De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

4G-netwerk T-Mobile vanaf nu landelijk dekkend

Wouter Nijsen
30 oktober 2015, 9:45
1 min leestijd
4G-netwerk T-Mobile vanaf nu landelijk dekkend

Het 4G-netwerk van T-Mobile is vanaf vandaag landelijk dekkend. Volgens de provider woont nu 95 procent van de Nederlandse bevolking in het 4G-dekkingsgebied.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile landelijk 4G-netwerk

Eerder dit jaar maakte T-Mobile al bekend dat het in oktober zijn landelijk dekkende 4G-netwerk zou uitrollen. Toen maakte dagelijks 1 miljoen T-Mobile-klanten gebruik van het 4G-netwerk.  De provider meldt dat het netwerk voor het einde van het jaar 99 procent dekkend moet zijn. Toch heeft het eventjes geduurd voordat het 4G-netwerk van T-Mobile voor iedereen beschikbaar werd. In 2013 maakte de provider namelijk al bekend dat het netwerk in 2014 landelijk dekkend zou moeten zijn. Dat heeft dus veel langer geduurd dan aanvankelijk werd beloofd.

T-Mobile landelijk 4G

De provider neemt de komende tijd ook de 900Mhz-band in gebruik. Hiermee wordt de dekking van het 4G-netwerk verbeterd, met name wanneer gebruikers zich binnenshuis bevinden. Vanaf volgende maand begint T-Mobile met het aanbieden van 4G+, al wordt de snellere verbinding eerst in een beperkte aantal locaties getest.

T-Mobile is niet de enige provider die landelijke 4G-dekking biedt. Providers als KPN en Vodafone doen dit bijvoorbeeld al veel langer. Alleen het 4G-netwerk van Tele2 is nog niet voor heel Nederland beschikbaar. Enkele weken geleden maakte deze provider bekend dat het netwerk in maart 2016 landelijk dekkend zou moeten zijn. Ook liet Tele2 eerder weten binnenkort met eigen 4G-abonnementen te komen.

Lees het  laatste nieuws over T-Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu