Scherm casten naar Chromecast nu voor alle toestellen mogelijk

Redactie
11 december 2014, 10:20
1 min leestijd
Scherm casten naar Chromecast nu voor alle toestellen mogelijk

Het wordt voor apparaten met Android 4.4.2 of hoger mogelijk om het scherm van een Android-toestel te casten naar de Chromecast en daarmee de tv.

Het was voor sommige toestellen, waaronder de Nexus-apparaten, al langer mogelijk om hun scherm te casten. Met de update voor de officiële Chromecast-app wordt deze functie voor elk Android-toestel beschikbaar gemaakt, hoewel de feature voor veel apparaten nog in de bètafase verkeert.

Via het scherm casten kun je hetgeen dat je op de Android-toestel of -smartphone ziet naar de tv streamen. Dit is handig voor foto’s, het bekijken van video’s op het web of gewoonweg websites.

Lees verder na de advertentie.

Scherm casten naar Chromecast

In de app kun je de nieuwe functie ‘Cast scherm’ vanuit het instellingenmenu electeren, waarna je het scherm van je Android-toestel naar de Chromecast kunt casten door de betreffende Chromecast te selecteren. Bij veel toestellen is het noodzakelijk om de bètawaarschuwing van Google te accepteren. Nexus-toestellen kunnen deze functie sinds Android 5.0 ook via het snelle instellingen-paneel activeren.

Uit onze testen blijkt de feature ook in de bètafase goed te werken, waarbij content snel en stabiel naar de Chromecast wordt gestreamd.

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Check ook 7 handige Chromecast tips waarmee je alles uit de slimme hdmi-stick haalt!

Download

De officiële Chromecast-app is gratis te downloaden in Google Play. Mocht je de nieuwe versie nog niet in Google Play zien, kun je hier het apk-bestand downloaden om de laatste versie handmatig te installeren.

Download Chromecast in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu