De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Realme

Realme

Realme is een smartphonemerk dat zich vooral wil onderscheiden met de prijs-kwaliteitsverhouding van zijn toestellen. Realme-telefoons bieden doorgaans krachtige hardware en toffe features voor een scherpe prijs. Realme is een zustermerk van onder andere Oppo en OnePlus. Op Realme toestellen is Android met de Realme UI-softwareschil geïnstalleerd.

Een Realme telefoon kopen? Dat kan gewoon in Nederland, maar vooralsnog op kleinere schaal. Wil je een toestel van de fabrikant aanschaffen in combinatie met abonnement, dan ben je vooralsnog aan een bepaalde winkel gebonden. Lees verder

Laatste Realme reviews

Realme nieuws

Realme UI

Realme UI

De smartphones van Realme draaien op Android – welke versie verschilt per toestel. Realme is de laatste tijd wel bezig met het uitrollen van een beter updatebeleid dan voorheen. De toptoestellen krijgen drie jaar lang Android-updates en daarbij worden vier jaar lang beveiligingsupdates uitgerold. De smartphones in het middensegment en in het lage prijssegment hebben een minder updatebeleid. Wat fijn is, is dat de Realme UI-schil het Android-besturingssysteem nauwelijks aanpast qua uiterlijk. Wel moet je rekening houden met wat voorgeïnstalleerde eigen apps en games of apps van derden.

Alle Realme smartphones met prijzen

Realme telefoon kopen

Realme is in 2018 van start gegaan in Azië als een dochtermerk van Oppo. Oppo is één van de grootste smartphonemerken ter wereld. Na een enorme groei in korte tijd opereert Realme naar eigen zeggen inmiddels grotendeels zelfstandig. Het is nu meer een zustermerk van Oppo, en hiermee ook een zustermerk van OnePlus en Vivo. De bedrijven kopen samen onderdelen in voor meer volumekorting. Uit een vraaggesprek met Realme werd wel duidelijk dat de fabrikant een eigen fabriek, ontwikkelingsafdeling en verkoopteams heeft. Het merk richt zich onder meer op het snel opladen van de accu’s, soepele schermen en veel werk- en opslaggeheugen.

Pijlen steeds meer gericht op goed updatebeleid

Ook gebruikt Realme een eigen softwareschil genaamd Realme UI. Die is anders dan de ColorOS-schil van Oppo en OxygenOS-schil van OnePlus. De Realme UI-schil is wat anders dan stock-Android, maar voert minder veranderingen door dan de ColorOS-schil van Oppo. Als gezegd wordt het updatebeleid van Realme steeds bekender en duidelijker voor de consument.

Verkrijgbaarheid

Realme is sinds 2019 ook in Nederland actief en op kleine schaal begonnen. Zo kon je de eerste tijd een Realme telefoon alleen via de eigen webwinkel kopen. Eind 2020 sloot Realme een samenwerking met Belsimpel, waardoor de smartphones ook bij de (web)winkel beschikbaar zijn. Sindsdien kun je een Realme toestel ook in combinatie met een abonnement kopen. De smartphones zijn op dit moment nog niet bij andere (web)winkels of providers te koop. De verkrijgbaarheid is dus minder goed dan andere merken. Als je een Realme smartphone wil kopen, ben je dus aangewezen op selecte verkoopkanalen.

Interessant is dat Realme niet alleen smartphones verkoopt. Het merk biedt ook andere slimme apparatuur aan, van draadloze oordopjes en smartwatches tot fitnesstrackers en beveiligingscamera’s. Ook deze producten willen zich onderscheiden met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu