De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de Snapdragon-chips die je volgend jaar in Android-smartphones ziet

Thomas Haenen
18 oktober 2016, 11:59
2 min leestijd
Dit zijn de Snapdragon-chips die je volgend jaar in Android-smartphones ziet

Qualcomm heeft een drietal nieuwe chipsets gepresenteerd. Deze zullen waarschijnlijk vanaf volgend jaar te vinden zijn in een groot aantal Android-smartphones. We nemen de nieuwe functies even met je door.

Lees verder na de advertentie.

Qualcomm Snapdragon 2017

De nieuwe Qualcomm Snapdragon-chips zijn vooral bedoeld voor mid-range smartphones, maar bieden functies die we voorheen vooral zagen in duurdere toestellen. Het gaat om de Snapdragon 652 voor toestellen die net onder echte vlaggenschepen zitten, de Snapdragon 626 voor middenklassers en de Snapdragon 427 voor budgetsmartphones.

Huawei P9 review

De chips uit de 6-serie zullen vanaf eind dit jaar beschikbaar zijn voor fabrikanten, de Snapdragon 427 volgt begin volgend jaar. Dat betekent dat we ze vanaf begin 2017 in smartphones kunnen verwachten. De chips van Qualcomm worden onder andere gebruikt door grote fabrikanten als Samsung, Huawei, Sony en LG. Dat betekent dat de nieuwe technologie die het bedrijf vandaag presenteert snel zijn weg zal vinden naar vrijwel alle aankomende smartphones.

Ondersteuning voor dubbele camera’s

Zo bieden alle drie de chips ondersteuning voor een dubbele camera achterop. Dit jaar zagen we al verschillende high-end smartphones met een extra lens, zoals de LG G5 en de Huawei P9, maar nu lijkt het erop dat ook goedkopere toestellen van de nieuwe technologie kunnen profiteren. Een extra lens kan bijvoorbeeld gebruikt worden om beter in te zoomen of om scherpere foto’s te schieten.

Sneller uploaden

Ook worden de drie chips voorzien van Qualcomms nieuwe X9-modem. Deze maakt hogere uploadsnelheden van tot wel 150 Mbps over 4G mogelijk. Veel smartphones in dit prijssegment kunnen nu hooguit uploadsnelheden van 50 tot 100 Mbps bieden. Straks kun je dus sneller foto’s en video’s doorsturen naar vrienden. De toevoeging van Qualcomms TruSignal-technologie moet bovendien voor stabielere verbindingen zorgen in drukke gebieden.

QuickCharge 3.0

Tot slot zijn allen voorzien van ondersteuning voor QuickCharge 3.0. Daarmee kun je in korte tijd, vaak minder dan een half uur, een accu voor ruim de helft opladen.

De Snapdragon 653 bestaat uit acht cores, waarvan vier ARM A72 en vier ARM A53. De chip is geklokt op maximaal 2GHz. De Snapdragon 626 biedt acht A53-cores, geklokt op 2,2 GHz. De Snapdragon 427 moet het doen met ‘slechts’ vier cores, die ieder geklokt zijn op 1,4 GHz.

Lees het laatste nieuws over Qualcomm

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu