Samsung Galaxy R officieel aangekondigd

Samsung Galaxy R officieel aangekondigdSamsung en NVIDIA hebben samen de Galaxy R gepresenteerd. De Android 2.3 Gingerbread smartphone zal een 4,19 inch Super Clear LCD scherm hebben met een resolutie van 800×480 en voorzien zijn van een NVIDIA Tegra 2 dual-core processor. Qua uiterlijk heeft de telefoon veel weg van de Samsung Galaxy S II, alleen zal deze telefoon iets lager gepositioneerd worden vanwege de iets mindere specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De Samsung Galaxy R heeft een 5 megapixel camera met flitser waarmee het mogelijk is om HD-video in 720p op te nemen. Aan de voorzijde zit een 1,3 megapixel camera om te videobellen. De telefoon heeft 8 GB intern geheugen, dat desgewenst is uit te breiden met een MicroSD-kaart van maximaal 32 GB. Het geheel weegt 131 gram, en de afmetingen van de Galaxy R zijn 125.7×66.7×9.55 mm.

Samsung Galaxy R

Naast de dual-core Tegra 2 processor van NVIDIA is de telefoon krachtig genoeg om Full HD-video (1080p) af te spelen vanwege de Geforce GPU die ook van NVIDIA afkomstig is. Zo kan de processor hardwarematig Flash ondersteunen en zouden de kwaliteit van de graphics van de games die gespeeld kunnen worden vergelijkbaar zijn met de kwaliteit die een console biedt.

De Galaxy R is inmiddels al beschikbaar in Zweden als de Galaxy Z. Later komt de telefoon ook naar Noord- en Oost-Europa, Azië en China toe. Een precieze datum wanneer de telefoon in Nederland in de winkels zou liggen is nog niet bekend gemaakt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.