De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Mujjo touchscreen handschoenen Review

Redactie
17 december 2012, 14:18
3 min leestijd

Reviewscore

8

Het Nederlandse Mujjo is in een korte periode uitgegroeid van een klein bedrijfje naar een grote en gerenommeerde webwinkel met kwalitatief hoogstaande producten. Vorig jaar bracht Mujjo voor het eerst hun collectie touchscreen-handschoenen uit en nu is de nieuwe serie verkrijgbaar, met meer kleuren, betere isolatie en van een hogere kwaliteit.

De A/W 12-13-serie komt naast zwart in vier nieuwe kleuren: natural gray, sandstone, lavender en coral pink, waarbij de laatste drie vrij zachte en meer vrouwelijke kleuren zijn. De touchscreen-handschoenen van Mujjo zijn compleet touchscreen-gevoelig. Dit wil zeggen dat niet alleen de vingertoppen warmte geleiden, maar dat de gehele handschoen met een touchscreen compatibel is. Denk aan je knokkels of de palm van je hand. De tocuhscreen-handschoenen werken via zilver gecoate nylonfibers die door de stof zijn geweven. Hier voel je in de praktijk niets van en enkel bij de zwarte handschoenen zijn de nylonfibers zichtbaar, wat vooral vanwege het design is gedaan.

Uiterlijk

De touchscreen-handschoenen zijn een stuk steviger dan de eerste serie, en dat is direct merkbaar. Het materiaal is dikker geworden wat het behoud van de warmte en de duurzaamheid ten goede komt. De stof rekt ook ietwat meer mee, maar voelt nog wel redelijk stug aan. Hierdoor zitten de touchscreen-handschoenen echt goed rondom je vingers. Voor de kleine handen biedt Mujjo een S/M-versie aan, voor de grotere handen is een M/L-formaat beschikbaar. Op de website staat een handige size guide waar de precieze maten in centimeters worden weergegeven.

Aan de basis van de handschoenen zit een klein stukje leer met het logo van Mujjo, dat mee rekt wanneer je ze aantrekt. De touchscreen-handschoenen moeten echt als een tweede huid zitten, anders kan de touchscreen-bediening ook niet optimaal worden gebruikt. Daarmee voelen de handschoenen van Mujjo toch beduidend anders aan dan de veelal grote en logge ‘normale’ handschoenen. Dat is even wennen, maar wordt op den duur enkel een positief aspect.

Het wassen van de touchscreen-handschoenen mag enkel via de hand met koud water (zonder zeep) worden uitgevoerd. De handschoenen in de wasmachine gooien of ze strijken, raadt Mujjo ten zeerste af. Dat is mogelijk een nadeel voor sommigen, maar wel een klein nadeel; hoe vaak behoor je immers je handschoenen te wassen?

Bediening

De eerste Mujjo-handschoenen werkten uitstekend: de bediening ging soepel en vooral van aanrakingsgevoeligheid tijdens het typen was ik erg onder de indruk. De nieuwe touchscreen-handschoenen zijn dikker en hierdoor krijg je het vermoeden dat de touch-werking minder goed in elkaar steekt. Het tegendeel is echter waar: de A/W 12-13-serie maakt, net als de eerste serie, weer grote indruk. Van swipen tot tappen: alles gaat soepel. En omdat de touchscreen-handschoen stak om je hand zit, voelt het bedienen van een smartphone vrijwel precies hetzelfde aan als dat je met je ‘naakte handen’ doet.

Excuses voor de iPhone op de foto.

Warmte

De eerste collectie Mujjo-handschoenen was niet bepaald warm te noemen. Je had eerder koude handen (in plaats van bevroren handen) dan dat ze écht warm werden. Door het dikkere materiaal is de A/W 12-13-serie wat warmer, maar staan de touchscreen-handschoenen nog steeds niet garant voor warme handen in de vrieskou. Toegegeven: het behouden van de warmte is nog steeds niet het sterkte punt van Mujjo, maar het is wel enorm verbeterd. Voor de echte koukleum is een Mujjo-setje daarom nog niet echt aan te raden, maar degenen die graag hun smartphone in de winter willen bedienen en een klein beetje warmte willen opofferen, kunnen zonder aarzelen van touchscreen-handschoenen gebruikmaken.

Conclusie

Mujjo heeft zijn productlijn in één jaar flink verbeterd. De touchscreen-handschoenen zijn van hogere kwaliteit, houden je handen warmer dan eerst en werken op een touchscreen net zo goed als je blote vingers. De prijs van 24,95 is niet bepaald goedkoop, maar voor een dergelijk paar touchscreen-handschoenen zeker rechtvaardig. En hadden we al gezegd dat Mujjo uit Nederland komt? Tof!

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu