Poco X5 Pro

1/1

Pluspunten

  • Trendy uiterlijk
  • Relatief betaalbaar
  • Grote accu en snelladen

Minpunten

  • MIUI-software is wat zwaar

Let op: Poco heeft de X5 Pro nog niet officieel aangekondigd. De informatie die je hier nu leest, is gebaseerd op lekken en geruchten. Wanneer hier verandering in komt, wijzigen we deze pagina.

De X5 Pro is Poco’s middenklasse toestel met degelijke prestaties, scherm en batterij voor een aantrekkelijke prijs. De smartphone heeft meerdere camera’s aan boord en laadt snel op. Op deze pagina vind je alles over de Poco X5 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Middenklasser met (bijna) alles erop en eraan

De Poco X5 Pro is de opvolger van de X4 Pro, die smartphone was populair vanwege zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding. De X5 Pro van Poco oogt in het eerste opzicht hetzelfde als zijn voorganger. Hij heeft een felgele achterkant, opvallend zwart camera-eiland en in het scherm zit een gat voor de selfiecamera.

Toch komt de X5 Pro wel zeker met een verbetering, namelijk de chip die het hele toestel aandrijft. De Snapdragon 778G-processor – die we kennen uit de Samsung Galaxy A52s – is namelijk vlot en efficiënt. Daardoor is de smartphone geschikt voor een hele dag mailen, social media en nieuws lezen.

Foto's van de Poco X5 Pro

De smartphone beschikt over een batterij van 5000 mAh, die kan snelladen met 67 Watt. In de praktijk is je smartphone daarmee met een uurtje volledig opgeladen.

Vloeiend scherm en meerdere camera’s

Het scherm van de X5 Pro heeft een ververssnelheid van 120Hz. Dat betekent dat de smartphone 120 beelden per seconde laat zien. Daardoor voelt de telefoon sneller aan en ogen animaties vloeiend. Het scherm bevat een amoled-paneel, waardoor kleuren contrastrijk zijn en zwart écht zwart is.

Net als zijn voorganger komt de X5 Pro met een hoofdcamera van 108 megapixel. Daarmee maak je scherpe kiekjes. Laat je niet verleiden door het hoge aantal megapixel. Een hoge resolutie betekent namelijk niet altijd dat je er goede foto’s mee schiet. Er zijn ook een groothoeklens en macrocamera aanwezig.

Software, prijs en beschikbaarheid

Er is vooralsnog niets bekend over de software, prijs en beschikbaarheid van de Poco X5 Pro. Wel kunnen we het vergelijken met het vorige model: de X4 Pro. Die smartphone werd in februari 2022 aangekondigd met een adviesprijs van 299 euro.

Met deze informatie in ons achterhoofd verwachten we dat de Poco X5 Pro rond februari of maart 2023 wordt onthuld. Hopelijk draait de smartphone direct op Android 13, maar er is natuurlijk altijd een kans dat hij met Android 12 geleverd wordt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Poco X5 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu