De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Specs en foto van Nokia’s Android-smartphones duiken op

Lars Paymans
21 juli 2016, 14:55
2 min leestijd
Specs en foto van Nokia’s Android-smartphones duiken op

Het is al langer bekend dat Nokia terugkeert naar de smartphonemarkt, met toestellen die op Android zullen draaien. Vandaag lijkt een Nokia Android smartphone te zijn opgedoken in gelekte foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android smartphone gelekt

Nokia zou twee Android-smartphones op de markt willen brengen, met respectievelijk een 5.2- en 5.5-inch display. Beide toestellen zouden een 2K scherm krijgen met een resolutie van 1440 x 2560 en een Z-Launcher die gebaseerd is op die van Android 7.0 Nougat. De twee zullen uit de doos dan ook al op Android Nougat draaien.

Nokia Android smartphone

Lees ook: Nokia gaat Android-smartphones en -tablets maken

De gelekte foto’s zijn afkomstig van Gizmochina. Goed is te zien dat de toestellen in de kleuren wit, goud en zwart beschikbaar komen. Ook draaien allebei de toestellen op een Snapdragon 820 chipset en zijn de IP68 water- en stofbestendig. Reken op een stijlvol design, aangezien de twee Nokia-smartphones een volledig metalen behuizing hebben.

22 megapixel camera, adviesprijs ook bekend

De grote variant schiet foto’s met een 22 megapixel camera en komt op de markt voor een adviesprijs van 500 dollar, omgerekend zo’n 450 euro. De twee smartphones moeten voor het einde van 2016 verschijnen. In het eerste persbericht waarin Nokia de overname bekend maakte gaf het bedrijf aan dat er nog veel werk verzet moest worden voordat het eerste toestel op de markt zou komen. Als we voor het einde van het jaar deze twee toestellen in handen hebben is er dus flink doorgewerkt.

Dankzij de overname van Nokia voor 350 miljoen dollar door het Finse bedrijf FIH Mobile (onderdeel van Foxconn) en het nieuwe bedrijf HMD Global Oy kunnen we de naam Nokia dit jaar weer op smartphones en tablets verwachten. Omdat Nokia nauw betrokken blijft bij de ontwikkeling van nieuwe toestellen, zullen de smartphones en tablets ook echt als een Nokia-product aanvoelen. FIH Mobile is van plan om de komende jaren 500 miljoen dollar in dit project te investeren.

Bron: Gizmochina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu