Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Nokia 8.1

Dit moet je weten over de Nokia 8.1

De Nokia 8.1 is een midrange smartphone, met vlotte hardware voor een betaalbare adviesprijs. Het toestel heeft een groot 6,2 inch-scherm, dubbele camera en draait stock-Android via het Android One-programma. Op deze pagina vertellen we je alles over de smartphone.

Pluspunten Nokia 8.1

  • Groot scherm is zeer geschikt voor video’s en spelletjes
  • Bovengemiddeld grote accu
  • Android One garandeert snelle en langdurige updates

Minpunten Nokia 8.1

  • Glazen behuizing is breekbaar
  • Lastig met één hand te bedienen

Onderscheidend: Android One-software

HMD Global noemt de 8.1 de spirituele opvolger van de Nokia 7 Plus, die begin 2018 uitkwam. Dit toestel gooide hoge ogen met zijn lange accuduur, schone Android One-software en scherpe prijs/kwaliteitsverhouding.

Op de Nokia 8.1 is eveneens Android One geïnstalleerd, de standaard (stock) Android-versie zonder aanpassingen van de fabrikant. Zo ervaar je de software zoals Google het bedoeld heeft. Bij het Android One-programma hoort ook een duidelijk en langdurig updatebeleid.

De Nokia-telefoon krijgt minstens drie jaar lang elke maand een beveiligingsupdate en ontvangt minimaal één grote Android-update. Omdat het toestel uitkwam met versie 9.0 (Pie), wordt er dus in ieder geval in 2019 een update naar versie 10 (Q) uitgebracht. Door het Android One-programma ben je verzekerd van een prima updatebeleid.

De Nokia 8.1 is voorzien van een glazen behuizing met achterop een vingerafdrukscanner en dubbele camera. Die 12+12 megapixel-camera vangt volgens Nokia meer licht op in donkere situaties, waardoor hij scherpere en heldere nachtfoto’s moet maken. De 20 megapixel-selfiecamera zit voorop.

Nokia 8.1 officieel

Het lcd-scherm is 6,2 inch groot en heeft een full-hd-resolutie. Bovenin zit een scherminkeping (notch) waar de frontcamera, microfoon en wat sensoren achter schuilgaan. Het display ondersteunt HDR10 en kan zo content met een groter contrast afspelen.

Veel opslagruimte

Onder de motorkap van de Nokia 8.1 is een Snapdragon 710-processor geplaatst. Deze chipset zit ook in andere midrange Android-smartphones en werkt bij het Nokia-toestel samen met 4GB werkgeheugen. Deze combinatie is op papier snel genoeg voor een soepele gebruikservaring.

Het opslaggeheugen van de telefoon is 64GB groot. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan een micro-sd-kaartje in de Nokia 8.1 stoppen voor meer opslagruimte. Is de accu van jouw smartphone te snel leeg? Met de Nokia 8.1 zal dat je minder snel gebeuren, want dit toestel is uitgerust met een flinke 3500 mAh accu.

Hierdoor moet de telefoon zonder problemen anderhalve dag meegaan. Doe je het rustiger aan, dan is twee dagen ook te doen. Het opladen van de accu gaat via een usb-c-aansluiting met ondersteuning voor Quick Charge. Zo laadt de accu lekker rap op. Draadloos opladen is niet mogelijk.

Deze smartphone koop je als… je een betaalbare smartphone met een grote accu en duidelijk Android-updatebeleid zoekt.

Nokia 8.1 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Nokia 8.1 aanbiedingen van dit moment.

Nokia 8.1 video

Laatste berichten

Nokia 8.1 onthuld: spirituele opvolger Nokia 7 Plus met notch

Nokia 8.1 onthuld: spirituele opvolger Nokia 7 Plus met notch

2 min
Nieuws
Nokia breidt zijn assortiment vlak voor het einde van het jaar uit met nog drie nieuwe Android-smartphones. Bovenaan staat de nieuwe Nokia 8.1, maar er komen ook twee betaalbare smartphones bij.
‘Dit is de Nokia 8.1, met dubbele camera en notch’

‘Dit is de Nokia 8.1, met dubbele camera en notch’

2 min
Nieuws
Beelden en specificaties van de onaangekondigde Nokia 8.1 zijn uitgelekt. Het lijkt een high-end smartphone te zijn die nog voor het einde van het jaar wordt onthuld.

Download onze app

Download onze app