De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Press: bloedmooie en nu al de beste RSS-lezer voor Android

Redactie
20 december 2012, 15:10
2 min leestijd
Press: bloedmooie en nu al de beste RSS-lezer voor Android

Goede RSS-lezers voor Android zijn schaars. Zelfs de officiële Android-app van Google Reader is al bijna zes maanden niet meer geüpdatet. Press is de eerste RSS-lezer voor Android die gewoon snapt waar het om draait: een rustige en overzichtelijke interface die zicht focust op het lezen van al je feeds. Simpel, snel en effectief.

Press is enkel beschikbaar als een betaalde app en bevat daarom ook geen advertenties. De app heeft een interface voor zowel Android-smartphones -als tablets en werkt ook op kleinere tablets als de Nexus 7 erg goed. Zowel verticaal als horizontaal wordt er een extra venster weergegeven waar onder andere de RSS-feeds of artikelen staan.

Lees verder na de advertentie.

Press synchroniseert met Google Reader en dit is alleen handmatig te doen. Scheelt je uiteindelijk flink wat batterijduur. De app ondersteunt de optie om artikelen offline op te slaan, op foto’s in te zoomen en artikelen te delen. Daarnaast kun je een artikel in de browser openen en de tekstgrootte en het lettertype on-the-fly aanpassen. Ook het navigeren gaat gemakkelijk: door middel van swipe-bewegingen wissel je tussen verschillende vensters.

Het beginscherm bestaat uit ongelezen, gelezen en favorieten. Als je op één van de drie drukt, kom je in het overzicht met al je RSS-feeds. Mocht je groepen hebben aangemaakt, kun je ook direct naar een specifieke groep navigeren om vervolgens een RSS-feed of alle RSS-feeds te selecteren. Met een druk op de knop markeer je alle feeds als gelezen.

Enkele belangrijke aspecten van een RSS-lezer mist Press nog. Zo heb je geen mogelijkheid om artikelen direct in een app als Pocket op te slaan, mag de lees-weergave nog worden verbeterd en is het op dit moment nog onmogelijk om snel tussen artikelen te navigeren. Laatstgenoemde wordt in een toekomstige update verholpen; Press is nog maar immers bij versienummer 1.0.

Press is voor 1,50 euro in de Google Play Store te downloaden. Een hele schappelijke prijs voor een Android-app van zeer hoge kwaliteit.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7rxks0xKues

Download: Press (€ 1,50)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu