Tip: zo beheer je meldingen en site-instellingen in Chrome

Gijs Ettes
15 september 2015, 12:30
1 min leestijd
Tip: zo beheer je meldingen en site-instellingen in Chrome

Het is je misschien al opgevallen als je de mobiele website van Facebook in Chrome opent: sinds kort kunnen websites in de Android-browser meldingen sturen. Bijvoorbeeld van nieuwe likes of berichten. Maar hoe kun je die beheren?

Lees verder na de advertentie.

Chrome meldingen beheren

Ga je in de Chrome-browser naar m.facebook.com, dan zie je de eerste keer de melding ‘https://m.facebook.com wil jou meldingen sturen’. Je kunt dit toestaan of blokkeren, waarna de mobiele website van Facebook je al dan niet notificaties stuurt. Heb je per ongeluk op de verkeerde knop gedrukt, dan kun je in Chrome rechtsboven op de optieknop drukken en vervolgens naar ‘Instellingen > Site-instellingen gaan’. Scrol vervolgens naar beneden en tik op ‘Meldingen’ om te zien welke sites meldingen versturen. Standaard staat ingeschakeld dat sites altijd eerst toestemming moeten vragen of ze notificaties mogen pushen.

Nu je toch de site-instellingen van Chrome hebt geopend, is het handig om de overige opties te bekijken. Ga voor jezelf na of je het nodig vindt dat websites cookies opslaan en toegang hebben tot je locatie, camera en microfoon. Vind je het maar vervelend dat Chrome steeds vraagt om buitenlandse websites te vertalen, dan kun je desgewenst Google Translate uitschakelen. Via ‘Opslag’ zie je hoeveel ruimte de cache van afzonderlijke websites innemen. Ga naar  de instellingen van je Android en ‘Apps > Chrome’ om  dit soort gegevens gemakkelijk in één keer te verwijderen.

Chrome-browser voor Android downloaden

Via onderstaande link kun je de laatste versie van Chrome voor Android binnenhalen. De grootte en minimaal vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download Chrome-browser in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu