De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG G5

8

LG G5: het modulaire vlaggenschip voor 2016

De LG G5 volgt  de uitstekende LG G4 op en is LG`s vlaggenschip voor het jaar 2016. Net als dat toestel is  de G5 wederom een combinatie van high-end hardware en een opvallend design. Het nieuwe vlaggenschip beschikt over een metalen  unibodybehuizing en een vingerafdrukscanner aan de achterkant.

De voorzijde van de LG G5 kenmerkt zich door het scherpe 5,3 inch-scherm  met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het display heeft een ‘always on’-stand, die een overzicht geeft van gemiste oproepen en notificaties. Aan de achterkant bevindt zich een nieuwe 16 megapixel-camera, die van twee lenzen is voorzien.

→ Lees ook over de opvolger van dit toestel, de LG G6

Lees verder na de advertentie.

De LG G5 in vogelvlucht

De LG G5 is een echt vlaggenschip en onderhuids voorzien van  de krachtigste hardware, in de vorm van de nieuwe Snapdragon 820-chip van Qualcomm en 4GB RAM. De Snapdragon 820 is zuiniger en krachtiger dan zijn voorganger en tevens voorzien van ondersteuning voor het snellere LPDDR4-geheugen. Met die hardware moet het de concurrentie met de Samsung Galaxy S7 aangaan, die gelijktijdig werd geïntroduceerd. Hieronder hebben we de belangrijkste specs van de LG G5 op een rijtje gezet.

  • Groot en scherp 5,3 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
  • Vernieuwde camera met een dubbele lens en  laser autofocus
  • Voorzien van de nieuwe Snapdragon 820-chip van Qualcomm
  • Draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow)

Meer over de LG G5

lg g5

Een belangrijke feature van de LG G5 is de Qualcomm Snapdragon 820-chip. Die is krachtiger en zuiniger dan zijn voorganger en beschikt daarnaast over het zogeheten Smart Protect. Deze technologie kan malware en malafide apps opsporen met behulp van kunstmatige intelligentie. Op deze manier blijft de privacy en data van de gebruiker gewaarborgd. De chip  is ook voorzien van vier in plaats van acht rekenkernen, die desondanks een stuk krachtiger zijn.

Uit de doos draait de LG G5 op Android 6.0 (Marshmallow). Deze Android-versie brengt features als Google Now on Tap, Doze en de mogelijkheid om afzonderlijke app-permissies te beheren. Over Marshmallow is een nieuwe versie van LG`s UX-schil gelegd. LG UX is een relatief lichte Android-schil die veel elementen  van het fraaie Material Design bevat. Hierdoor moet de interface toch een beetje lijken op Android zoals Google het heeft bedoeld.

Het scherm heeft een afmeting van 5,3 inch en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder beschikt  de G5 over 4GB RAM, 32GB opslag en een verwijderbare accu met een capaciteit van 2800 mAh.

Modulair design

De LG G5 beschikt over een 16 megapixel-camera aan de achterkant en 8 megapixel-frontcamera. De camera aan de achterzijde heeft twee lenzen en is voorzien van laser autofocus. Een cameralens heeft een kijkhoek van 75 graden, terwijl dit bij de andere 135 graden is. Daarnaast is de LG G5 voorzien van een usb-c-poort een Quick Charge 3.0 om het toestel snel op te laden.

LG G5

Uniek aan de LG G5 is het modulaire design. Met de sleuf aan de onderkant, de zogeheten Magic Slot, kunnen gebruikers de G5 losmaken. Hierdoor is het mogelijk om de 2800 mAh-accu te vervangen en verschillende hardwaremodules te plaatsen. Een voorbeeld van zo`n module is de Cam Plus, waarmee fysieke cameraknoppen aan de smartphone worden toegevoegd. De Cam Plus moet ook meer grip op het toestel geven.

Een andere module is de LG Hi-Fi Plus. Deze module is in samenwerking met Bang & Olufsen ontwikkeld en zorgt ervoor dat de G5 beter geluid krijgt. Dit komt door de toevoeging van een DAC (digital-to-analog-converter). De LG V10 gebruikt ook een vergelijkbare DAC. De modules van de LG G5 zijn te bedienen via een native app genaamd ‘Friends Manager’.

lg g5 modulair

Conclusie LG G5 review

Met de G5 zet LG op veel vlakken een flinke stap vooruit. Het modulaire design heeft potentie en zorgt er daarnaast voor dat je gemakkelijk de accu kunt verwisselen: iets wat niet veel meer voorkomt. De camera biedt met de groothoeklens iets nieuws en produceert mooie beelden, die je naar eigen smaak kunt bijschaven dankzij de nodige manuele opties. Ook op de prestaties, software en het scherm mag LG trots zijn, al vinden we het jammer dat de accuduur niet is verbeterd. Ook de metalen behuizing stelt wat teleur, terwijl de schermkwaliteit het net niet haalt bij die van zijn grootste concurrent: de Galaxy S7. Niettemin heeft de LG G5 voldoende in huis om een succes te worden.

Lees meer in onze LG G5 review

LG G5 & Friends

Gelijktijdig met de LG G5 werden een aantal accessoires aangekondigd. Deze accessoires worden door LG `Friends` genoemd en brengen enkele interessante mogelijkheden met zich mee. In totaal werden er zes Friends aangekondigd.

LG 360 VR

De LG 360 VR is een virtual reality-bril die specifiek is bedoeld voor de G5. Het is een opvallend kleine bril, wat komt doordat er geen smartphone ingeschoven hoeft te worden. De 360 VR heeft een eigen schermpje, maar moet wel via usb-c aangesloten te worden om beelden te tonen.

LG G5 Friends

Doordat de LG G5 niet in de virtual reality-bril wordt geplaatst, zien beelden er een stuk scherper uit. Daarnaast is de 360 VR met een gewicht van 118 gram behoorlijk licht, met aan de bovenkant twee knoppen om door de interface te navigeren.

360 Cam

lg 360 cam klein

Met de 360 Cam brengt LG een camera uit waarmee je in 360 graden foto`s en video`s kunt maken. De 360 Cam beschikt over twee groothoekcamera`s (200 graden) met elk 13 megapixels. Geschoten beelden zijn direct op de 360 VR te bekijken en kunnen naar Google Street View en YouTube 360 worden gestuurd. Verder heeft het apparaatje een 1200 mAh-accu en 4GB uitbreidbaar geheugen.

Rolling Bot

Opvallend  is de Rolling Bot, een kleine robot  is die iets weg heeft van de BB-8. De robot maakt al rollend foto`s en video`s en kan beelden direct naar de LG G5 streamen. Ben je bijvoorbeeld even weg, maar wil je checken of het thuis goed gaat, dan kun je de Rolling Bot inschakelen. Voor het streamen is wel een sterke en stabiele wifi-verbinding nodig.

Tone Platinum en H3 B&0 Play

De Tone Platinum is een bluetooth headset met geluidskwaliteit van Harman Kardon. De headset ondersteunt de apX HDcodec, waardoor je kunt luisteren naar 24 bit-audio. De Tone Platinum heeft een opvallend design en diverse knopjes aan de zijkanten voor de bediening.

De H3 B&O Play zijn oordopjes die werken met de Hi-Fi Plus-module, waardoor je bent voorzien van uitstekende geluidskwaliteit. De oordopjes werken met alle Android-toestellen en zijn gericht op audiofielen.

Smart Controller

De LG Smart Controller geeft gebruikers de mogelijkheid om drones te bedienen. Met het accessoire zijn drones te besturing en worden beelden, die door het apparaat worden genomen, worden direct naar de LG G5 gestuurd.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG G5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu