Android Auto downloaden en gebruiken in je auto: zo doe je dat
Michel van 't Klaphek

Android Auto staat niet in de Play Store, maar toch is het makkelijk om de app op je smartphone te zetten. We laten zien hoe je Android Auto installeert op je smartphone en gebruikt in je auto.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android Auto downloaden en installeren in 6 stappen

Officieel is Android Auto niet in Nederland verkrijgbaar. De app staat daarom ook niet in de Play Store. Toch is het makkelijk om het versimpelde Android-systeem alsnog op je smartphone te krijgen. Dit doe je zo:

  1. Download de gratis app ‘Droid Hardware Info’ uit de Play Store;
  2. Geef akkoord voor de machtigingen en druk op het tweede tabblad: ‘Systeem’;
  3. Noteer wat er op jouw scherm onder ‘Processor’ staat. In mijn geval is dit “arm64-v8a”;
  4. Sluit de app en ga op je Android-smartphone naar APK Mirror en selecteer de nieuwste versie van Android Auto;
  5. Kies de versie die bij jouw processor past. In mijn voorbeeld is dit de tweede (“arm64-v8a”);
  6. Wacht totdat Android Auto is gedownload en installeer de app.

Werkt Android Auto niet? Probeer dan een andere versie te downloaden via APK Mirror. Zorg er in ieder geval voor dat je stap één tot en met drie goed doorloopt, omdat je anders niet het juiste apk-bestand downloadt. Je hebt minstens Android 5.0 (Lollipop) nodig om Android Auto te draaien.

Kom je er niet helemaal uit? Lees dan ons artikel over het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone. Hierin leggen we tot in detail uit hoe je apps buiten de Play Store om werkend krijgt.

Download Droid Hardware Info in Google Play (gratis)

Download Android Auto via APK Mirror (gratis)

Android-Auto-vragen-2

Android Auto in je auto installeren

Vervolgens verbind je je telefoon met Android Auto via een usb-kabel aan je auto. De app start direct op en de versimpelde Android-versie verschijnt op het scherm van je telefoon, of het ingebouwde display van je dashboard. Als je Android Auto op je smartphone gebruikt, is het wel zo veilig om ‘m in een houder te plaatsen. Zorg ook dat je telefoon ontgrendelt is op het moment dat je de usb-kabel aansluit.

Lees ook: Overzicht: de 7 meest gestelde vragen over Android Auto

Android Auto werkt in deze auto’s

Steeds meer modellen kunnen overweg met Android Auto. Momenteel kun je het auto-besturingssysteem in meer dan 500 auto’s van onder meer Audi, Citroën, Opel en Peugeot gebruiken. Kijk voor een volledig overzicht van de exacte auto’s op de website van Android Auto.

Over het algemeen geldt dat auto’s die voor 2015 gemaakt zijn niet werken met Android Auto. Ook bezitters van BMW’s en Toyota’s hebben pech: deze merken ondersteunen het besturingssysteem helemaal niet.

Lees meer over Android Auto

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.