Google Chromecast met Google TV

8
Reviewscore

Google Chromecast met TV

De nieuwe Google Chromecast (2020) heeft een afstandsbediening, kan films en series in 4K-kwaliteit afspelen en luistert uiteraard naar de Google Assistent. Op deze pagina praten we je bij over de ‘Google Chromecast met Google TV’, zoals de dongle voluit heet.

Google Chromecast met Google TV in vogelvlucht:

  • Chromecast (2020) heeft een fris ontwerp
  • Wordt geleverd inclusief afstandsbediening
  • Draait op Google TV, de opvolger van Android TV
  • Kan overweg met Google Stadia en de Google Assistent
  • (Nog) niet in Nederland verkrijgbaar
Google Chromecast met Google TV

Conclusie Chromecast met Google TV review

Al met al zijn we positief over de Chromecast met Google TV. Hij kan alles wat de vorige Chromecasts ook kon en hoewel hij iets duurder is, krijg je wel veel meer functies. Voor de prijs van een Chromecast Ultra heb je nu een afstandsbediening, volledige interface met apps en de voordelen van Google TV. Ook is het natuurlijk fijn dat het apparaatje overweg kan met 4K.

Met de vorige Chromecast maakte je je ‘domme’ televisie al slim, en de nieuwe doet daar nog een scherpje bovenop. Het is wel jammer dat de échte slimmigheden van Google TV nog niet werken en de Google Assistent het soms laat afweten. Daarom hopen we des te meer dat de Chromecast met Google TV snel ook in Nederland verschijnt.

→ Lees alles in de volledige Chromecast met Google TV review

Chromecast met Google TV: aan de slag met de nieuwe streaminggadget

Fris ontwerp en Google TV

De nieuwe Chromecast heeft een fris design gekregen. De dongle heeft een meer ovaal design met afgeronde randen en lijkt qua stijl meer op overige Nest-producten, zoals de Nest Audio-speaker en Nest Wifi. Hij is verkrijgbaar in diverse frisse kleuren, al zie je ‘m in de praktijk waarschijnlijk zelden hangen: je sluit de Chromecast immers via hdmi aan op je televisie.

Googles nieuwe Chromecast draait uit de doos op Google TV, de spirituele opvolger van Android TV. De interface, dus wat je ziet op het moment dat je de hdmi-dongle aanzet, is vooral gebruiksvriendelijker geworden. Google TV geeft bijvoorbeeld suggesties voor films en series die jij mogelijk interessant vindt.

Ook kun je dankzij Google TV allerlei Android-apps op de Chromecast downloaden. Dat is handig, want op die manier kun je streamingdiensten als Disney Plus, Netflix en Amazon Prime Video draaien. Verder kun je in Google TV een kijklijst samenstellen. Echte bingewatchers kennen deze functie natuurlijk van streamingdiensten als Netflix.

Google Chromecast met Google TV

Afstandsbediening maakt tv-kijken makkelijker

Verder valt de Chromecast (2020) vooral op dankzij zijn afstandsbediening. Met deze remote kun je natuurlijk films en series pauzeren en hervatten, maar ook direct de Google Assistent oproepen. Er zit namelijk een knop op de afstandsbediening om direct iets aan Googles stemhulpje te vragen, of bijvoorbeeld een Spotify-afspeellijst aan te zetten.

Google ziet de Chromecast met Google TV dus meer als een centrale hub voor al je entertainment, waaronder het kijken van films en series. Het is daarom fijn dat de dongle 4K ondersteunt. Voorheen kon alleen de Chromecast Ultra met deze hoge resolutie overweg. Ook hdr-ondersteuning is overigens aanwezig.

Verkrijgbaarheid: Chromecast met Google TV kopen

De nieuwe Chromecast komt eerst uit in de Verenigde Staten voor 50 dollar. In Duitsland kost de Google-dongle 69,99 euro en hij is vanaf 15 oktober 2020 leverbaar. Of de Google Chromecast met Google TV ook in Nederland verschijnt, is nog niet bekend. Wel maakte het bedrijf bekend dat de dongle later naar “andere landen” komt. Laten we hopen dat Nederland daarbij zit.

Wil je op de hoogte blijven van de Nederlandse release van de nieuwe Chromecast? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app. Onze redactie volgt al het nieuws rondom de Chromecast met Google TV op de voet.

Google Chromecast met TV

Google Chromecast met TV prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 83,-

Vergelijk

Lees verder na de advertentie.

Haal alles uit je Google Chromecast met TV

De beste tips van de Android Planet-redactie. Bekijk alle Google Chromecast met TV tips.

Google Deze 10 Chromecast tips kende je waarschijnlijk nog niet
Michel van 't Klaphek

Google Deze 10 Chromecast tips kende je waarschijnlijk nog niet

Michel van 't Klaphek — 31 mei 2021
Google Zo gebruik je VLC op de Chromecast: films streamen vanaf je laptop
Michel van 't Klaphek

Google Zo gebruik je VLC op de Chromecast: films streamen vanaf je laptop

Michel van 't Klaphek — 17 mei 2021
Google Je Chromecast resetten in 4 stappen: zo doe je dat
Michel van 't Klaphek

Google Je Chromecast resetten in 4 stappen: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek — 10 mei 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's