De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Xperia X10 krijgt binnenkort multitouch-ondersteuning

Redactie
24 januari 2011, 11:04
1 min leestijd
xperia-x10

Het is langer bekend dat de Xperia X10 multitouch-ondersteuning krijgt, maar tot nu toe bleef een daadwerkelijke release uit. Gelukkig laat Sony Ericsson nu weten dat de nieuwe update zo goed als klaar is. Vanaf deze week krijgen Xperia X10-gebruikers automatisch een OTA-update, waarna de telefoon multitouch ondersteunt. Aangezien de uitrol gefaseerd gebeurt, is het niet waarschijnlijk dat alle Xperia X10-gebruikers direct met multitouch aan de slag kunnen.

Lees verder na de advertentie.

Overigens is de multitouch-ondersteuning niet optimaal. De Xperia X10 ondersteunt slechts twee aanraakpunten, waardoor het niet mogelijk is om een kaart te draaien in Google Maps. Wel is het mogelijk om in en uit te zoomen in de webbrowser.

Helemaal perfect gaat de multitouch-ondersteuning niet worden. Dit laat Rikard Skogberg van Sony Ericsson weten op het weblog van het bedrijf:

“The digitizer in the X10 is not perfect when it comes to multi touch, there will as an example be situations like when the movement of the two fingers cross each other on the X- or Y-axis that could cause strange behavior.“

De Sony Ericsson Xperia X10 kreeg eind vorig jaar een update naar Android 2.1. Het toestel heeft een 1 Ghz Snapdragon processor, een vier inch capacitief scherm met een resolutie van 480 bij 854 pixels en een 8,1 megapixelcamera. De telefoon is een jaar oud en kan tegenwoordig redelijk goedkoop (circa 300 tot 350 euro) gekocht worden.

Via: Postbus 31, GT Mobiles

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu