Samsung Galaxy A7 (2018)

7,5
1/7

Pluspunten

  • Driedubbele camera achterop
  • Voorzien van een ruime 64GB opslagruimte

Minpunten

  • Door zijn grote formaat niet heel handzaam
  • Samsung-skin is niet voor iedereen

Prijzen vergelijken

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A7

De Samsung Galaxy A7 (2018) is een Android-smartphone met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel valt vooral op met zijn drie camera’s aan de achterzijde, maar biedt tevens een groot 6 inch-scherm en vlotte hardware. Van dit toestel is immers een vernieuwde versie verschenen, de Samsung Galaxy A70. Je kunt ook de Galaxy A50 overwegen, die een paar tientjes goedkoper is.

Drie camera’s: portretmodus, breedbeeldfoto’s en meer

Lees verder na de advertentie.

Smartphones met dubbele camera’s kennen we inmiddels wel, maar Samsung pakt bij de Galaxy A7 uit met liefst drie camera’s aan de achterzijde. Daardoor kun je onder alle omstandigheden scherpe, kleurrijke foto’s maken. Het toestel heeft een primaire lens van 24 megapixel, aangevuld met een diepte lens van 5 megapixel. Die gebruik je in de Live Focus-mode, vergelijkbaar met de portretmodus op sommige andere smartphones. Je voegt hiermee een bokeh-effect toe aan je foto’s.

De derde camera heeft een ultrawijde lens van 120 graden, dezelfde kijkhoek als het menselijk oog. Deze 8 megapixel-camera kun je bijvoorbeeld gebruiken voor landschapsfoto’s of familiefoto’s. Door de bredere lens past alles erop, zonder dat je gelijk een panorama moet maken. Voorop zit ook nog een selfiecamera van 24 megapixel, zodat je jezelf haarscherp vastlegt.

De Galaxy A7 camera-app heeft een ingebouwde ‘Scene Optimizer’. Het toestel kijkt wat er in beeld staat, en past daarop automatisch sommige instellingen aan. Herkent je Galaxy A7 bijvoorbeeld dat het om een luchtfoto gaat, of dat je je eten fotografeert? De kleur, het contrast en de helderheid worden direct voor je aangepast. Zo schiet je de optimale foto voor alle omstandigheden, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Groot 6 inch-scherm

Een mooi scherm is belangrijk voor een goede smartphone. Gelukkig kun je daar bij Samsung aardig op rekenen. De Galaxy A7 (2018) heeft een amoled-scherm van 6 inch met een full hd-resolutie. Amoled-beeld biedt een beter contrast dan de lcd-schermen van de meeste smartphones. Daardoor oogt het beeld een stuk kleurrijker en levendiger. Bovendien is amoled ook nog eens energiezuiniger. De A7 heeft een 3300 mAh-accu, genoeg om het toestel een volle dag zonder opladen te gebruiken.

Het toestel is tevens voorzien van een vingerafdrukscanner. Dat is op zich redelijk standaard in deze prijsklasse. Wel opmerkelijk: de locatie van die scanner. Die zit namelijk niet voorop onder het scherm of achterop onder de camera’s, maar op de zijkant. Samsung heeft de scanner verwerkt in de aan/uit-knop. Haal je de Galaxy A7 uit stand-by, dan wordt direct je vinger herkend en je toestel ontgrendeld.

Samsung Galaxy A7 (2018) deals

Los toestel Refurbished

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy A7 (2018)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu