De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung Galaxy R officieel aangekondigd

Redactie
11 augustus 2011, 11:00
1 min leestijd
Samsung Galaxy R officieel aangekondigd
Samsung Galaxy R officieel aangekondigd

Samsung en NVIDIA hebben samen de Galaxy R gepresenteerd. De Android 2.3 Gingerbread smartphone zal een 4,19 inch Super Clear LCD scherm hebben met een resolutie van 800×480 en voorzien zijn van een NVIDIA Tegra 2 dual-core processor. Qua uiterlijk heeft de telefoon veel weg van de Samsung Galaxy S II, alleen zal deze telefoon iets lager gepositioneerd worden vanwege de iets mindere specificaties.

De Samsung Galaxy R heeft een 5 megapixel camera met flitser waarmee het mogelijk is om HD-video in 720p op te nemen. Aan de voorzijde zit een 1,3 megapixel camera om te videobellen. De telefoon heeft 8 GB intern geheugen, dat desgewenst is uit te breiden met een MicroSD-kaart van maximaal 32 GB. Het geheel weegt 131 gram, en de afmetingen van de Galaxy R zijn 125.7×66.7×9.55 mm.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy R

Naast de dual-core Tegra 2 processor van NVIDIA is de telefoon krachtig genoeg om Full HD-video (1080p) af te spelen vanwege de Geforce GPU die ook van NVIDIA afkomstig is. Zo kan de processor hardwarematig Flash ondersteunen en zouden de kwaliteit van de graphics van de games die gespeeld kunnen worden vergelijkbaar zijn met de kwaliteit die een console biedt.

De Galaxy R is inmiddels al beschikbaar in Zweden als de Galaxy Z. Later komt de telefoon ook naar Noord- en Oost-Europa, Azië en China toe. Een precieze datum wanneer de telefoon in Nederland in de winkels zou liggen is nog niet bekend gemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu