Voeg emoji’s aan je video’s toe met de nieuwe WhatsApp-bèta

Thomas Haenen
16 september 2016, 13:37
2 min leestijd
Voeg emoji’s aan je video’s toe met de nieuwe WhatsApp-bèta

De volgende versie van WhatsApp laat je emoji’s, tekst en tekeningen toevoegen aan je video’s. Eerder deze week werd dezelfde functionaliteit al mogelijk gemaakt voor foto’s.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp video stickers

WhatsApp-bèta 2.12.269 rolt sinds vannacht uit en voorziet gebruikers van de mogelijkheid om video’s te bewerken. Om de optie in beeld te krijgen moet je een nieuwe video schieten via WhatsApp; bestaande video’s werken. Nadat je de video geschoten hebt staat rechtsboven in beeld een emoji. Druk op die knop om de bewerkopties in beeld te krijgen.

Je krijgt vervolgens de keuze uit een groot aantal emoji die je aan je video’s toegevoegd kunnen worden. Die emoji zijn helaas statisch: ze zijn de hele video in beeld en bewegen niet mee met de objecten waar je ze op vlak. Dat is anders dan sommige filters en maskers van Snapchat, waar de emoji haast geintegreerd worden in de rest van de video. Je kunt er ook voor kiezen om tekst of tekeningen toe te voegen aan video. Vervolgens worden de bewerkte beelden met WhatsApp video stickers opgeslagen en doorgestuurd naar je vrienden.

Vorige week dook al de mogelijkheid om stickers toe te voegen aan foto’s al op in de WhatsApp-bèta. De berichtendienst lijkt de concurrentie op te zoeken met Snapchat, waarmee je al veel langer je foto’s en video’s kunt voorzien van emoji en meer. Wanneer de functies worden uitgerold naar de ‘gewone’ versie van WhatsApp is nog onbekend.

WhatsApp-bèta downloaden

De functie is vooralsnog alleen te vinden in de WhatsApp-bèta. Iedereen kan deze voorlopige versies van de berichtendienst downloaden; daarvoor moet je je alleen even aanmelden op de registratiepagina van WhatsApp. De bètaversies worden vervolgens automatisch gedownload naar je toestel. Desgewenst kun je ook een installatiebestanden van de update downloaden via APK Mirror. Volg daarvoor onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu