‘Smartwatches populair: 16 miljoen verscheepte exemplaren in 2014’

Gijs Ettes
26 september 2014, 14:40
1 min leestijd
‘Smartwatches populair: 16 miljoen verscheepte exemplaren in 2014’
Smartwatches populair

Dit jaar worden er naar verwachting 16 miljoen smartwatches verscheept, aldus marktonderzoeker Strategy Analytics. De slimme horloges worden steeds populairder; in het tweede kwartaal werden wereldwijd één miljoen smartwatches verkocht, bijna vier keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Met een aandeel van 74 procent heeft Samsung de markt voor smartwatches stevig in zijn greep. De impact van smartwatches met Android Wear is momenteel nog onduidelijk, omdat deze in het tweede kwartaal nog niet verkrijgbaar waren.

Strategy Analytics verwacht dat er in Nederland dit jaar zo’n 100.000 smartwatches over de toonbank zullen gaan. Volgend jaar zal dit aantal waarschijnlijk verdriedubbelen dankzij de introductie van de Apple Watch en smartwatches met Android Wear. In Nederland zijn op het moment van schrijven alleen de LG G Watch  en  Samsung Gear Live van Googles besturingssysteem voor wearables voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Smartwatches populair

Uit de cijfers van Strategy Analytics blijkt dat er een verschuiving plaatsvindt op de markt voor wearables. Vorig jaar bestond deze nog voor het overgrote gedeelte uit sportarmbanden (70 procent), maar inmiddels zijn smartwatches goed voor bijna 58 procent van de wearables-markt. Het aandeel van sportarmbanden is gedaald tot 36 procent, terwijl slimme brillen als Google Glass 5 procent van de markt hebben.

Lees het laatste Android smartwatch-nieuws

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu