De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung Galaxy Tab 10.1 vanaf vandaag in Nederland te krijgen

Redactie
16 augustus 2011, 13:03
1 min leestijd
Samsung Galaxy Tab 10.1 vanaf vandaag in Nederland te krijgen
Samsung Galaxy Tab 10.1 vanaf vandaag in Nederland te krijgen

Hoewel in Europa een verkoopverbod geldt voor de Samsung Galaxy Tab 10.1, komt de langverwachte Android-tablet vandaag in Nederland in de winkels te liggen. Totdat de rechter op 15 september een uitspraak doet over de kort gedingen die Apple tegen Samsung heeft aangespannen zal de Galaxy Tab 10.1 in Nederland te koop zijn. Als er alsnog een verkoopverbod wordt uitgevaardigd, dan gaat deze pas op zijn vroegst op 13 oktober van start.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Tab 10.1 heeft een 1 GHz dual-core processor en is voorzien van een 10,1 inch touchscreen met een resolutie van 1.280×800. De Android-tablet heeft een 3 megapixel camera aan de achterkant en 2 megapixel camera aan de voorkant om mee te videobellen. De Galaxy Tab 10.1 is voorzien van 16 GB of 32 GB intern geheugen en is ook te krijgen in een 3G-variant. De afmetingen van de Samsung-tabel zijn 256,7×175,3×8,6 waarmee het een van de dunste tablets ter wereld is. Het geheel weegt 565 gram. De Tab 10.1 heeft een accu van 7.000 mAh waarmee je in de praktijk zo’n tien uur mee kan werken.

Afmetingen Samsung Galaxy Tab 10.1

De tablet wordt geleverd met Android 3.1 Honeycomb waarbij Samsung haar eigen softwarelaag TouchWiz heeft aangebracht. Er zijn meerdere hubs zoals een speciale mediahub en een hub voor e-books. Ook is Polaris Office aanwezig waarmee het mogelijk is om Microsoft Office-documenten te bewerken. De videospeler van de tablet is krachtig genoeg om Full HD-video af te spelen in 1080p met 30 frames per seconde.

In eerste instantie zal de Samsung Galaxy Tab 10.1 maar beperkt beschikbaar zijn in Nederland. Zo is deze nu vanaf vandaag onder meer te koop bij de MediaMarkt< en Bol.com. Naar verwachting zullen de meeste providers de komende weken ook de tablet gaan aanbieden.

Voor een overzicht van alle winkels die de Samsung Galaxy Tab 10.1 momenteel aanbieden kijk je in ons ‘Actuele Android tablets‘ overzicht.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu