Dit moet je weten over de OnePlus 6T
De OnePlus 6T is een krachtige Android-smartphone met verbeterde camera, vernieuwd design en een vingerafdrukscanner in het scherm. Aan de hardware van deze OnePlus 6-opvolger is weinig gesleuteld, maar nieuwe features zijn er des te meer. Wat blijft is de scherpe-prijskwaliteitsverhouding. OnePlus-smartphones zijn altijd goedkoper dan de meeste concurrenten.
Het toestel is sinds 6 november 2018 te koop via de officiële webwinkel van de fabrikant en partner Belsimpel. De OnePlus 6T heeft een adviesprijs van 559 euro en is verkrijgbaar in het mat zwart en glanzend zwart. Hij is dus iets duurder dan de OnePlus 6, maar dan heb je wel standaard 128GB opslag in plaats van 64GB.
OnePlus 6T specificaties in vogelvlucht
Lees verder na de advertentie.
De OnePlus 6T beschikt over vlaggenschip-waardige specificaties. Hieronder zetten we ze op een rijtje:
- 6,41 inch-amoled-scherm met resolutie van 2340 bij 1080 pixels
- Screen Unlock: vingerafdrukscanner in het scherm
- Snapdragon 845-chip met 6 of 8GB werkgeheugen
- Keuze tussen 128 en 256GB uitbreidbare opslagruimte
- Dubbele camera van 16 en 20 megapixel achterop, 16 megapixel-selfiecamera
- 3700 mAh-accu met Dash Charge (snelladen)
Nieuwe features van de OnePlus 6T
De belangrijkste vernieuwing aan de OnePlus 6T is Screen Unlock, een vingerafdrukscanner onder het scherm. De fysieke knop heeft plaats gemaakt voor sensoren tussen de glazen laag van het scherm en het touchscreen. Hierdoor hoef je alleen je vingertop op het scherm te leggen om te ontgrendelen.
Aan de achterkant vind je natuurlijk nog wel de dubbele camera, van 16 en 20 megapixel. Dit zijn dezelfde camerasensoren als bij de OnePlus 6, maar de fabrikant heeft een aantal softwareverbeteringen doorgevoerd. Nieuw is de nachtmodus, die ervoor zorgt dat je betere en heldere foto’s kunt maken in het donker.
De vingerafdrukscanner in het scherm is niet het enige verschil aan het design: de notch is ook een stuk kleiner. Bovenaan het scherm zit een inkeping met het formaat van een waterdruppel, waar precies de selfiecamera in past. Op de OnePlus 6 zaten de speaker en enkele sensoren ook nog in de notch, maar die zijn nu naar de bovenkant verplaatst.
Dezelfde hardware, grotere accu
Qua uiterlijk zijn er dus best wat verschillen tussen de OnePlus 6T en zijn voorganger. Deze vlieger gaat niet op voor de hardware. De telefoon wordt opnieuw aangedreven door een Snapdragon 845-chip, met 6/8GB om alle apps vloeiend te draaien. Wel is het zo dat de 6T standaard meer opslag heeft: 128GB in plaats van 64GB.
Helaas is de hoofdtelefoonaansluiting verdwenen, waardoor je op de usb-c-poort of bluetooth bent aangewezen om headsets te verbinden. OnePlus levert een usb-c-naar-3,5mm-adapter mee, maar veel gebruikers zullen het jammer vinden dat de koptelefooningang niet gewoon aanwezig is.

Het weglaten van de aansluiting brengt wel een aantal voordelen met zich mee. Door de extra ruimte die vrij komt wordt Screen Unlock mogelijk, maar krijg je ook een grotere accu. De capaciteit bedraagt 3700 mAh, wat bovengemiddeld is in deze prijsklasse. Door een bescheiden schermresolutie (2280 bij 1080 pixels), zuinige chip en grotere accu moet je lang met de 6T kunnen doen.
Is de accu leeg, dan zit ‘ie door de Dash Charge-ondersteuning zo weer vol. Een halfuurtje opladen zorgt voor 50 tot 60 procent accu, wat doorgaans genoeg is om (een groot gedeelte van) een dag door te komen. Opladen gaat via de usb-c-poort, maar draadloos opladen is niet aanwezig. Volgens OnePlus is die techniek nog niet snel genoeg.
Verder draait de OnePlus 6T standaard op het nieuwe Android 9.0 (Pie) en krijgt hij relatief vlot beveiligingspatches en grote Android-updates. Ook heeft de telefoon gezichtsontgrendeling in de vorm van Face Unlock. Deze feature is niet zo veilig als de vingerafdrukscanner onder het scherm, maar wel sneller.

Conclusie OnePlus 6T review
De OnePlus 6T is een uitstekende smartphone en op veel fronten een verbetering ten opzichte van de OnePlus 6. Het scherm is iets groter, heeft dunnere randen en een kleinere notch, en blijft er goed uitzien. De accu gaat wat langer mee, de camera is – ondanks dat de nachtmodus beter kan – iets slimmer en is er meer opslagruimte aanwezig. Screen Unlock heeft wat minpuntjes, maar werkt over het algemeen goed en is een toffe vernieuwing.
Daartegenover staat wel dat de koptelefoonaansluiting ontbreekt en het toestel weer een paar tientjes duurder is. Daarom is er ook meer concurrentie. De OnePlus 6T blijft een goede koop, maar is wat minder makkelijk aan te raden dan eerdere OnePlus-telefoons.
→ Lees de volledige OnePlus 6T review
OnePlus 6T release en prijzen
De OnePlus 6 is nu officieel verkrijgbaar, en kun je ‘m bestellen via de website van de fabrikant, of bij Belsimpel. De Nederlandse webwinkel is sinds dit jaar partner van OnePlus en biedt de telefoons ook in combinatie met een abonnement aan.
De OnePlus 6T komt in twee kleuren uit: mat zwart (Midnight Black) en glanzend zwart (Mirror Black). Daarbij kun je kiezen uit drie varianten qua werkgeheugen en opslag. Dit zijn de prijzen:
- OnePlus 6T (6GB RAM/128GB opslag) – 559 euro
- OnePlus 6T (8GB RAM/128GB opslag) – 589 euro
- OnePlus 6T (8GB RAM/256GB opslag) – 639 euro