De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gaat Google optreden tegen nepreviews in de Play Store

Thomas Haenen
30 november 2016, 12:01
1 min leestijd
Zo gaat Google optreden tegen nepreviews in de Play Store

Google gaat harder optreden tegen apps met nepreviews in de Play Store. Zo weet je zeker dat eventuele enthousiaste reviews die je tegenkomt oprecht zijn.

Lees verder na de advertentie.

Play Store nepreviews

Duik je regelmatig in de Play Store, dan is het je vast al eens opgevallen. Bij sommige apps zijn de reviews wel érg positief. Applicaties waar je nog nooit van hebt gehoord die barsten van de reviews, waarbij vrijwel iedereen vijf sterren uitdeelt. Dat terwijl de app op de screenshots er niet al te indrukwekkend uitziet.

Vaak hebben de ontwikkelaars van dit soort apps externe bedrijven ingeschakeld om positieve reviews te regelen. Tegen betaling zorgen deze louche bedrijven ervoor dat een app binnen no-time tientallen, honderden of zelfs duizenden positieve reviews heeft. Die reviews komen doorgaans van nepaccounts, maar zijn vaak wel genoeg om een app succes op te leveren. Een app die overwegend enthousiast beoordeeld wordt, staat namelijk een stuk hoger in de zoekresultaten. Met meer dan twee miljoen apps in de Play Store is het een handige truuc om meer op te vallen.

play store nepreviews

Dat is natuurlijk niet de bedoeling van de reviews. Google maakte in oktober al bekend dat het steviger zou gaan optreden tegen Play Store nepreviews. Het bedrijf zegt dat het nu accurater en sneller nepreviews kan herkennen. Deze zullen vervolgens direct uit de Play Store verwijderd worden.

Daarnaast gaat het bedrijf strenger optreden tegen ontwikkelaars die actief nepreviews proberen te regelen. Google waarschuwt dat het ontwikkelaars niet is toegestaan om marketingbureaus in te schakelen die spambeoordelingen plaatsen. Beoordelingen mogen alleen van legitieme gebruikers komen, zonder dat daar geld of een andere beloning tegenover staat. Mocht een ontwikkelaar zich daar niet aan houden, dan wordt een app mogelijk uit de Play Store verwijderd.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu