OnePlus 6

Scherm
6.3 inch
Camera
16 megapixel

Alles over de OnePlus 6

De OnePlus 6 is een krachtige Android-smartphone voorzien van de beste hardware van het moment. Het toestel wordt uitgerust met een groot 6,3 inch-scherm, een dubbele camera achterop en een krachtige chipset met 8 cores. Daarnaast heeft het toestel Dash Charge, waarmee een lege accu in slechts een half uur weer vrijwel vol zit. De smartphones van de OnePlus zijn bovendien voordelig: je zit dus voor een dubbeltje op de eerste rang!

Op moment van schrijven is de OnePlus 6 nog niet officieel aangekondigd, maar het lijkt erop dat dat niet lang meer gaat duren. Het huidige topmodel, de OnePlus 5T, is in steeds meer landen uitverkocht. De verwachting is dat de nieuwe smartphone begin deze zomer officieel aangekondigd wordt. Via deze pagina houden we je op de hoogte over de laatste OnePlus 6 geruchten, specificaties en meer info over de releasedatum en adviesprijs.

OnePlus 6 specificaties: dit moet je weten

Hoewel de aankondiging nog even op zich laat wachten, zijn vele OnePlus 6 specificaties in de voorbije weken al uitgelekt. Onderstaand lijstje biedt je een aardig idee van wat je precies kunt verwachten.

  • 6,3 inch-scherm met resolutie van 2280 bij 1080 pixels
  • Dubbele camera achterop van 20 en 16 megapixel
  • Selfiecamera van 16 megapixel
  • Krachtige Qualcomm Snapdragon 845-chip
  • Keuze uit 64/256GB opslagruimte, 6/8GB werkgeheugen
  • Grote accu met ondersteuning voor Dash Charge: 50% vol in 30 minuten
  • Verwachte releasedatum: mei of juni 2018
  • Verwachte adviesprijs: 500-600 euro

OnePlus 6

Groter scherm mét notch

De OnePlus 6 heeft waarschijnlijk een iets groter scherm dan zijn voorganger. Waar de OnePlus 5T het moest doen met een 6 inch-scherm, heeft dit nieuwe model volgens bronnen een 6,3 inch-scherm. Toch is de smartphone in de praktijk waarschijnlijk nauwelijks groter. Het scherm loopt namelijk door tot aan de bovenkant, met slechts een kleine inkeping bovenaan het beeld voor de selfiecamera en enkele sensoren.

Je leest het goed: de OnePlus 6 wordt uitgerust met een notch. Net als de Essential Phone, iPhone X en de Huawei P20 kiest OnePlus voor een inkeping in het scherm. Het voordeel daarvan is dat vrijwel de hele voorkant uit scherm bestaat, het nadeel is de kleine vlek die altijd bovenaan het beeld staat.

Vlotter vlaggenschip

Ook aan  de binnenkant zijn er verbeteringen doorgevoerd. De OnePlus 6 wordt waarschijnlijk aangedreven door de Snapdragon 845, de krachtigste chip die Qualcomm op dit moment maakt. Dezelfde chip wordt dit jaar ook in andere vlaggenschepen gebruikt als de Sony Xperia XZ2 Compact en de Google Pixel 3. Daarnaast heb je keuze uit een variant met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte of een model met 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte.

Laatste berichten

OnePlus 6 wordt waterdicht, 5(T) krijgt Android 8.1

OnePlus 6 wordt waterdicht, 5(T) krijgt Android 8.1

2 min
Nieuws
OnePlus heeft zijn meest recente smartphones, de 5 en 5T, bijgewerkt naar Android 8.1 (Oreo). Het scherm van de 5T is zodoende te besturen met veegbewegingen. Daarnaast is het zo goed als zeker dat de OnePlus 6 waterdicht wordt.
‘Design OnePlus 6 gelekt door accessoirefabrikant’

‘Design OnePlus 6 gelekt door accessoirefabrikant’

2 min
Nieuws
Website MobileFun, dat smartphonehoesjes en andere accessoires verkoopt, heeft afbeeldingen online gezet waarop de OnePlus 6 in volle glorie te zien is. De plaatjes tonen dat het ontwerp flink is aangepast ten opzichte van zijn voorganger.
Opinie: de vier grootste OnePlus-irritaties na vier jaar OnePlus

Opinie: de vier grootste OnePlus-irritaties na vier jaar OnePlus

5 min
Nieuws
Deze maand viert OnePlus alweer de vierde verjaardag van zijn eerste smartphone. Hoewel het bedrijf in die tijd een aantal mooie smartphones uitbracht, zijn er ook beginnersfouten gemaakt die we de komende vier jaar niet meer hopen te zien.

Download onze app

Download onze app