.1 Plus heeft geen notch, maar gat in het scherm’

Thomas Haenen
10 januari 2019, 13:25
2 min leestijd
‘Nieuwe Nokia 8.1 Plus heeft geen notch, maar gat in het scherm’

Nokia heeft de notch pas net omarmd, en lijkt ‘m nu alweer te schrappen. Uitgelekte beelden van de onaangekondigde Nokia 8.1 Plus tonen een toestel met een klein gaatje bovenaan het beeld voor de selfiecamera.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8.1 Plus-renders verschijnen online

Het ‘cameragat’ lijkt de grote trend te worden voor 2019. Onder andere Samsung, Honor en enkele andere grote fabrikanten gaan hun smartphones dit jaar voorzien van een gaatje voor de selfiecamera. Ook de Nokia 8.1 Plus heeft een selfiecamera linksboven in het beeld zitten, zo blijkt uit beelden van de smartphone die OnLeaks heeft gedeeld.

De Nokia 8.1 Plus is nog niet aangekondigd, maar via de doorgaans betrouwbare telecominsider hebben we nu al een eerste blik op het toestel. Daarop is te zien dat het scherm vrijwel de hele voorkant van de smartphone vult. Enkel onderaan zit nog een zwarte rand met het Nokia-logo erop.

Snelle updates met Android One

Achterop prijkt onder de vingerafdrukscanner ook een Android One-logo. Dat betekent dat de Nokia 8.1 Plus, net als andere smartphones van de Finse fabrikant, op een vrijwel onaangepaste versie van Android draait. Ook kunnen gebruikers waarschijnlijk rekenen op maandelijkse (beveiligings)updates tot drie jaar na de release.

Specificaties van de Nokia 8.1 Plus zijn ook al verschenen. Die zijn opvallend, omdat ze vrijwel identiek zijn aan de ‘gewone’ Nokia 8.1. Beide hebben een 6,2 inch-scherm, dubbele camera achterop en ongeveer dezelfde afmeting. Welke hardware het Plus-model heeft is nog onbekend, maar de Nokia 8.1 is uitgerust met de vrij krachtige en nieuwe Snapdragon 710-chip. Veel ruimte voor verbetering is er dus niet. Wat de twee toestellen moet onderscheiden is nog onduidelijk.

Ook in 2019 lijkt Nokia in rap tempo met nieuwe smartphones te komen. Zo is de gewone Nokia 8.1 vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro. Daarnaast gaan er steeds meer geruchten dat binnenkort de Nokia 9 wordt onthuld, een smartphone met liefst vijf camera’s achterop. Wanneer deze Nokia 8.1 het levenslicht ziet is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8.1
Nokia 8.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu