‘Dit is de Sony Xperia 2 met langwerpig scherm en driedubbele camera’

Michel van 't Klaphek
31 augustus 2019, 13:44
2 min leestijd
‘Dit is de Sony Xperia 2 met langwerpig scherm en driedubbele camera’

De Sony Xperia 2 krijgt een langwerpig scherm met 21 bij 9-beeldverhouding. Ook heeft het nieuwe vlaggenschip een driedubbele camera op de achterkant. Dat, en meer, blijkt uit gelekte persfoto’s.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 2 design laat langwerpig scherm zien

De plaatjes zijn afkomstig van Xperia Blog, een doorgaans goed ingevoerde bron als het op Sony-nieuws aankomt. Ten opzichte van zijn voorganger lijkt de Xperia 2 weinig te zijn veranderd. Het vlaggenschip heeft bijvoorbeeld nog steeds een langwerpig scherm met 21 bij 9-beeldverhouding. Dit is ideaal voor het kijken van films en spelen van games. Linksboven het scherm zit een selfiecamera.

sony xperia 2 design 2

Verder zit er een driedubbele camera op de achterkant, waarbij de sensoren verticaal geplaatst zijn. Er zijn nog geen specificaties bekend, maar het lijkt erop dat er naast een primaire lens ook een dieptesensor en telefotolens aanwezig zijn. Met laatstgenoemde kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De camerabult steekt een beetje uit de behuizing.

Daarnaast behoudt ook de cameraknop aan de zijkant zijn plaats. Door hierop te tikken kun je snel foto’s maken. Ook biedt de zijkant natuurlijk plaats aan knoppen om het volume te regelen en het scherm te ontgrendelen. De linkerkant van de Sony Xperia 2 lijkt helemaal vrij van knoppen te zijn.

Check ook onze review van de Sony Xperia 1:

Onthulling op IFA 2019

Jammer genoeg is er nog weinig bekend over de specificaties van het nieuwe Sony-vlaggenschip. Aangezien zijn voorganger, de Sony Xperia 1, pas enkele maanden verkrijgbaar is, zijn de verbeteringen waarschijnlijk gering. Dit toestel heeft een 6,5 inch-scherm, Snapdragon 855-chip en driedubbele camera met resoluties van 12 megapixel.

De Sony Xperia 2 wordt waarschijnlijk op 5 september aangekondigd tijdens IFA 2019. Deze technologiebeurs vindt van 6 tot en met 11 september plaats in Berlijn. Uiteraard is Android Planet op de beursvloer aanwezig om je op de hoogte te houden van alle aankondigingen. Download onze gratis app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen!

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Xperia Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu