Tip: zo verstuur je foto’s in hoge resolutie via WhatsApp – update

Colin Baak
18 augustus 2023, 10:52
2 min leestijd
Tip: zo verstuur je foto’s in hoge resolutie via WhatsApp – update

WhatsApp rolt eindelijk de functie uit om een afbeelding in een hoge resolutie te versturen. In deze tip leggen we je stap voor stap uit hoe je dat zelf doet.

Lees verder na de advertentie.

Update artikel 18-08-2023 11.00: De functie om hoge resolutie-afbeeldingen te versturen via WhatsApp is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Het originele artikel hebben we daarom aangepast.

Origineel artikel 8-06-2023 09.15:

Foto’s versturen met hoge resolutie WhatsApp

WhatsApp is één van de meest gebruikte chat-apps en wordt constant voorzien van nieuwe mogelijkheden. Nu rolt de functie om afbeeldingen in de originele resolutie te versturen eindelijk uit. Daarmee kun je dus foto’s versturen met meer pixels, zodat details nog beter te zien zijn.

Zo verstuur je een foto in origineel formaat via WhatsApp

WhatsApp HD-afbeelding versturen

  1. Open WhatsApp en het gesprek waarin je een foto wil versturen;

  2. Tik op het paperclipje en kies ‘Camera’ of ‘Galerij’;

  3. Plaatje gekozen, tik dan in de bovenste balk op het ‘HD-icoontje’;

  4. Kies voor HD-kwaliteit en druk op de groene balk: ‘Gereed’:

  5. Voeg waar nodig een onderschrift toe en verstuur de afbeelding.

Verstuur je een hoge resolutie-afbeelding, dan wordt in het chat-gesprek een klein hd-logo getoond. Zo weet jij als verzender – maar ook de ontvanger – dat het gaat om een plaatje in de volledige resolutie. WhatsApp laat ook een kleine opmerking zien bij het versturen. Hd-foto’s zijn duidelijker, maar standaardfoto’s nemen minder opslagruimte in en worden daardoor ook sneller verzonden.

In WhatsApp zelf is het verschil tussen de twee type afbeeldingen eerlijk gezegd niet goed te zien. Bekijk je de plaatjes via een galerij-app, dan zijn de verschillen duidelijker. Dat geldt ook als je ze op een computer bekijkt.

WhatsApp maakt inhaalslag: steeds meer functies

WhatsApp is hier de meest gebruikte chat-app, maar loopt qua functies veelal achter op de concurrentie. Inmiddels is het bedrijf erachter wel druk bezig met een heuse inhaalslag. Zo kun je inmiddels handige polls maken, jezelf berichtjes sturen of de app gebruiken op je Wear OS-horloge.

Lees meer recent WhatsApp-nieuws:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu