De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: zo stuur je een afbeelding op WhatsApp die eenmalig te zien is

Colin Baak
7 september 2022, 16:49
2 min leestijd
Tip: zo stuur je een afbeelding op WhatsApp die eenmalig te zien is

Wil je iemand een leuke of gekke foto sturen die slechts een keer te bekijken is? Het is mogelijk om zo’n eenmalige afbeelding in WhatsApp te sturen. Toch is het nog steeds opletten geblazen met wat je stuurt en waarom dat is, lees je hier.

Lees verder na de advertentie.

Eenmalige afbeelding versturen in WhatsApp

Er zijn een aantal grote chat-apps die wereldwijd miljoenen gebruikers hebben zoals Telegram, Messenger en natuurlijk WhatsApp. Die laatste app loopt soms wat achter qua snelheid en innovatie, maar biedt inmiddels ook functie die we al kenden van verschillende andere soortgelijke applicaties.

Zo kun je een ‘eenmalige afbeelding’ sturen, waarna de ontvanger ‘m slechts een keer kan openen om te bekijken. Heeft hij of zij dat gedaan, dan is ‘ie niet meer terug te bekijken en ook wordt het plaatje niet opgeslagen in de galerij om zo nog eens te checken. Het stappenplan hieronder werkt trouwens ook voor video’s.

Eenmalig een afbeelding of video sturen via WhatsApp doe je zo:

WhatsApp eenmalige foto

  1. Pak je smartphone erbij en open WhatsApp;

  2. Open het gesprek waar je een foto of video in wil versturen;

  3. Klik op de paperclip en kies voor ‘camera’ of ‘galerij’;

  4. Selecteer de content die je wil versturen naar het contact;

  5. Tik rechtsonder op het rondje met het cijfer 1 erin;

  6. Voeg waar nodig nog wat tekst toe en klik op de verzendknop.

Als je deze optie selecteert krijg je een korte melding te zien op het scherm, waarin staat dat het gaat om een foto of video die slechts eenmalig te zien is. In het WhatsApp-gesprek zelf zie je de content ook niet zoals je gewend bent. In plaats daarvan zie je een berichtje waarin staat dat er iets verstuurd is wat eenmalig te zien is. Heeft de ontvanger ‘m geopend, dan zie je dat ook duidelijk terug in het gesprek.

Eenmalig versturen betekent blijven opletten

Een leuke functie wat ons betreft, maar het blijft opletten geblazen. Dat iets slechts eenmalig te zien is, is makkelijk te omzeilen. Zo kun je als ontvanger nog steeds een screenshot maken van de foto of video. Natuurlijk kun je ook een andere telefoon of camera pakken en het filmen als je zo’n eenmalige afbeelding toegestuurd krijgt.

In een komende update moet het ook mogelijk worden om geen screenshots meer te kunnen maken van zulke ontvangen afbeeldingen. Binnenkort wordt het ook mogelijk om berichten aan te passen, fijn als je een spelfoutje hebt gemaakt. Inmiddels kun je ook reageren op een ontvangen berichtje of foto met een emoji naar keuze. Tot slot kun je sinds enkele weken aan de slag met een speciale desktop-app om te chatten.

WhatsApp eenmalige foto

Nooit iets missen omtrent WhatsApp, houd onze website dan in de gaten. Volg ons ook op Instagram en Facebook en download natuurlijk de gratis Android Planet-app, waarin je al het nieuws al eerste leest!

Meer tips voor WhatsApp:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu