De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo maak je de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy A50 sneller

Wouter Nijsen
22 juli 2019, 15:11
2 min leestijd
Tip: zo maak je de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy A50 sneller

De Samsung Galaxy A50 heeft een optische vingerafdrukscanner onder het scherm, maar die is niet heel snel en accuraat. Gelukkig zijn er wat manieren om de vingerafdrukscanner iets sneller te maken, zodat het ontgrendelen makkelijker wordt.

Samsung Galaxy A50-vingerafdrukscanner sneller maken

De Samsung Galaxy A50 is sinds een aantal maanden verkrijgbaar in Nederland en behoort tot de populairste budgetsmartphones van dit moment. Het toestel heeft opvallende goede specificaties, zoals een voorkantvullend scherm, driedubbele camera aan de achterkant en een 4000 mAh-accu die lang meegaat. Ook uniek is dat de Galaxy A50 een optische vingerafdrukscanner heeft, die onder het scherm zit. Dit kennen we van duurdere toestellen als de OnePlus 7 en Huawei P30 Pro, maar komt in het budget/middensegment niet vaak voor.

Helaas behoort die vingerafdrukscanner juist tot de minpunten van de A50, aangezien hij simpelweg niet snel en accuraat werkt. Vaak moet je meerdere keren je vinger scannen voordat de telefoon ontgrendelt, en dat is behoorlijk frusterend. Dit kun je oplossen door te kiezen voor gezichtsherkenning – dat beduidend sneller werkt – , maar dat is weer minder veilig. Hieronder bespreken we drie tips om de vingerafdrukscanner van de A50 te verbeteren.

1. Registreer je vingerafdruk opnieuw

Het lijkt te helpen als je je vingerafdruk(ken) opnieuw instelt op de Samsung A50, vooral na het installeren van de nieuwste updates. Hiervoor is het zaak om eerst je opgeslagen vingerafdrukken te verwijderen en ze vervolgens opnieuw in te scannen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de instellingen op je Galaxy A50 en ga naar ‘Biometrie en beveiliging’;
  2. Kies vervolgens voor ‘Vingerafdrukken’ en voer je patroon of pincode;
  3. Tik vervolgens op de opslagen vingerafdrukken bovenaan en selecteer ‘Verwijderen’;
  4. Heb je dit gedaan, dan kun je de vingerafdrukken weer inscannen met de optie ‘Vingerafdruk toevoegen’.

2. Meerdere keren registreren

Daarnaast kan het helpen om één vinger, bijvoorbeeld je duim, meerdere keren in te scannen. De A50 heeft dan meer vingerafdrukinformatie om mee te werken, en herkent hierdoor sneller en vaker je vingerafdruk. Dit doe je door de stappen hierboven opnieuw te volgen en dan één vingerafdruk meerdere keren in te stellen. Let op: op de Galaxy A50 kun je maximaal drie vingerafdrukken opslaan.

3. Draai altijd de nieuwste software

Tot slot is het erg belangrijk dat je altijd de laatste software-updates downloadt en installeert. Samsung heeft inmiddels meerdere updates uitgebracht om de optische vingerafdrukscanner te verbeteren en voert met elke nieuwe softwareversie optimalisaties door.

Zorg dus dat je regelmatig checkt op updates en deze ook zo snel mogelijk installeert. Om te controleren of je de nieuwste software draait, ga je naar ‘Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren’.

De Samsung Galaxy A50 heeft een adviesprijs van 349 euro, maar haal je tegenwoordig voor een paar tientjes minder in huis. Check de Galaxy A50-vergelijker voor de beste deals.

Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 229,-

Bekijken

Los refurbished

€ 135,99

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu