De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Remix Singularity maakt van je smartphone een pc

Rick van der Veer
22 februari 2017, 12:09
2 min leestijd
Remix Singularity maakt van je smartphone een pc

Remix Singularity maakt het straks mogelijk om je Android-smartphone als desktopcomputer te gebruiken. Het project komt van Jide, de makers van Remix OS. Dat is al een desktopversie van Android.

Lees verder na de advertentie.

Remix Singularity

Singularity wordt een variant op Remix OS die op bestaande Android-smartphones kan draaien. Het project biedt dezelfde desktopervaring die Remix OS al bood, maar gebruikt dan een smartphone als onderliggende hardware.

Om je Android-smartphone als desktop te gebruiken heb je straks maar een paar dingen nodig. Je hebt een ondersteund toestel nodig, waar je de Singularity-custom rom op moet installeren. Dit zullen veelal high-end smartphones worden, waarbij de eerste ondersteunde smartphones de Nexus 5X en Nexus 6P van Google zijn. Daarnaast heb je eigenlijk alleen een beeldscherm, een toetsenbord en een muis nodig. Met de tv-modus kun je je smartphone ook als mediastreamer gebruiken.

Remix Singularity introduction video

De custom rom voor Remix OS wordt zo dicht mogelijk bij standaard Android gehouden. Volgens Jide wordt de rom niet volgepropt met onnodige apps en een andere interface, maar blijft Remix OS trouw aan Android zoals Google het bedoeld heeft.

Jide is niet het eerste bedrijf dat iets soortgelijks probeert. Een paar jaar geleden bracht Motorola de Atrix uit, een smartphone die met een dock als laptop gebruikt kon worden. Daarnaast biedt Canonical met de mobiele versie van Ubuntu de mogelijkheid om de desktopversie van het besturingssysteem vanaf je telefoon te gebruiken als je er externe apparaten op aansluit.

Remix Singularity releasedatum

Volgens de makers van Remix OS moet het project in de zomer van 2017 beschikbaar komen. In de tussentijd is Remix OS zelf gewoon te downloaden via de officiële website. Hiermee kun je op vrijwel iedere pc een versie van Android draaien die geoptimaliseerd voor gebruik met muis en toetsenbord.

Lees het laatste nieuws over Remix OS

Bron: Jide
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu