Nothing is een relatief jong merk en de Phone (1) is de eerste mobiele telefoon van het bedrijf. Dat toestel heeft een opvallend uiterlijk dankzij de ledverlichting op de achterkant. Meer weten over de Nothing Phone (1)? Op deze pagina vind je alle info op een rij! Inmiddels is ook de Nothing Phone (2) uit.
Alles over de Nothing Phone (1)
De Nothing Phone (1) in het kort
De Nothing Phone (1) is gepresenteerd op 12 juli 2022 na maanden van geruchten en teasers. Het toestel lag direct in de winkels vanaf 469 euro. Het instapmodel (8/128GB) kost 469 euro, de versie met 8GB RAM en 256GB opslag 499 euro. Vanaf de zomer is ook het topmodel met 12GB werkgeheugen en 256GB geheugen te koop voor 549 euro. Keuze heb je uit een zwart en wit model.

Het toestel moet het vooral hebben van het frisse en opvallende ontwerp. Op de achterkant is een laagje transparant Gorilla Glass aanwezig. Daardoor zie je verschillende onderdelen, zoals de spoel om de Phone (1) draadloos op te laden. Het toestel is verkrijgbaar in het wit en zwart en lijkt qua design veel op de iPhone 12 of iPhone 13.
Op de achterkant vind je 900 ingebouwde witte ledjes, die kunnen oplichten in allerlei patronen. Leg je het toestel aan de lader, krijg je een belletje of komt er een notificatie binnen, je ziet het in een oogopslag. Die ledjes gebruik je ook tijdens het fotograferen of filmen, of je checkt de accustatus als het toestel wordt opgeladen.
Is de Nothing Phone (1) een goede keuze?
Wie op zoek is naar een middenklasse smartphone met een bijzonder uiterlijk kan bijna niet anders dan de Nothing Phone (1) overwegen. Met ledverlichting en een transparante achterkant is het toestel een echte eye-catcher.
De hardware is voor menig gebruiker meer dan genoeg. Apps en lichte games draaien soepel, al gaat het bij de zware spelletjes wat moeizamer. Ook de batterijduur en camera’s van de Phone (1) zijn meer dan prima.
Je kiest voor dit model als je een opvallend ontwerp wil, zonder in te leveren op te veel specificaties. De Phone (1) is geen krachtpatser, maar dat hoeft voor menig gebruiker geen vereiste te zijn.

Belangrijk om te weten is dat de Nothing Phone (1) tot 2026 van beveiligingsupdates wordt voorzien. Nu de Nothing Phone (2) is uitgebracht, is het dus verstandiger om voor dat model te kiezen. Bovendien beschikt dat toestel over snellere hardware, meer opslagruimte en een grotere accu. De Phone (2) bestel je momenteel al voor € 700,-.
Wil je een goede middenklasser en kan je ook prima leven zonder de ledverlichting en het transparante ontwerp? Dan is de Google Pixel 8a een goed alternatief. Het toestel is compact, maar levert niet in op het gebied van batterijduur, schermkwaliteit of snelheid. Zodra nieuwe Android-updates verschijnen, krijg je ze bovendien als één van de eerste binnen. De Pixel 8a is momenteel al voor € 403,- aan te schaffen.
Lees verder na de advertentie.
Belangrijke Nothing Phone (1) specificaties
Scherm: | 6,55 inch-amoled met 120Hz | Chipset: | Qualcomm Snapdragon 778 Plus |
Resolutie: | 2400 bij 1080 pixels | Werkgeheugen: | 8GB |
Camera: | 50 megapixel-hoofdcamera 50 megapixel-groothoeklens | Batterij: | 4500 mAh |
Selfiecamera: | 16 megapixel | Snelladen: | 33 watt |
Android-versie: | 12 | Aantal Android-updates: | 3 |
Software-schil: | Nothing OS | Beveiligingsupdates tot en met: | 2026 |
Alle Phone (1) specificaties bekijken
De Nothing Phone (1) vergelijken
Lees de uitgebreide Phone (1) review
Al onze ervaringen check je natuurlijk in de Nothing Phone (1) review! De conclusie daarvan vind je alvast hieronder:
De afgelopen weken is misschien wel gebleken dat de Nothing Phone (1) de meest gehypete smartphone ooit is. Leuk natuurlijk als dat je doel is als merk, maar dan moet je die hype ook waar kunnen maken. Daar is Nothing helaas niet helemaal in geslaagd.
De Phone (1) biedt qua interne hardware niks bijzonders ten opzichte van de goedkopere concurrentie. De verkrijgbaarheid is vooralsnog een heikel punt en de software kan nog wel wat updates gebruiken.
Ja, de achterkant en ledjes zijn inderdaad anders dan anders en dat verdient een compliment. Nothing geeft echter aan weg te willen blijven van ‘onnodige poespas’ en dan is die keuze wel erg opmerkelijk te noemen.
We hadden gehoopt op een nieuwe frisse speler op de smartphonemarkt, maar vooralsnog is de hypetrain gestrand en zijn de lichten voor nu gedoofd.
Lees de review; Nothing Phone (1) review: hype is in één flits voorbij
Veelgestelde vragen over de Phone (1)
Nee, de Phone (1) is niet waterdicht. Met een IP53-certificering kan het toestel tegen een enkel spatje water, maar meer ook niet.
De Phone (1) ondersteunt dualsim. Je kan met de smartphone twee nanosimkaarten tegelijkertijd gebruiken.
De belofte van Nothing is dat de Phone (1) nog naar Android 15 kan upgraden. Wel is dit de laatste Android-update voor het toestel en krijgt het daarna nog slechts periodiek beveiligingsupdates tot 2026.
Lees meer over de Nothing Phone (1)
De zijkanten van de Phone (1) zijn recht afgewerkt en aan de rechterkant vind je de aan- / uitknop. Aan de linkerzijde zijn twee volumeknoppen geplaatst en de onderkant biedt plaats aan de usb c-poort, speaker en simtray.
De randjes om het scherm zijn overal even breed en de frontcamera vind je in een klein gaatje in het display. Er is gekozen voor een optische vingerafdrukscanner, die wat laag geplaatst is, maar wel goed zijn werk doet.



Het scherm heeft een diagonaal van 6,55 inch en bevat amoled-technologie. Daardoor knallen kleuren van het scherm en is zwart echt zwart. De resolutie van 2400 bij 1080 pixels zorgt ervoor dat alles haarscherp wordt weergegeven. Dat gaat ook soepel dankzij de maximale hoge verversingsfrequentie van 120Hz. Het gaat echter niet om een LTPO-paneel dat automatisch de frequentie kan aanpassen, dat is voorbehouden aan duurdere toestellen.
Hardware van het middensegment
Fabrikant Qualcomm heeft de Snapdragon 778 Plus-chip wat aangepast, zodat onder andere draadloos opladen mogelijk is. Het gaat dus om een processor voor het middensegment. Ook is er 5G-ondersteuning aanwezig, zodat je helemaal klaar bent voor de toekomst.
Het interne geheugen uitbreiden is niet mogelijk, wel is er plek voor twee simkaarten. De Nothing Phone (1) bevat ook nfc voor draadloze betalingen en heeft een IP53-rating. Dat betekent dat wat stof of een lichte regenbui geen enkel probleem is voor het toestel.
Er is gekozen voor een batterij van 4500 mAh en opladen gaat met maximaal 33 Watt. Nothing levert geen oplader mee, dus die zul je los moeten aanschaffen. Draadloos opladen is wel mogelijk en gaat met maximaal 15 Watt. Andere producten draadloos voorzien van stroom doe je door ze op de achterzijde te leggen.
Terug naar de basis: twee 50 megapixel-camera’s
In het scherm is een 16 megapixel-camera verwerkt, ideaal voor een selfie of videogesprek. Draai je het toestel om dan zie je slechts twee camera’s. Die hebben beide een resolutie van 50 megapixel en gebruik je voor de normale kiekjes en wijdhoekfoto’s.
De primaire camera beschikt over optische beeldstabilisatie en schiet daardoor betere foto’s en video’s. De groothoekcamera heeft een hoek van 114 graden en gebruik je ook voor close-ups. Zo maak je nog steeds prima foto’s van insecten of bijvoorbeeld bloemknoppen.

Android 12 en drie updates
De Nothing Phone (1) komt met Android 12 en daaroverheen ligt de zelf ontwikkelde interface. Zo zijn er wat eigen widgets ontwikkeld en ook een eigen lettertype dat bestaat uit kleine stipjes. Nothing zegt dat het toestel drie Android-updates krijgt en vier jaar lang beveiligingsupdates. Die worden om de twee maanden uitgerold.
De Android 15-update zal te zijner tijd vast en zeker problemen opleveren, want ook de fabrikant van de processor speelt daarin een belangrijke rol. Hoe Nothing dat precies denkt te gaan ondervangen is echter nog onbekend en zullen we dus moeten afwachten.
Huidige software Nothing Phone (1)
In januari van 2024 heeft de Nothing Phone (1) de update naar Android 14 ontvangen.