Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

OnePlus 6T

Scherm
6.3 inch
Camera
megapixel

Dit moet je weten over de OnePlus 6T

De OnePlus 6T wordt een krachtige Android-smartphone met verbeterde camera, vernieuwd design en een vingerafdrukscanner in het scherm. Aan de hardware van deze OnePlus 6-opvolger is weinig gesleuteld, maar nieuwe features zijn er des te meer. Wat blijft is de scherpe-prijskwaliteitshouding. OnePlus-smartphones zijn altijd goedkoper dan de meeste concurrenten.

Op moment van schrijven is de OnePlus 6T nog niet officieel onthuld. We verwachten dat de fabrikant het toestel in oktober of november 2018 presenteert. Met deze pagina houden we je op de hoogte over de laatste OnePlus 6T geruchten in aanloop naar de release. Altijd op de hoogte blijven? Download dan ook de gratis Android Planet-app, zodat je niets hoeft te missen.

Deze OnePlus 6T specificaties kun je verwachten

Hoewel het toestel nog niet onthuld is, zijn veel details al uitgelekt. We hebben de verwachte OnePlus 6T specificaties voor je verzameld.

  • 6,3 inch amoled-scherm met kleinere inkeping bovenaan het beeld
  • Vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt
  • Full HD-resolutie van 2280 bij 1080 pixels
  • Snapdragon 845-chip met 6 of 8GB werkgeheugen
  • Keuze tussen 64, 128 en 256GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Dubbele camera van 16 en 20 megapixel achterop, 16 megapixel-camera voorop
  • Verbeterde versie van Dash Charge: laadt je accu in tien minuten voor 40 procent op

OnePlus 6T

Nieuwe features van de OnePlus 6T

Via verschillende lekken hebben we inmiddels een aardig idee van welke features de OnePlus 6T allemaal biedt. Zo weten we dat het toestel waarschijnlijk een vingerafdrukscanner in het scherm heeft zitten. Je hoeft dan alleen maar het scherm aan te raken om de 6T direct te ontgrendelen. Daarmee weet OnePlus onder andere Huawei en Samsung af te troeven, die ook al langer aan deze feature zouden werken.

Dat is niet het enige verschil aan het design: de notch wordt ook een stuk kleiner. Bovenaan het scherm zit een inkeping met het formaat van een waterdruppel, waar precies de selfiecamera in past. Op de OnePlus 6 zaten de speaker en enkele sensoren ook nog in de notch, maar die zijn nu naar de bovenkant verplaatst.

Check meer nieuws over de nieuwe OnePlus

Sneller opladen, zelfde chipset

Dankzij ‘Dash Charge’ kunnen OnePlus-smartphones al ontzettend snel opgeladen worden. Met de 6T doen ze er waarschijnlijk nog een schepje bovenop. Oppo, dat onderdeel is van hetzelfde moederbedrijf als OnePlus, introduceerde onlangs namelijk al nog sneller opladen op zijn smartphones. Daarmee zit de accu na tien minuten voor 40 procent vol, en na dertig minuten voor 75 procent.

Aan de hardware wordt waarschijnlijk weinig veranderd. De Snapdragon 845-chip die in de OnePlus 6 zit is namelijk nog altijd de krachtigste chip die Qualcomm maakt. Bovendien beschikt dat toestel standaard al over een vrij ruime 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De kans is klein dat dat voor de OnePlus 6T verandert.

OnePlus 6T releasedatum en adviesprijs

Hoewel we nog geen exacte releasedatum voor de OnePlus 6T hebben, kunnen we een aardige schatting maken. Doorgaans onthult het bedrijf zo’n vier tot zes maanden na een nieuw vlaggenschip de T-variant. Aangezien de OnePlus 6 in mei 2018 onthuld werd, verwachten we de 6T in oktober of november.

Tot nu toe is elke OnePlus-smartphone een paar tientjes duurder dan zijn voorganger. Dat zou betekenen dat de OnePlus 6T adviesprijs zo rond de 549 euro zit. Aan de andere kant: de verschillen met het vorige model zijn klein, zeker qua hardware. Bovendien zit OnePlus inmiddels aardig dicht tegen de prijs van andere topmodellen aan. Wordt de prijs veel duurder, dan moet men opeens concurreren met toestellen als de Samsung Galaxy S9.

Laatste berichten

Ook OnePlus gaat overstag: geen hoofdtelefoonaansluiting voor 6T

Ook OnePlus gaat overstag: geen hoofdtelefoonaansluiting voor 6T

2 min
Nieuws
OnePlus was één van de fabrikanten die zijn smartphones standaard een hoofdtelefoonaansluiting gaf, maar daar komt later dit jaar verandering in. De OnePlus 6T heeft de poort niet, en in een interview met TechRadar legt OnePlus-ceo Carl Pei uit waarom.
Primeur voor OnePlus: vingerafdrukscanner 6T zit in het scherm

Primeur voor OnePlus: vingerafdrukscanner 6T zit in het scherm

2 min
Nieuws
De OnePlus 6T wordt één van de eerste smartphones met een vingerafdrukscanner in het scherm, zo heeft de fabrikant bevestigd. Een eerste teaser suggereert dat de aankondiging al over iets meer dan een maand is.

Download onze app

Download onze app