Samsung Galaxy Tab E 9.6

Samsung Galaxy Tab E 9.6

1/3

Samsung Galaxy Tab E 9.6: Goedkope en vlotte tablet

In de zomer van 2015 kwam  Samsung met de Galaxy Tab E 9.6 op de markt. Het bedrijf  heeft een ruim aanbod aan tablets en heeft zich met dit model gericht op het middensegment. De Galaxy Tab E heeft een 9,6 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het scherm is niet al te scherp, waardoor beelden  wat korrelig ogen.

Onder de motorkap vind je een 1,3GHz quadcore-processor met 1,5GB aan werkgeheugen. Met 8GB aan opslagruimte is er ruimte voor een tiental apps en muziek. Het opslaggeheugen is uit te breiden met een micro-sd-kaart tot 128GB. De tablet wordt van stroom voorzien door een 5000 mAh-accu, waarmee je een aantal dagen vooruit kunt op één acculading. De accu is echter niet verwijderbaar.

De Samsung Galaxy Tab E 9.6 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Tab E is voorzien van een groot scherm en nette specs, handig voor wie op zoek is naar een flinke  tablet met een mooi prijskaartje. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Tab op een rijtje gezet.

  • 9,6 inch-scherm met 1280 bij 800 pixels
  • 1,3GHz quadcore-processor met 1,5GB werkgeheugen
  • Draait uit de doos op Android 4.4 (KitKat)
  • Niet verwijderbare 5000 mAh-accu

Meer over de Samsung Galaxy Tab E 9.6

galaxy tab e

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Galaxy Tab E foto’s en video’s te maken.  Aan  de achterkant vind je een 5 megapixel-camera en aan de voorkant een 2 megapixel-camera. Beide camera`s  nemen filmpjes op in 720p.

Doordat de Galaxy Tab E volledig van plastic is gemaakt, is de tablet relatief. Door het gewicht van 490 gram is het apparaat redelijk handzaam en kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen.  Uit de doos draait de Tab E op Android 4.4 (KitKat), wat al redelijk is verouderd en minder vlot is dan nieuwere Android-versies. Over Android 4.4 ligt de welbekende Touchwiz-skin van Samsung.

Hierdoor  krijgt KitKat een likje verf en ziet de interface er wat kleurrijker uit. Wat problemen kan opleveren zijn de standaard meegeleverde apps van Samsung. Zo kom je al gauw ruimte tekort, zeker gezien de 8GB aan opslagruimte die standaard beschikbaar is. De voorgeïnstalleerde apps zijn niet volledig te verwijderen, maar gelukkig kun je de opslagruimte wel middels een micro-sd-kaartje uitbreiden.

Samsung Galaxy Tab E 9.6

Samsung Galaxy Tab E 9.6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Tab E 9.6 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's