De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Poco

Poco

Poco is een relatief nieuwe smartphonefabrikant, die is ontstaan als submerk van het bekende Xiaomi. Inmiddels is Poco een zustermerk geworden, dat dus meer op eigen benen staat. Wel werkt het nog intensief samen met Xiaomi voor de ontwikkeling en productie van zijn smartphones. Poco-toestellen proberen steevast de beste prijs-kwaliteitsverhouding te bieden en gebruiken doorgaans betere specificaties dan concurrerende smartphones. Poco installeert het Android-besturingssysteem op zijn smartphones en legt hier de MIUI-schil van Xiaomi overheen. Deze schil is visueel best ingrijpend. De fabrikant belooft minimaal twee jaar updates voor zijn toestellen, wat gemiddeld is. Lees verder

Laatste Poco reviews

Poco nieuws

MIUI-schil

MIUI-schil

Telefoons van Poco draaien op Android met daaroverheen de MIUI-schil van zusterbedrijf Xiaomi. Deze softwareschil wijkt visueel en qua features flink af van stock-Android, oftewel de standaard Android-versie. Xiaomi voegt veel extra apps en features toe, wat een deel van de gebruikers fijn vindt en een ander deel minder. De fabrikant verbetert zijn MIUI-schil door meer keuzevrijheid te geven, bijvoorbeeld de mogelijkheid om apps te verwijderen. Het updatebeleid van Poco is gemiddeld. De fabrikant belooft minimaal twee jaar updates.

Alle Poco smartphones met prijzen

Poco is een jong merk en heeft nog niet zoveel smartphones uitgebracht. De toestellen die al wel verkrijgbaar zijn, maken echter veel indruk. Het gaat om betaalbare telefoons met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Echt goedkoop is de Poco M3, maar ook de Poco X3 NFC en Poco X3 Pro zijn aanraders. De Poco F3 was voor zijn prijs zelfs één van de beste smartphones van 2021.

Inmiddels is ook de nieuwe Poco M4 Pro in Nederland verkrijgbaar. Mogelijk kunnen we in 2022 ook de Poco F4 verwachten. Gezien onze uitstekende ervaringen met zijn voorganger zijn we natuurlijk erg benieuwd naar dat toestel.

 

 

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's