De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nokia gaat Android-smartphones en -tablets maken

Lars Paymans
18 mei 2016, 13:17
1 min leestijd
Nokia gaat Android-smartphones en -tablets maken

Wie had dat gedacht: er komen Android-smartphones en -tablets met de naam Nokia erop. Een Fins bedrijf heeft de merknaam opgekocht en gaat er samen met Nokia Technologies de komende tien jaar aan werken.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android smartphones en tablets

Microsoft heeft de Nokia-bedrijfstak verkocht aan FIH Mobile (onderdeel van Foxconn) en het nieuwe bedrijf HMD Global Oy. Een overname van 350 miljoen dollar, waar Arto Nummela een belangrijke rol speelt. Nummela is de nieuwe ceo van HMD Global Oy en werkte in het verleden bij Nokia.

Nokia C9

In de praktijk betekent dit dat we in de toekomst en de komende tien jaar weer nieuwe smartphones en tablet met de Nokia-merknaam erop kunnen verwachten. Nokia Technologies zal nog steeds een rol spelen bij de ontwikkeling hiervan, zodat de apparaten meer zijn dan een willekeurig toestel waar toevallig Nokia op staat.  Voor ieder verkocht exemplaar draagt HMD royalties over aan Nokia Technologies. De komende jaren is het bedrijf van plan om 500 miljoen dollar te investeren in dit Nokia-project.

Volgens Nokia zullen deze toestellen op Android draaien, maar verder wordt er weinig concrete info gegeven. In een korte verklaring op de website bevestigt Nokia de nieuwe weg die het merk inslaat. Hierin kunnen we lezen dat het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat we de eerste Nokia-toestellen met Android  gaan zien. ‘Er moet nog veel werk verzet worden’, aldus Nokia in het persbericht.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Nokia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu