De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Realme C25Y

1/5

Pluspunten

  • Relatief betaalbaar toestel
  • Geheugenkaartslot voor uitbreiding
  • Opladen gaat met 18 Watt

Minpunten

  • Verouderde micro-usb-poort
  • Updatebeleid concurrentie is beter
  • Geen nfc-chip voor draadloze betaling

Prijzen vergelijken

De Realme C25Y is een zeer betaalbare Android-smartphone met een groot scherm, een lange accuduur en veel opslaggeheugen. Op deze pagina lees je over de belangrijkste sterke en zwakke punten van de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Groot scherm

Het scherm van de Realme C25Y is met 6,5 inch erg groot en daarom duidelijk afleesbaar. Je kan de smartphone minder goed met één hand bedienen en ‘m ook minder makkelijk kwijt in je strakke broekzak. Het scherm kan niet heel fel en is daarom minder goed afleesbaar in de buitenlucht als de zon schijnt. Houd er rekening mee dat de hd-resolutie (1600 x 720 pixels) prima beeld levert maar niet het scherpste beeld ooit toont.

Eenvoudige specificaties

Realme C25Y

Natuurlijk kun je gezien de prijs geen wonderen verwachten van de hardware van de Realme C25Y. Het toestel is voorzien van een simpele processor en is daarom niet aan te bevelen voor gaming. Het werkgeheugen is met 4GB wel prima en het opslaggeheugen van 64GB betekent dat je genoeg apps, foto’s en andere media kan opslaan. Handig is het micro-sd-kaartslot om extra geheugen toe te voegen.

Interessant is dat de Realme C25Y een lange accuduur biedt. Dat komt door de grote 5000 mAh-accu en het energiezuinige scherm (vanwege de hd-resolutie). Twee dagen gebruik is zeker mogelijk. Een nadeel is de gebruikte micro-usb-poort. Die vereist dat je de stekker er op de juiste manier indoet. Veel concurrerende smartphones hebben een usb-c-poort, waar je de stekker in twee manieren in kan steken. Het opladen van de Realme C25Y gaat wel lekker vlot, namelijk met 18 Watt.

Houd er rekening mee dat de smartphone geen nfc-chip heeft en je daarom niet contactloos kan betalen in winkels.

Android 11, weinig updates

De Realme C25Y draait uit de doos op Android 11 met de Realme UI R-schil. Deze lichtgewichtschil past de look and feel van de software wat aan, waardoor het Android-besturingssysteem er anders uitziet en je extra features hebt. De schil werkt prima. Reken niet op veel updates. Realme garandeert wel een Android 12-update en twee jaar af en toe beveiligingsupdates. Aangezien de Realme C25Y in september 2021 is uitgebracht, stopt de softwareondersteuning in september 2023.

Realme C25Y kopen en prijs

De Realme C25Y is als gezegd in september 2021 gelanceerd en kost op dit moment zo’n 179 euro. Het toestel is in verschillende kleuren te koop. Je kan de smartphone zowel los als in combinatie met een (sim-only)abonnement aanschaffen. Er zijn in Nederland meer (duurdere) Realme-smartphones te koop.

Realme C25Y deals

Realme C25Y

64 GB

€ 148,00

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon

Realme C25Y

128 GB

€ 194,08

8 dagen

Bekijk bij Proshop
Proshop
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Realme C25Y

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu