Ook in 2015 geen landelijke dekking voor 4G-netwerk T-Mobile

Gijs Ettes
4 augustus 2014, 16:41
1 min leestijd
Ook in 2015 geen landelijke dekking voor 4G-netwerk T-Mobile
t-mobile 4g-dekking

De 4G-dekking van T-Mobile wordt de komende tijd flink uitgebreid. Eind 2014 zullen de top 20 stedelijke gebieden beschikken over 4G, zo laat de provider weten aan Nu.nl. Eind dit jaar beschikken zo’n 70 tot 80 procent van de klanten over sneller mobiel internet. Vooralsnog is er alleen T-Mobile 4G-dekking in de Randstad en delen van Utrecht en Noord-Brabant. Eind dit jaar komen daar grote gebieden als Breda, Heerlen, Groningen en delen van  Gelderland en Flevoland bij.

Wanneer de T-Mobile 4G-dekking landelijk wordt, is echter niet bekend. De provider geeft aan dat eind 2015 90 procent van zijn klanten – maar dus niet iedereen – zal beschikken over 4G. Op dit moment ligt dat  percentage nog rond de 50 procent.

Lees verder na de advertentie.

KPN en Vodafone bieden momenteel al nagenoeg landelijke 4G-dekking. Tele2 is momenteel nog niet actief met 4G, maar is naar eigen zeggen druk bezig met de uitrol ervan. De provider gaat naar verluidt binnen nu en twee jaar 4G aanbieden, waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde masten en – indien mogelijk – antennes van T-Mobile. Tele2 is daarmee afhankelijk van de snelheid waarmee het 4G-netwerk van T-Mobile wordt uitgerold.

Lees meer over T-Mobile

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot T-Mobile, de mobiele provider die sinds 2008 actief is in ons land.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu