De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Realme 9 Pro

De Realme 9 Pro is een middenklasser van het Chinese Realme. Het toestel heeft een van kleur veranderende achterkant, rappe processor en een groot scherm. Lees hier alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Betaalbaar toestel met groot scherm

Realme heeft met de 9 Pro een aantrekkelijke middenklasser in handen. Het toestel heeft een 6,6 inch-scherm met een ververssnelheid van 120Hz. Het gaat hierbij om een lcd-scherm. Dat is jammer, aangezien lcd-schermen niet dezelfde mooie kleuren en diepe zwartwaarden weergeven als de amoled-schermen van veel concurrerende smartphones.

Realme 9 Pro

De smartphone heeft een opvallend design dat ‘van kleur verandert’. De Sunrise Blue-uitvoering verandert van hemelsblauw in goud-oranje, afhankelijk van de lichtomstandigheden. Er zijn ook donkergroene en een zwarte uitvoeringen beschikbaar. Deze zijn minder flitsend.

De Realme-smartphone draait op een Qualcomm Snapdragon 695-chip. Deze chip werd eind 2021 aangekondigd en ondersteunt 5G-internet. Het is niet de snelste processor op aarde, maar de Realme 9 Pro zal je nooit lang laten wachten. Er zijn uitvoeringen met 6GB en 8GB RAM verkrijgbaar.

Drietal camera’s

De 9 Pro heeft drie camera’s. Dit zijn een 64 megapixel-hoofdlens, een 8 megapixel-groothoeklens en een 2 megapixel-macrocamera. Deze macrolens kun je wat ons betreft echter links laten liggen. Met slechts 2 megapixel maakt de camera namelijk foto’s van een extreem lage resolutie.

Voor selfies heeft het toestel een 16 megapixel-camera aan boord. Deze is weggewerkt in een holepunch. Dat is een klein gaatje in de linkerbovenhoek van het scherm.

Realme 9 Pro

Android 12 en eigen schil

De Realme 9 Pro draait op Android 12, met daaroverheen de Realme UI 3.0. Dit is een eigen schil van Realme, die Android een andere look and feel geeft. De software werkt prettig op andere Realme-telefoons en is vergelijkbaar met standaard-Android.

Realme 9 Pro kopen

De Realme 9 Pro is verkrijgbaar bij Belsimpel en heeft een adviesprijs van 350 euro. Daarvoor krijg je 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De variant met 6GB werkgeheugen kost 320 euro.

Wil je nog iets betere specs voor een relatief lage meerprijs, check dan de Realme 9 Pro Plus. Mag het juist allemaal wat minder en meer betaalbaar, dan is er ook nog de Realme 9i.

Realme 9 Pro deals

Realme 9 Pro

128 GB

5G

€ 276,31

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon

Realme 9 Pro

128 GB

5G

€ 289,95

onbekend

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Realme 9 Pro

128 GB

5G

€ 299,00

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Realme 9 Pro

128 GB

5G

€ 299,00

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme 9 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu