Android Auto downloaden en gebruiken in je auto: zo doe je dat (+ video!)

Michel van 't Klaphek
8 juni 2021, 16:47
3 min leestijd

Android Auto downloaden en installeren is een eitje, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Zo zet je Googles app voor onderweg op je Android-telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto downloaden en installeren in 3 stappen

Jarenlang was Android Auto niet officieel in Nederland verkrijgbaar, maar daar kwam in 2021 verandering in. Google kondigde toen aan het platform voor onderweg ook naar Nederland te brengen. Zodoende hoef je niet langer altijd via een omweg Android Auto te downloaden op je smartphone.

Naast de app heb je ook een auto nodig met een infotainmentsysteem wat hiervoor ondersteuning biedt, zoals de Toyota Yaris die we voor de video (hieronder) hebben gebruikt. Tot slot moet je ook een usb-kabel bij de hand hebben hebben voor de verbinding van de smartphone en de auto. In onderstaande tipvideo leggen we uit hoe je Android Auto installeert en werkend krijgt in de auto.

Android Auto downloaden, installeren en gebruiken: zo doe je dat!

Standaard staat de app voorgeïnstalleerd op smartphones met Android 10 en Android 11. Draai je een oudere versie van het besturingssysteem? Dan moet je de Android Auto-app eerst downloaden en installeren. Dat doe je via onderstaande link naar de Google Play Store.

Android Auto

Google LLC

Gratis via Google Play

Android Auto handmatig downloaden en installeren

In sommige gevallen lukt het misschien niet om Android Auto via de gebaande paden binnen te halen. In dat geval kun je nog een poging wagen door de app handmatig op je toestel te zetten. Om dat werkend te krijgen volg je onderstaande stappen:

  1. Android Auto downloaden

    Ga op je Android-smartphone naar APK Mirror;

  2. Kies en download Android Auto

    Selecteer de meest recente update van Android Auto en geef toestemming om het apk-bestand te downloaden;

  3. Installeer het bestand

    Kies ervoor om de app te installeren.

Werkt het niet? Probeer dan een andere Android Auto-versie te downloaden door een andere versie in de lijst op APK Mirror te kiezen. Ook wil het weleens lonen om Android Auto via een andere website te downloaden, zoals APK Pure. Je hebt minstens Android 5.0 (Lollipop) nodig om Googles platform voor onderweg op je smartphone te zetten.

Weet je niet goed hoe het precies zit met het downloaden van apps buiten de Play Store om? Lees dan ons artikel over het installeren van apk-bestanden op je Android-toestel. In deze gids leggen we in detail hoe je ook buiten de gebaande paden applicaties kunt installeren.

Android Auto review 2021

Lukt het niet?

Krijg je een melding met daarin de vraag of je Android Auto wil updaten? Dat kan! In dat geval staat Android Auto al op je smartphone geïnstalleerd. Dit is met name bij recente Android-telefoons, die dus al op Android 10 en Android 11 draaien, het geval.

Android Auto in je auto installeren

Staat Android Auto op je telefoon? Dan is het vervolgens een kwestie van aansluiten. Koppel je telefoon met een usb-kabel aan je auto en als het goed start Android Auto nu direct op.

De versimpelde versie van het besturingssysteem komt tevoorschijn op het telefoonscherm, of het ingebouwde display van je dashboard. Gebruik je Android Auto op je smartphone? Gebruik dan een houder om het toestel in vast te zetten: het is immers verboden om onderweg met je telefoon bezig te zijn.

Android Auto werkt in deze auto’s

Niet alle auto’s kunnen overweg met Android Auto. Op de officiële website staat een lijst van alle ondersteunde automodellen. Inmiddels staan hier meer dan 500 wagens in, waaronder auto’s van Toyota, Audi, Citroën, Opel en Peugeot. Over het algemeen geldt dat auto’s die voor 2015 gemaakt zijn niet werken met Android Auto.

Android Auto review en meer nieuws

Benieuwd naar onze ervaringen met Android Auto anno 2021? In onze uitgebreide Android Auto review lees je er alles over! Daarin lees je precies wat je er allemaal mee kunt en geven we verschillende handige en toffe tips voor apps om te gebruiken in de auto. Ook gaan we dieper in op wat we in de toekomst hopen te gaan zien qua nieuwe mogelijkheden en functies.

Android Auto review 2021

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's