De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit is de kwaliteit van de telefoongesprekken via WhatsApp – update

Redactie
27 maart 2015, 15:31
2 min leestijd
Dit is de kwaliteit van de telefoongesprekken via WhatsApp – update

De afgelopen weken heeft Android Planet de belfunctie van WhatsApp  uitgebreid uit kunnen proberen. Deze keer bespreken we de belkwaliteit van telefoongesprekken via de populaire chatdienst.

Lees verder na de advertentie.

Uit eerder onderzoek van Android Planet bleek dat bellen via WhatsApp zo’n 1MB per vier minuten inneemt, wat aanzienlijk minder is dan bijvoorbeeld Skype.  Met 100MB uit de databundel zou je via WhatsApp 400 minuten kunnen bellen. Maar wat voor gesprekskwaliteit krijg je er dan voor terug?

Update: sinds 31 maart is de WhatsApp belfunctie voor iedereen met de laatste versie van de chat-app beschikbaar. Het is dus niet meer nodig dat bestaande gebruikers je bellen om de functie te krijgen.

Dit is de WhatsApp belkwaliteit

De belfunctie van WhatsApp heeft veel baat bij een snelle internetverbinding. Zo is de gesprekskwaliteit als beide partijen met wifi bellen ongeveer gelijk aan een normaal telefoongesprek. Er is niet echt een verschil te horen. Als beiden met 4G bellen, blijft de kwaliteit gelijk aan die van een gesprek via wifi. De stemmen zijn luid en duidelijk te horen, waarbij er geen vertraging optreedt.

De enige problemen die we de afgelopen weken tegen zijn gekomen, zijn vertragingen in de verbinding en jezelf dubbel horen. De vertragingen kwamen incidenteel voor, bijvoorbeeld in de trein rond een gebied waar weinig bereik is. Jezelf dubbel horen kwam aanzienlijk vaker voor. Zo belde ik op Utrecht Centraal met een 4G-verbinding naar de ontvanger met een 4G-verbinding, waarbij ik mijzelf dubbel hoorde. Dit komt mogelijk door de drukte bij Utrecht Centraal. WhatsApp heeft dus nog wel wat stappen te zetten om de belfunctie ook op een normale 3G-verbinding goed werkend te krijgen, want zelfs 4G is niet altijd snel en stabiel genoeg om een goede gesprekskwaliteit te garanderen.

Op de screenshots hierboven  is te zien hoe de WhatsApp belfunctie er  precies uitziet.  Onder het tabblad ‘oproepen’ kun je al je oproepen zien en bij contacten met een recente Android-versie van WhatsApp verschijnt automatisch een bel-icoontje.

Laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu