Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Nest Hub

Google Nest Hub

Dit moet je weten over de Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een slim scherm met ingebouwde Google Assistent. Door ‘OK Google te zeggen kun je vragen stellen, muziek afspelen of video’s bekijken. De Nest Hub verscheen oorspronkelijk als de Home Hub, en is een alternatief voor de oudere Google Home en Home Mini. Op het scherm worden standaard foto’s getoond, maar je kan er ook het weer, apps en recepten op bekijken.

Zo werkt de Google Nest Hub

Google’s Nest Hub is identiek aan de Home Hub, die in het najaar van 2018 in verschillende landen uitkwam. Je kan de Google Nest Hub zien als een kruising tussen de Google Home-speaker en een tablet. De smart speaker heeft een 7 inch hd-scherm, een forse speaker en diverse microfoons. Die staan altijd aan zodat de Nest Hub direct reageert als jij ‘OK Google’ zegt. Een schuifje achterop de speaker schakelt de microfoons tijdelijk uit, als een soort vliegtuigstand. Handig als je een vertrouwelijk gesprek wilt voeren en er zeker van wilt zijn dat de speaker niet kan meeluisteren.

google home pretty please

Schermpje is handige toevoeging

Het apparaat werkt alleen als de stekker in het stopcontact zit. Je kan hem dus niet opladen en meenemen naar het strand of de tuin. Dit in tegenstelling tot een reguliere tablet. Je kan de Nest Hub dan ook beter zien als een Google Home met een scherm. Op dit scherm wordt standaard de tijd en het weer getoond.

Als je muziek luistert, zie je een albumhoes met aanvullende informatie. Dit werkt onder andere met Spotify en YouTube Music Premium. Je kan de smart speaker ook vragen om een recept, dat vervolgens op het scherm geprojecteerd wordt. Daarnaast kan de Nest Hub nieuwsvideo’s, YouTube-filmpjes en Wikipedia-informatie tonen. Vraag je bijvoorbeeld om de hoogte van de Eiffeltoren, dan verschijnt het imposante bouwwerk op het scherm.

Muziek luisteren

Op moment van publicatie kan je (helaas) nog geen Netflix-video’s kijken op de Nest Hub. Omdat de smart speaker samenwerkt met de Chromecast en Android TV, kan je wel met je stem Netflix-video’s starten op je televisie. Dit werkt overigens met veel meer video-, foto- en radiodiensten.

Je kan ook podcasts, muziek en audio van video’s luisteren via de ingebouwde luidspreker van de Nest Hub. De geluidskwaliteit van de Nest Hub is goed, maar niet geweldig.

Google Assistent spreekt Nederlands

Net als andere Home-producten gebruikt de Nest Hub de Google Assistent. Deze slimme spraakassistent is diep geïntegreerd in de software en verzorgt bijvoorbeeld de vraag-en-antwoord-gesprekken die jij met de Nest Hub voert. De Google Assistent verstaat en spreekt Nederlands en kan met de dag meer.

Je kan onder andere wekkers en timers zetten, het nieuws opvragen en muziek of video’s starten. Daarnaast werkt de digitale butler goed samen met veel domotica van uiteenlopende merken. Van Tado en Sonos tot Ikea en Philips Hue: veel slimme apparatuur is compatibel met Google Assistent en dus te bedienen met je stem. Uiteraard is de Assistent ook geschikt om Nest-producten aan te sturen. Je kan bijvoorbeeld de Nest-thermostaat hoger of lager zetten of het beeld van je Nest Hello-deurbel op de Nest Hub projecteren.

De Google Assistent is een regelrechte concurrent van Amazons Alexa en Apple’s Siri. Niet geheel verrassend werkt de Assistent het beste als je diep in Google’s ecosysteem zit, en kunnen Apple-gebruikers beter terecht bij Siri en Siri-geschikte apparatuur.

Nest Hub kopen

Met een adviesprijs van 129 euro is de Nest Hub iets duurder dan de Google Home (99 euro) en Home Mini (59 euro). Het prijsverschil komt vooral door de toevoeging van het schermpje. Als je daar enthousiast over bent, is de Nest Hub een goede keuze. Denk je dat je weinig gebruik gaat maken van het display, dan kan je misschien beter voor één van de twee speakers gaan. De Home is een paar tientjes duurder omdat hij betere geluidskwaliteit biedt.

Laatste berichten

Google verplicht tweestapsverificatie voor Nest-gebruikers

Google verplicht tweestapsverificatie voor Nest-gebruikers

Apps Google gaat tweestapsverificatie verplichten voor Nest-gebruikers. Deze extra beveiligingsmethode is al langer beschikbaar, maar staat standaard uitgeschakeld. Door tweestapsverificatie verplicht te maken, wil Google je Nest-apparatuur beter beveiligen tegen hackers en datalekken.
Zo gaat Google Assistent straks nog beter naar je luisteren

Zo gaat Google Assistent straks nog beter naar je luisteren

Nieuws Soms zou je willen dat de spraakgestuurde functie van Google Assistent wat beter luistert, of misschien juist wat minder zijn oren spitst. Binnenkort kun je de gevoeligheid van 'Ok Google' aanpassen.
Update: Xiaomi dicht kwetsbaarheid in slimme camera’s, werkt weer samen met Google-diensten

Update: Xiaomi dicht kwetsbaarheid in slimme camera’s, werkt weer samen met Google-diensten

Nieuws Google weert tijdelijk de slimme beveiligingscamera's van Xiaomi van zijn Nest Hub, nadat een gebruiker beelden van anderen kon bekijken. Het is niet de eerste keer dat slimme camera's soortgelijke problemen hebben.
Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Nieuws Google heeft de gastmodus voor alle Google Home- en Nest-speakers verwijderd. Via een Chromecast kunnen bezoekers nog wel makkelijk en snel media streamen.
Sonos eist verkoopverbod Google-speakers en Chromecast: dit is waarom

Sonos eist verkoopverbod Google-speakers en Chromecast: dit is waarom

Nieuws Sonos is in de Verenigde Staten een rechtszaak begonnen tegen Google, omdat slimme Google-speakers en andere producten inbreuk zouden maken op patenten van Sonos. Na jarenlang tevergeefs onderhandelen eist Sonos nu een schadevergoeding en een verbod op de verkoop van Google-gadgets.