De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

YouTube Premium nu in Nederland: dit moet je weten

Thomas Haenen
29 augustus 2018, 6:45
2 min leestijd
Breaking
YouTube Premium nu in Nederland: dit moet je weten

Vanaf vandaag is YouTube Premium ook in Nederland beschikbaar. Daarmee krijg je voor tien euro per maand toegang tot een reclamevrije versie van YouTube, een muziekdienst en enkele andere extra’s.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Premium release in Nederland

YouTube Premium is al langer beschikbaar in de Verenigde Staten en verschillende Europese landen. Google kondigde vannacht echter aan dat de dienst in nog meer landen wordt uitgerold, waaronder Nederland. Je kunt vanaf vandaag direct een YouTube Premium-abonnement afsluiten via de YouTube-app of -website.

De abonnementsdienst van YouTube bestaat uit een flink aantal onderdelen. Belangrijkste daarvan is YouTube Music. Deze muziekdienst dient als alternatief voor Spotify en Apple Music, en is in feite de opvolger van Google Play Music. Het is vergelijkbaar met andere muziekdiensten: je kunt onbeperkt en reclamevrij naar alle muziek van je favoriete artiesten luisteren, ook op de achtergrond.

Het grote verschil met andere muziekdiensten is het brede videoaanbod van YouTube Music. Waar je bij Spotify eigenlijk alleen audio hebt, kun je hier ook gelijk de videoclips van Florence and the Machine of OneDirection terug kijken. Ook die video’s zijn reclamevrij én kunnen offline bekeken worden.

YouTube Music versus YouTube Premium: de verschillen

Wil je alleen YouTube Music hebben, dan kost dat je 9,99 euro per maand. Voor twee euro meer (11,99 euro per maand) krijg je YouTube Premium. Daarmee krijg je alle muziekopties van YouTube Music, plus nog een aantal andere features. Zo zijn álle video’s op YouTube reclamevrij beschikbaar en kun je ze offline downloaden om later terug te kijken. Tevens kun je naar de audio blijven luisteren op de achtergrond, terwijl je een andere app geopend hebt.

YouTube Originals

Ook heeft Google een aantal eigen films en series ontwikkeld voor YouTube. Deze YouTube Originals zijn exclusief voor betalende gebruikers beschikbaar. Het aanbod is niet heel groot, al zitten er wel een paar populaire titels tussen. Zo is er Kedi, de awardwinnende documentaire over de straatkatten van Istanboel. Ook Cobra Kai, een spin-offserie van de Karate Kid-films, werd eind vorig jaar positief ontvangen in de Verenigde Staten.

Heb je geen zin om voor YouTube te betalen, dan verandert er voor jou niks. Je zult dan nog steeds geregeld reclame voor en tijdens het kijken van veel video’s te zien krijgen. De functionaliteit is echter ongewijzigd en ook het video-aanbod blijft hetzelfde. Enkel de YouTube Originals zijn exclusief voor Premium-gebruikers.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu