De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android Auto downloaden en gebruiken in je auto: zo doe je dat (+ video!)

Michel van 't Klaphek
17 januari 2023, 16:47
3 min leestijd

Android Auto downloaden en installeren is een eitje, al is het waarschijnlijk niet eens nodig. Zo zet je Googles app voor onderweg op je Android-telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto downloaden en installeren

Sinds 2021 is Android Auto officieel in Nederland uitgerold. Dat betekent dat je onder meer Google Maps, Spotify en WhatsApp kunt downloaden en gebruiken op het scherm in je auto. Er kleven wel enkele voorwaarden aan. Je hebt bijvoorbeeld minstens een Android-telefoon met versie 6.0 (Marshmallow) nodig. Deze Android-versie verscheen in 2015. Verder heb je uiteraard de nieuwste versie van de Android Auto-app nodig.

Hiernaast heb je ook een geschikte auto nodig. Niet alle (infotainmentsystemen van) wagens kunnen namelijk met Android Auto onderweg. Tot slot moet je ook een usb-kabel bij de hand hebben hebben voor de verbinding tussen de smartphone en auto. In onderstaande tipvideo leggen we uit hoe je Android Auto installeert en werkend krijgt in de auto.

Android Auto downloaden, installeren en gebruiken: zo doe je dat!

Download de Android Auto-app

Standaard staat de app voorgeïnstalleerd op smartphones met Android 10, Android 11, Android 12 én Android 13. Draai je een oudere versie van het besturingssysteem? Dan moet je de Android Auto-app eerst downloaden en installeren. Dat doe je via onderstaande link naar de Google Play Store.

Android Auto

Google LLC

Gratis via Google Play

Zie je in de Play Store ‘Updaten’ staan, in plaats van ‘Installeren’? Geen zorgen, want in dat geval staat Android Auto al op je smartphone geïnstalleerd en kun je ‘m voorzien van de laatste versie.

Android Auto in je auto instellen

Staat de Android Auto-app op je telefoon? Dan is het vervolgens een kwestie van aansluiten. Koppel je telefoon met een usb-kabel of draadloos aan je auto en als het goed is start Android Auto nu direct op. Hier vind je het overzichtelijke menu met al je favoriete apps die werken in Android Auto. Deze zijn daarvoor minimalistisch en met grote knoppen vormgegeven.

Eerder kon je Android Auto ook op het scherm van je smartphone gebruiken, maar dat is sinds Android 12 niet meer mogelijk. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de veiligheid van de bestuurder, aangezien het niet de bedoeling is dat een telefoon wordt gebruikt tijdens het rijden.

Android Auto review 2021

Android Auto werkt in deze auto’s

Niet alle auto’s kunnen overweg met Android Auto. Op de officiële website staat een lijst van alle ondersteunde automodellen. Inmiddels staan hier meer dan 500 wagens in, waaronder auto’s van Toyota, Audi, Citroën, Opel en Peugeot. Over het algemeen geldt dat auto’s die voor 2015 gemaakt zijn niet werken met Android Auto, al zijn er wel uitzonderingen. Lees ook onderstaand artikel voor een overzicht van welke auto’s Android Auto hebben.

Verder lezen: Aan de slag met Android Auto? Deze fabrikanten kunnen ermee overweg

Staat jouw auto er niet tussen? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf een entertainmentsysteem in te (laten) bouwen. Je vervangt je ‘oude’ radio dan met een Android-radio. Deze hebben vaak een scherm dat aanrakingsgevoelig waarop je Android Auto op kan afspelen. Lees voor meer informatie ons artikel over het inbouwen van een Android-radio.

Android Auto review en meer nieuws

Android Auto is al jaren beschikbaar en inmiddels uitgegroeid tot een volwassen platform. In onze review van Android Auto vertellen we je daarom alles over de voor- en nadelen. Verder staan we stil bij enkele handige apps die jouw leven onderweg een stuk makkelijker maken.

Android Auto in 2021 review: dit kun je met het besturingssysteem voor onderweg

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu