De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo kun je snel door een video zoeken via YouTube

Thomas Haenen
7 februari 2017, 9:11
1 min leestijd
Zo kun je snel door een video zoeken via YouTube

Een update voor YouTube volgt een kleine, maar zeer welkome feature toe aan de video-app. Het is nu gemakkelijk om een klein stukje vooruit te spoelen in een video.

Lees verder na de advertentie.

YouTube scrollen

Het is je vast wel eens overkomen: je wil een stukje van een YouTube-video laten zien aan vrienden, maar weet niet meer precies waar dat stuk nou zit. Dan kun je wel handmatig en heel voorzichtig door de hele video heen scrollen, maar dat duurt eindeloos. Bovendien schiet je zó uit met je vinger en zit je opeens een minuut verderop in de video.

Google biedt nu een oplossing, in de vorm van een snelle zoekfunctie. Die werkt simpel, maar heel doeltreffend. Met een dubbele tik op de rechterhelft van een video spring je tien seconden vooruit. Wil je liever terug in een video? Dan tik je twee keer op de linkerhelft.

YouTube scrollen

Voor het gebruik van dit handige truucje heb je wel de nieuwste versie van de YouTube-app voor Android nodig. Deze wordt nu uitgerold via de Play Store, dus zorg dat je de laatste updates gedownload hebt.

Je zou denken dat een functie als deze voor de hand ligt, maar toch heeft het jaren geduurd voordat Google het implementeerde. Wel was het bedrijf er al geruime tijd mee bezig. Eind 2015 werden al sporen van het slimme scrollen ontdekt in de broncode van de YouTube-app. Gedurende 2016 werd de code regelmatig bijgewerkt, aangepast en soms zelfs tijdelijk verwijderd maar het duurde nog tot dit jaar voor de functie daadwerkelijk beschikbaar werd.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu