Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S10

Scherm
inch
Camera
megapixel

Dit weten we al over de Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 wordt begin 2019 onthuld, en belooft één van de populairste smartphones van dat jaar te worden. Veel details ontbreken nog, maar gespeculeerd wordt onder andere over een opvouwbaar scherm, driedubbele camera of een vingerafdrukscanner in het display. Daarmee is het potentieel een veelbelovende opvolger van de Galaxy S9.

Op moment van schrijven heeft Samsung de Galaxy S10 nog niet officieel aangekondigd. Tot het zover is, houden we je via deze pagina op de hoogte over het laatste nieuws, verwachte specificaties en geruchten over de release van de Galaxy S10 in Nederland. Als eerste alle Samsung Galaxy S10 updates ontvangen? Download dan ook onze Android Planet-app.

Verwachte Samsung Galaxy S10 specificaties

Hoewel de Galaxy S10 pas over geruime tijd aangekondigd wordt, zijn sommige details al uitgelekt. Onderstaande Galaxy S10 specificaties zijn gebaseerd op geruchten en verwachtingen, en kunnen dus nog veranderen in aanloop naar de release.

  • Groot 6 inch-scherm met haarscherp beeld, mogelijk opvouwbaar
  • Ultrasone vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt
  • Driedubbele camera achterop
  • Verbeterde gezichtsherkenning met 3D-camera’s
  • Keuze uit 64 en 128GB opslagruimte
  • Releasedatum: maart 2019
  • Verwachte adviesprijs: 800-900 euro

Samsung Galaxy S10

Modellen: Galaxy S10 Plus in de maak?

Al sinds enkele jaren brengt Samsung meerdere versies van zijn vlaggenschip uit. Ook in 2018 gaat dat waarschijnlijk gebeuren. Er wordt zelfs gespeculeerd dat Samsung drie versies van de Galaxy S10 uitbrengt. Het grote verschil tussen de versies zit hem in het aantal camera’s.

De primaire versie, laten we hem de gewone Samsung Galaxy S10 noemen, is waarschijnlijk zo’n 6 inch groot. Die heeft een enkele camera achterop. Dan is er nog de Galaxy S10 Plus, met een dubbele camera en hetzelfde schermformaat. Beide hebben gebogen schermranden, vergelijkbaar met het ‘infinity display’ van de Galaxy S9.

Dan is er nog een derde variant. De codenaam is ‘Beyond 2’, maar wij noemen hem voor het gemak even de Galaxy S10 Pro. Die zou een groter scherm hebben van mogelijk zelfs 6,5 inch groot. Achterop zitten liefst drie camera’s, vergelijkbaar met de Huawei P20 Pro. Over de camera’s op de Galaxy S10 Pro is weinig bekend, maar we vermoeden dat Samsung drie verschillende sensoren inzet. De derde lens wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om in te kunnen zoomen zonder kwaliteitsverlies.

Eindelijk: vingerafdrukscanner in het scherm

Het gerucht gaat dat Samsung al jaren bezig is met het ontwikkelen van een vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt kan worden. Oorspronkelijk zou die in de Galaxy S8 zitten, de eerste smartphone van het bedrijf met een ‘infinity display’. Het blijkt technisch echter zo uitdagend, dat het Samsung nog steeds niet gelukt is.

Wel wijst vrijwel elke bron erop dat het met de Galaxy S10 eindelijk gaat gebeuren. Insiders spreken over een ‘ultrasone’ vingerafdrukscanner. Met kleine trillingen wordt gedetecteerd of de juiste vinger op het scherm geplaatst is. Geen gedoe meer om de scanner achterop te vinden: raak het scherm aan, swipe omhoog en je toestel is ontgrendeld.

‘Gezichtsherkenning in plaats van irisscanner’

Voor gebruikers die toch liever een andere beveiligingsmethode gebruiken, zou Samsung ook werken aan verbeterde gezichtsherkenning. Nu gebruikt het bedrijf nog een irisscanner, maar die is nogal precies. Alleen als je het toestel bij voldoende licht goed voor je gezicht houdt, gaat ontgrendeling vlot.

Voor de Galaxy S10 zet Samsung mogelijk enkele sensoren in om gezichtsherkenning toe te passen zoals Apple’s FaceID. Dat werkt ook goed als je de telefoon niet recht voor je neus houdt, én is moeilijker voor de gek te houden dan gezichtsherkenning op veel andere smartphones. Veel toestellen gebruiken de selfiecamera, die al te neppen is met een foto. Met sensoren die gezichtsdiepte meten zit je een stuk veiliger.

samsung always on-scherm gifs

Galaxy S10 releasedatum en adviesprijs

Het is nog niet bekend wanneer de Galaxy S10 officieel onthuld wordt. We verwachten echter dat Samsung het schema van voorgaande jaren volgt. Voorgaande toestellen in de Galaxy S-reeks werden steeds in het voorjaar onthuld. We verwachten dan ook dat Samsung de Galaxy S10 eind februari presenteert, met een release in maart of uiterlijk begin april 2019.

Ook de Galaxy S10 adviesprijs is nog onbekend. We verwachten dat Samsung in de buurt blijft van de Galaxy S9. Dat betekent dat het instapmodel je tussen de 750 en 850 euro kost. Kies je voor een verwachte Galaxy S10 Plus-variant met meer camera’s, of wil je een model met opslagruimte, dan komt er waarschijnlijk nog 100 of 200 euro bij.

Laatste berichten

‘Samsung Galaxy S10 kan andere smartphones opladen’

‘Samsung Galaxy S10 kan andere smartphones opladen’

2 min
Nieuws
Met de Samsung Galaxy S10 kun je andere smartphones en smartwatches opladen, net zoals met de Huawei Mate 20 Pro mogelijk is. Het is nog maar de vroeg hoe praktisch deze functie is.
‘Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari, release op 8 maart’

‘Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari, release op 8 maart’

2 min
Nieuws
Samsung gaat de Galaxy S10 op 20 februari presenteren. Na de onthulling kun je het toestel direct bestellen, waarna hij op 8 maart in de winkels ligt. Samsung brengt voor het eerst in jaren ook weer een compacte versie van het topmodel uit.
Zo ziet de Samsung Galaxy S10 Lite er mogelijk uit

Zo ziet de Samsung Galaxy S10 Lite er mogelijk uit

2 min
Nieuws
Samsung brengt volgend jaar een goedkope versie van de Galaxy S10 uit. Dit toestel heeft in tegenstelling tot het topmodel en S10 Plus geen randloos scherm, maar een plat display met daarin de selfiecamera.
Update: dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S10 Plus

Update: dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S10 Plus

2 min
Nieuws
De Galaxy S10 Plus, de grotere versie van Samsungs vlaggenschip voor 2019, krijgt twee camera's aan de voorkant. Daarvoor zou een speciaal soort 'cameragat' in het scherm nodig zijn, waar de twee lenzen in verwerkt worden.

Download onze app

Download onze app